Мед

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Мед порано сум јадел секој ден по 3 пати а сега ретко.

Меед јадам скоро секој ден бидејќи дома имаме накај 20 сандаци со пчели

Поздрава храна и поблагородна од медот нема. Една тегла кај мене дома може да ја снема и за 4-5 дена. Обожавам мед, кога има секој ден јадам минимум по една лажичка, во чај не промашувам да ставам а супер комбинација е на леб со млеко или во топло млеко.

знам дека медот е ептен здрава храна ама неможам да поднесам да јадам али мора некако да се привикнам

Секое сабајле мора медче да си апнам:pipi:

Се би било супер, да не бев алергична на мед..А толку многу го сакам...:(

имаме роднини шо чуваат пчели и си иаме по 2 тегли мед со саќе(што е многу здраво да се џвака)

Мед .. некако премногу ми е благ , ме ежи дури кога ќе го пробам .. Затоа веќе извесно време го избегнувам освен во чаеви :)

Мед е нешто неверојатно, мошне здраво и го препорачувам на секого. Една лажица мед секое сабајле, и немаш гајле со грло.
Мед = злато!

Па јас многу редовно конзумирам мед бидејќи татко ми го произведува па така да не само мед туку и сите пчели производи го јадам скоро секојдневно...
Обожавам мед и тоа посебно од потемниот или пак кристализиран
Во зимно време обавезно го ставам во чај
Поздрава работа нема :smir:

имам дома стално али ретко кога ке ми текне да зеам да пробам..

Јадам, да. Колку често? Па секогаш кога пијам чај, обавезно ставам мед, наместо шеќер. И обожавам да јадам палачинки со мед, цимет и ореви...Ммм...:) на леб не мачкам толку често, не за др. не ми текнува... И секогаш кога ќе го видам, го отварам и си зимам по 1-2 лажички:pipi:

[vladimir];1841494 напиша:
Јадам мед многу, најчесто насабајле со мелеко и корнфлекс како засладувач, го јадам и со путер и во палачинки со лечници и ореви.

Го обожавам вака као што кажа(да не те повторувам), и многу сакам на лепче, путер и одозгора мед..ммм. :pipi::wink:

Се чудам како нешо толку да мисе допаѓа а толку ретко да ми текнува да штрбнам троа. Мачкање, у чај, со сенф уз пилешки прсти, мед е закон!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom