MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27

Информации:

Од денеска ќе нема потреба да излегувате на ладното време и да барате ДВД филмови по пазарите или пак да го трошите вашиот интернет симнувајќи ги големите холивудски хитови. Филмовите кои неверојатно добро заработија на американскиот boxoffice од сега ќе бидат достапни за секој корисник на MaxTV. Новогодишните и божиќните празници се период кој се поминуваат во домашна атмосфера, а добрите филмови секогаш го дополнувале убавото празнично расположение.
Светски познатиот филмски пакет HBO од денеска е дел од понудата на MaxTV. Фактот кој ќе ги израдува сите досегашни и идни корисници е дека HBO ќе биде бесплатен три месеци од активирањето. Посакуваниот пакет во прво време ќе ги содржи ТВ каналите:
1.HBO филмскиот канал на кој ќе може да ги гледате најновите филмски остварувања. До крајот на годинава HBO ги најави Hanckock, Wall E, Die Hard 4, a во 2010 очекувајте ги најголемите филмски достигнувања од 2009 година, меѓу кои оскаровецот The Curious Case of Benjamin Button, огромниот хит Harry Potter and the Half-Blood Prince и контроверзната филмска адаптација на романот на Ден Браун, Angels and Demons.
2. HBO Comedy- филмски канал на кој се емитуваат сите филмски хитови со комична содржина.

3. HBO Digital кој всушност е 24 часовна видеотека со околу 100 најпознати филмски и сериски наслови од најразлични жанрови кои месечно ќе се обновуваат. Овој ТВ канал ексклузивно ќе биде приклучен на MaxTV во првата половина на месец Јануари 2010.
Каналите од пакетот HBO ќе бидат локализирани на Македонски јазик.
До 31.03.2010 година секој корисник ќе може 3 месеци бесплатно да ги гледа содржините на HBO пакетот, додека секој нов MaxTV корисник по 31 март ќе добие 1 месец гратис промотивно користење на HBO пакетот.​
Подетални информации и објаснувана околу начинот на активирање на пакетот од страна на корисниците ќе бидат содржани во апликацијата.

Извор.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.747
Поени од реакции
52.704
Го активира некој?
Јас вчера уклучив преку менито, селектирав HBO пакет, и ми даде таму да го нарачам, ама не го нарачав, го ислкучив тоа.
Сега сакав да го активирам, ама веќе го нема HBO. А на 96 и 97 канал го има логото и пишува наскоро.
Кај вас го има HBO во MaxTV пакети, или јас имам проблем?

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Хмммм, и кај мене пишува наскоро. Сега сакав да го активирам, вчера го имаше во листата на пакети, сега го нема.

F

fantomX

Гостин
Јас ги активирав, HBO и HBO Comedy се, видеотеката ја нема, колку шо разбрав по Нова Година. 550 и 551 мислам се, тука некаде.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
2.666
Истото и кај мене...којзнае шо е...btw вие шо користите нет...спор ви е деновиве нешто или јок?!
Јас пред 10 дена стаив нет првиот ден вечерта немав после се стабилизира и сеа последниве 2-3 дена срање е...

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.747
Поени од реакции
52.704
Истото и кај мене...којзнае шо е...btw вие шо користите нет...спор ви е деновиве нешто или јок?!
Јас пред 10 дена стаив нет првиот ден вечерта немав после се стабилизира и сеа последниве 2-3 дена срање е...
Мене ми е спор, ама јас го имам надминато лимитот. Иначе добар беше.

Член од
2 јуни 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
pa za 10-20 metri koj vika deka ne faka. zborot bese za 150m kako sto piselo na kutijata.
do 30 metri moze da faka. ke faka signal i mozebi ke se vrzuva., no brzinata moze nema da ti bide 6-10mbita.
Od pocetok nema vrska muabetot. Na nieden ruter od Telekom ne pisuva nikade kolku metri faka. NA NIEDEN, NIKADE! A za toa kolku stvarno faka, e mnogu relativno. Zavisi od site mozni prepreki (koga odam kaj tatko mi, moram da sedam so lice svrten prema ruterot, ako sedam so grb ne fakam :))). Isto se slucuva i vo zgradata, po vertikala fakam 6 ruteri, a po horizontala ima eden koj e na 10m. vozdusna linija i ne go ni gledam.???
Ruterite se dobri, nemojte napamet da zboruvate. Mnogu bitna rabota e priemnikot. So mojot laptop, postaro modelo, fakam poamlku "crtki", so ponovi modeli e druga prikazna.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
ja ne rekov deka pisuva na kutija. drug rece ja ne ni gledam sto pisuva na kutija.

isto zavisi i od toa sto ured koristite na drugata strana.
nov laptop faka desetina mrezi na odredeno mesto. drug postar model na istoto mesto faka samo 3-4.
isto i nekoi usb anteni poveke fakaat od drugi.
ali 150m so wifi bez jaki anteni nema malce tesko toa.

Thomson i Pirelli ruterite se tapa. Ovie novite Speedport izgleda kako posolidni.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.747
Поени од реакции
52.704
Го активирав сега. Интересна програма има и на двата канали. Филмови од 2008. Не се некои од пред 10 години. После нова година, уште HBO Digital да ја активираат, и супер ќе биде. А и преводот не е лош.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Уште 2 канали се префрлени од пакетот за кој се доплаќаше , во основниот пакет :
Viasat History и Viasat Explorer :helou:

izrael

Победник
Член од
12 октомври 2009
Мислења
154
Поени од реакции
2
Уште 2 канали се префрлени од пакетот за кој се доплаќаше , во основниот пакет :
Viasat History и Viasat Explorer :helou:
од каде па сега ова? нема ништо на страната на макс тв.
Ај ако можеш објасни од каде дозна???:toe:

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Ги вртел каналите и забележал дека канали од плус пакетот се веќе отворени и за останатите корисници.

MaxTV страната сеуште не е упдејтирана.

Filmski program HBO Adria uskoro kreće u Makedoniji i Bosni i Hercegovini

Извор.

F

fantomX

Гостин
HBO одма ги имаше, само шо ги активирав, а овие Виасат не. Сеуште ја има сликата дека се дел од друг пакет, и после ресетирање. :toe:

Член од
4 септември 2007
Мислења
106
Поени од реакции
6
HBO одма ги имаше, само шо ги активирав, а овие Виасат не. Сеуште ја има сликата дека се дел од друг пакет, и после ресетирање. :toe:
а кој 3 макс пакет го имаш? ако е најефтиниот старт веројатно затоа не ги пушта кај тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom