McDonald's и случувањата со McDonald's во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
neli sakame turisti, ne treba da imate IQ 200 za da sfatite deka turisti odma se butaat u McD da jadat. Vie koa idete na ekskurzii lokalni specijaliteti da ne jadete?

Daj resete se sto sakate.

Да бидам реален, турист кога доаѓа тука, радо би зел ќебапи пошо е добро запознаен со таквиот да не речам егзотичен вкус за него.
Туристи сами по себе од европа поготово се егзибиционисти и сакаат да пробат поново. Тоа што ние одиме по мекдоналдси во странство е веќе друга работа.

Супер, нека ги затворат и онака не јадам пластични хамбургери оддамна :D. Нека отворат нешто Македонско-традиционално за нашата земја.

"Разрешувајќи го проблемот, не би сакал да страдаат вработените во "McDonald’s" поради одлуката на некои поединци", изјави Јаневски, додавајќи: "Вработените ќе примаат плата и ќе бидат згрижени се до разрешувањето на проблемот".

Ако е така стварно е доста добро овој потег ... само би сакал едно прашање ако има некој кој работел во McDonald's дали навистина е така ? Ако е тогаш добар потег е тоа што вработените не се оставаат на цедило ... :)

neli sakame turisti, ne treba da imate IQ 200 za da sfatite deka turisti odma se butaat u McD da jadat. Vie koa idete na ekskurzii lokalni specijaliteti da ne jadete?

Daj resete se sto sakate.

Ако отидеш во странство и седнеш во Мекдоналдс,Бургеркинг и останатите глупости треба да си кретен.Или имаш многу пари и идеш во елитните места,или немаш многу пари/имаш доволно пари и влегуваш во првото кафанче со прифатливи цени и добра атмосфера.

Не знам кој сака да јаде во место со амбиент на болница,и полоша храна од истата.

Ако отидеш во странство и седнеш во Мекдоналдс,Бургеркинг и останатите глупости треба да си кретен.Или имаш многу пари и идеш во елитните места,или немаш многу пари/имаш доволно пари и влегуваш во првото кафанче со прифатливи цени и добра атмосфера.

Не знам кој сака да јаде во место со амбиент на болница,и полоша храна од истата.
Abe ok nastrana toa sto site sto se izraduvaa na vesta minimum ednas jadele u McD na ekskurzija, sakav da kazam deka imaat sfakanja sto se podudaraat. Znaci ne velam deka McD e top ili deka e preubavo. A vaka ako produzime eden brend po drug da gubime ke staneme kako Lesoto ili Kape Verde.

Abe ok nastrana toa sto site sto se izraduvaa na vesta minimum ednas jadele u McD na ekskurzija, sakav da kazam deka imaat sfakanja sto se podudaraat. Znaci ne velam deka McD e top ili deka e preubavo. A vaka ako produzime eden brend po drug da gubime ke staneme kako Lesoto ili Kape Verde.

Кој бе брендови,на запад се брендови за долна класа и гета.Само Македонци идат во друга земја и се палат да јадат во Бургеркинг дека во Македонија немало,а преку уличка има локално кафанче со супер атмосфера и пристојни цени,али не Бургеркинг бил "бренд".Или пак Старбакс дали е воопшто возможно да си Македонец да отидеш во странство и да не се фалиш дека си ја пробал благата кафеава мочка што они ја викаат кафе.

Бaш ме чуди..читам никој не јадел у Мк Доналдс,а оваму викаат правеле профит,од што бре :ROFLMAO:

Кој бе брендови,на запад се брендови за долна класа и гета.Само Македонци идат во друга земја и се палат да јадат во Бургеркинг дека во Македонија немало,а преку уличка има локално кафанче со супер атмосфера и пристојни цени.Или пак Старбакс дали е воопшто возможно да си Македонец да отидеш во странство и да не се фалиш дека си ја пробал благата кафеава мочка што они ја викаат кафе.
Znam, se slagam so tebe, fala bogu deka lokalnoto kafance >> McD ili Burger King ili deka Starbucks e krsh, eve i jas smetam deka e krsh, ama ne se slagam so tebe deka ne treba da se otvoraat vakvi "brendovi" vo navodnici ajde ke gi stavime samo zatoa sto jas ili ti mislime deka se krsh ili deka zosto makedonceto gi smeta za nesto vrhunsko.

Не бе јас мислам сите ресторани,сендвичари да се затворат и народов нека си јаде гомна,пошто тоа гледам одлично го правиме. (y)

Ок ај ти не си јадел од МД,ама има луѓе на кои не им се јаде од "кафанче".

Демек кај нас врие од КФЦ,Сабвеј,Пиза Хат итн итн....па за еден МекДоналдс сеа. Ебати државата еден Мек Доналдс да не може да задржи. Во Охрид едвај едно имаше и тоа се затвори,сеа туристите кур ќе јадат. Да не зборам за тоа колку луѓе без работа ќе останат.

Се испоизнапиша се и сешто ама главното изостана а тоа е дека се отпуштаат сите вработени...

не е толку до сендвичите- туку лошото е што познати брендови ја напуштаат МК- наместо да е обратно

А шо да им праат на вработените? Да ги стаат во борд на директори?
--- надополнето: 12 јуни 2013 во 22:41 ---
не е толку до сендвичите- туку лошото е што познати брендови ја напуштаат МК- наместо да е обратно

Јебига, не сме волни да плаќаме skyrocketing цени за ѓубре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom