MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.007
Нема шанси да ја има на тв апликацијата....ако е така ќе биде единствениот во државава на кој му работи

Член од
31 декември 2017
Мислења
346
Поени од реакции
147
Како да прашам кога нема на Play store на телевизорот воопшто апликација? Јас сум на МаxTV ADSL.

И на Play Store преку телефон пишува дека не работи на телевизорите што ги имам
Прегледај го приврзокот 446640

Јас не знам ти воопшто како ја имаш или ме зезаш изгледа.
Нема шанси да ја има на тв апликацијата....ако е така ќе биде единствениот во државава на кој му работи
Poveli
Автоматски споено мислење:

Како да прашам кога нема на Play store на телевизорот воопшто апликација? Јас сум на МаxTV ADSL.

Televizorot mi e fuego android

Attachments

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.340
Поени од реакции
8.563
Poveli

Televizorot mi e fuego android
Чудно како ти воопшто го имаш. По сликиве мислам дека ти имаш Google tv понова верзија на Android. Дека икончињата на апликациите се вака круг на Google tv.

Дали е македонска верзија на Magenta TV? Логово не е вакво на македонската MagentaTV.

Дали го инсталира од Play store или apk инсталација?

Последно уредено:
Член од
31 декември 2017
Мислења
346
Поени од реакции
147
Чудно како ти воопшто го имаш. По сликиве мислам дека ти имаш Google tv понова верзија на Android. Дека икончињата на апликациите се вака круг на Google tv.

Дали е македонска верзија на Magenta TV? Логово не е вакво на македонската MagentaTV.

Дали го инсталира од Play store или apk инсталација?
Vo pravo si pravo to ime e fuego android google tv.. So mail go aktivirav televizorot i nesto povrzan so mailot sto mi e vo Telekom i taka da ok e.. I koga sum nadvor od doma na otboreno, si go ziam si go aktiviral preku wi fi od telefonot i uzivancija so skara i pivo.. Ocekuvam prijatele da mi pises deka i ti si go aktiviral preku tv.. Tv mora da pisuva google tv... Pozzz

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.340
Поени од реакции
8.563
Vo pravo si pravo to ime e fuego android google tv.. So mail go aktivirav televizorot i nesto povrzan so mailot sto mi e vo Telekom i taka da ok e.. I koga sum nadvor od doma na otboreno, si go ziam si go aktiviral preku wi fi od telefonot i uzivancija so skara i pivo.. Ocekuvam prijatele da mi pises deka i ti si go aktiviral preku tv.. Tv mora da pisuva google tv... Pozzz
Мојте два телевизори се Android tv оперативен систем. Е сега ако ја има апликацијата на телевизорот што ти ги користиш би требало на повеќето телевизори со Google tv и со Android tv да ја има .

Еве одговор од Телеком
На ТВ, можете да користите магента тв само со новите уреди.
Доколку мислите на Магента ТВ GO, апликацијата не е достапна за тв уреди.
Не знам ти што си инсталирал воопшто.

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.007
Телеком нема официјална апликација за тв на андроид и плејсторе..затворен систем е....

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.123
Поени од реакции
1.191
Телеком нема официјална апликација за тв на андроид и плејсторе..затворен систем е....
Треба да ги прашаш преку messenger дали ќе може да ти овозможат да ја инсталираш на телевизор и да ја користиш. Во А1 на пример може да инсталираш, ама само на Android TV и така сега им ги прават договорите за на оптика/кабловска и комбо бокс на најјакиот интернет пакет.
Во случај ако некој има потреба повеќе од 2 уреди Magenta TV да користи, се доплаќа 99 денари по ресивер, на бакар може до 3 и на оптика до 5 максимум.
Официјална апликација за на тв имаат MTEL, A1 и Neotel со Replay TV, од кои Replay TV не ми работеше на tv box - от.
За магента Тв на телевизор, нека ви објасни членот погоре најдобро како ја активирал.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.007
Треба да ги прашаш преку messenger дали ќе може да ти овозможат да ја инсталираш на телевизор и да ја користиш. Во А1 на пример може да инсталираш, ама само на Android TV и така сега им ги прават договорите за на оптика/кабловска и комбо бокс на најјакиот интернет пакет.
Во случај ако некој има потреба повеќе од 2 уреди Magenta TV да користи, се доплаќа 99 денари по ресивер, на бакар може до 3 и на оптика до 5 максимум.
Официјална апликација за на тв имаат MTEL, A1 и Neotel со Replay TV, од кои Replay TV не ми работеше на tv box - от.
За магента Тв на телевизор, нека ви објасни членот погоре најдобро како ја активирал.
Колку знам телеком има затворен систем т.е немаат апликација на гугл стор за разлика од а1 и сличните што ги наброја. А како членот инсталирал непознато..единствен случај во цела држава е (да инсталира апликација и да работи, има апк ама не функиора коплет)

