MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали сте приметиле Cartoon Network e HD. Сликата е стакло чиста .

Туку штета ја избришале France 24 англиската верзија.

Bravo za Telekom,novite resiveri se so android i ima mnogu aplikacii.Moze da se stavi m3u lista i da se gleda.

Bravo za Telekom,novite resiveri se so android i ima mnogu aplikacii.Moze da se stavi m3u lista i da se gleda.
А колку има меморија?

Не го трупај со многу апликации да не ти се успори малку све.

Али сите телевизори што имаат AndroidTV го имаат веќе ова. Овој бокс ресивер е добро што може да си го носиш кај што сакаш, единствено за телевизијата ти треба интернет од Телеком МК. Е сега не знам како е направено за телевизијата дали воопшто може во друг стан/куќа кога ќе го поврзеш на интернет од Телеком да ти ги пушта каналите?

MOVE od MTEL raboti na sekoj internet i mozes bilo kade da go nosis, plus imaat povekje RAM i ROM memorija od ovie na Telekom i ponov Android TV, znam do skoro Netflixov isto go nemase na resiverite od Telekom, na resiverite od MOVE go ima od sam pocetok i duri ima kopce za Netflix i za Move sekako

А колку има меморија?

Не го трупај со многу апликации да не ти се успори малку све.

Али сите телевизори што имаат AndroidTV го имаат веќе ова. Овој бокс ресивер е добро што може да си го носиш кај што сакаш, единствено за телевизијата ти треба интернет од Телеком МК. Е сега не знам како е направено за телевизијата дали воопшто може во друг стан/куќа кога ќе го поврзеш на интернет од Телеком да ти ги пушта каналите?
2gb рам и 16gb storage има андроидот и не може да го шетатш на друго место со друг нет

Attachments

• Screenshot 2025-02-04 161102.jpg
    Screenshot 2025-02-04 161102.jpg
    18 KB · Прегледи: 14
MOVE od MTEL raboti na sekoj internet i mozes bilo kade da go nosis, plus imaat povekje RAM i ROM memorija od ovie na Telekom i ponov Android TV, znam do skoro Netflixov isto go nemase na resiverite od Telekom, na resiverite od MOVE go ima od sam pocetok i duri ima kopce za Netflix i za Move sekako
Go ima Netflix,MAX,Gley,Pickbox now.

2gb рам и 16gb storage има андроидот и не може да го шетатш на друго место со друг нет
Најубаво е човек да си купи сопствен android tv box и да користи што листи сака, што апликации сака и да го поврзува на кој интернет сака.
Телеком знам дека имат за 4999 денари да земиш телевизија преку android tv box, порано беше Max TV, сега го преименуваа во Magenta TV преку android tv box или месечно е да го земеш 399 денари, овој уред е најдобар за тие што не гледаат многу телевизија, а имаат интернет од телеком.

2Gb Ram не малку за добро све да функционира?

А за шетање знам дека на друг нет не функционира телевизија и содржините овозможени од Телеком. Мислев на нет од Телеком. Пример имаш стан на местото во кој живееш и работиш и стан во Охрид за летен период. Во двата имаш од Телеком интернет и да го шеташ боксот по потреба.

Дали за секој бокс телевизијата е врзана за еднa IP адреса или како е знае некој?

А за шетање знам дека на друг нет не функционира телевизија и содржините овозможени од Телеком. Мислев на нет од Телеком. Пример имаш стан на местото во кој живееш и работиш и стан во Охрид за летен период. Во двата имаш од Телеком интернет и да го шеташ боксот по потреба.

Дали за секој бокс телевизијата е врзана за еднa IP адреса или како е знае некој?
2gb e sosem dovolno za mnogu aplikacii da funkcioniraat, jas so amazon tv stick so 1gb rab i 8gb rom koristev i MOVE i Netflix i Max i Spotify i po nekoja druga aplikacija bez problem i bez seckanja

Појќе од доволно е 2гб, нема потреба од 4гб. Ретко се андроид боксовите со 4 гб рам, чисто онака разгледај на гугл или алиекпрес...
Не функционира така телеком, прилично затворен систем е. За таа намена само моветв или екслорер од а1

Јас имам пробано на друга мрежа МАХ Тв (ХБО) функционира како и Нетфликс додека ТВ каналите не функционираат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom