Ветер и магла... јас 10 дена ги чекам да ми јават дали има техничка можност за кај мене да се инсталира и сеуште ништо1000 корисници ќе добијат 1 месец бесплатно користење на MaxTV
Како резултат на огромниот интерес на граѓаните за најновата услуга MaxTV на Македонски Телеком, компанијата одлучи да го зголеми бројот на корисници кои ќе добијат еден месец бесплатно користење на MaxTV, доколку склучат договор за користење на услугата.
Наместо првопријавените 500 корисници, можност за еден месец бесплатно користење ќе имаат првопријавените 1000 корисници. Покрај овие 1000 корисници, сите оние кои до 17 овој месец ќе аплицираат за MaxTV услугата ќе добијат три бесплатни филмови од он-лајн виодеотеката на MaxTV.
Сите корисници можат да аплицираат за услугата на интернет страницата www.maxtv.mk или преку Kонтакт центарот на бројот 171, како и во сите продажни места на Македонски Телеком.
Е ајде де...
Од денеска изгледа ги средија и последните проблеми.
Значи досега IPTV имаше dedicated 6мбпс, и неможеше да се користат за друго.
Од денеска ако не гледаш телевизија сиот бандвит оди за интернет. На пример овие 10мбпс што ги имам сите одат на интернет, ако не работи ИПТВ.
А и кога работи, ако гледаш само со еден канал, не користиш слика во слика и слично, зема само 3мбпс од брзината, а и тоа варира од компресијата на сликата во моментот т.е. што гледате, мирна слика или динамична акција.
Околу 15 секунди.Колку има каснење на сликата од локалните ТВ во споредба доколку ги факаме
со обицна антена?
Дискот е сегате 160гб, незнам дали може да се зголеми.Тенеке, пошо ти си така поискусен со телевизијава...
ме интересира, дали на оној уредот ( приемникот ) може да му се зголеми меморијата ? јас колку што разбрав тој имал hdd 160 gb
Во целост се согласувам за дримбоксот, страва работа еШто сте се фатиле за конекциите и паѓање и такви работи, суштината на пакетов се каналите што ги нудат, а од тоа што го прочитав погоре гледам дека 60% од каналите се FTA (free-to-air). Може да се гледаат со било каков ресивер без картици. Понудава на канали им е апсоутно срање и не вреди 2500ден.
Macedonian Telecom - always here to fuck you up!
Ќе си земете Dreambox и среден проблем, го имам година и 5 месеци и сум презадоволен - гледам се што оди на сателит за претплата од 100eur годишно.