Апликација за мобилни, таблети и слично: https://apkcombo.com/magentatv-go/mk.telekom.telekomtv/download/apk

Член од
7 април 2015
Мислења
2.854
Поени од реакции
1.735
Како да направам кога снимам серија на новата Магента, да се снима само во тој термин. Кога ќе ставам снимање на некоја серија на канал што не е во теветека, се снимаат и репризите со што се брзо пополнува тој простор од 20 часа што се вклучени за снимање.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.236
Поени од реакции
12.923
Како да направам кога снимам серија на новата Магента, да се снима само во тој термин. Кога ќе ставам снимање на некоја серија на канал што не е во теветека, се снимаат и репризите со што се брзо пополнува тој простор од 20 часа што се вклучени за снимање.
Од ТВ водичот ќе ја одбереш содржината која ќе се емитува во тој конкретен термин на тој конкретен датум, но наместо да притиснуваш на кочето со црвената точка за снимање на далечинскиот управувач, ќе притиснеш на OK и од менито што ќе ти се отвори ќе одбереш снимање само на посочениот термин, а не на целата серија.

Сигурен си дека се 20 (ДВАЕСЕТ) часа ?

Јас мислев дека беа 60 (ШЕЕСЕТ) часа.

Како и да е, бидејќи се насобраа незадоволни корисници на Магента ТВ кои се испожалија за рисиверите и побараа да им бидат вратени старите MaxTV рисивери, по ново од март 2025 политика во салоните на Македонски Телеком е дека секој постоечки корисник кој потпишува нов претплатнички договор мора да биде прашан дали сака да му бидат заменети постоечките рисивери со нови или сака да си ги задржи постоечките рисивери.

Новите корисници кои не менувале стари уреди со нови можат да се извадат на друг аргумент: нека кажат дека имаат стари телевизори без HDMI порта, или дека HDMI портите на телевизорот им се изгорени, а нема во блиска иднина да купуваат нови телевизори, и затоа не можат да ги користат новите рисивери.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
308
Поени од реакции
12
Здраво дечки, ги сменив и јас ресиверите со новиве боксчиња, имам некое прашање од некој што ги има веќе подолго време.

Многу ми е ограничен интерфејсот, до апликации се стига во повеќе чекори а не гледам никакво кастомизирање.
Дали користите некој ланчер или слично. Како е интерфејсот дали користите мапирање на копчиња.

Дали има опција за виртуелен џоистик.. маус.. пробав со телефон не сака да се закачи блјтутот.
На кабел сум мислам подобро е за телевизија и wifi не може да се закачи.

И други некој финти.. апликации.. да ги опаметам малку боксчињава.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.007
Здраво дечки, ги сменив и јас ресиверите со новиве боксчиња, имам некое прашање од некој што ги има веќе подолго време.

Многу ми е ограничен интерфејсот, до апликации се стига во повеќе чекори а не гледам никакво кастомизирање.
Дали користите некој ланчер или слично. Како е интерфејсот дали користите мапирање на копчиња.

Дали има опција за виртуелен џоистик.. маус.. пробав со телефон не сака да се закачи блјтутот.

нормално дека е ограничено, сепак се работи за бокс од оператор на кој нe треба корисниците многу да чепкаат. Да малце нервира делот со апликациите (секој ден ги користам).
Маус имам ставено и работи иако не е идеално, за другите работи нека ти каже некој што ги пробал. Зошто на wifi не можеш да се закачиш? Јас само на wifi sum (2 бокса).

Последно уредено:
Член од
29 јануари 2007
Мислења
308
Поени од реакции
12
нормално дека е ограничено, сепак се работи за бокс од оператор на кој нe треба корисниците многу да чепкаат. Да малце нервира делот со апликациите (секој ден ги користам).
Маус имам ставено и работи иако не е идеално, за другите работи нека ти каже некој што ги пробал. Зошто на wifi не можеш да се закачиш? Јас само на wifi sum (2 бокса).
За апликација да можам телефонот како маус да го користам.
Вифи не може да се користи ако си на кабел, незнам дали има некоја финта и за тоа.
И приметив премотување не прави ако си во живо, само за поминати програми од EPG?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.007
1. тоа не го знам, инаку како напишав погоре маус приклучив на боксот и работеше
2. или едно или друго, мислам двете работи во исто време не може ама нека потврди некој што има пробано
3. ретко гледам тв а ич не користам такви функции

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.672
Поени од реакции
806

За да може wifi-то да ти работи треба да го исклучиш мрежниот кабел така работи

Kajgana Shop

На врв Bottom