MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Resiverot na T-Home e mnogu glupav, ne moze da snima poveke od 1 cas, sabalje staviv da ja snimam formula 1 i snimalo samo od 8 do 9 a ne cela trka, imam zabelezano i na drugi programi taka da snima.
Kaj vas kako e

Проблемот е во неажурираноста на EPG-то и тоа најчесто со македонските ТВ станици. Кај повеќето странски тој проблем го нема бидејки се' започнува (и уште поважно) трае согласно програмската шема на ТВ програмата/станицата.

За да немаш такви проблеми најдобро е да закажеш снимање со опција +30 минути (или уште подолго) за да се осигураш дека се' ќе си се сними.

Се надавам дека ти помогнав бидејки јас токму така направив со формулата вчера и кога станав цела си ја изгледав.

:tv:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Како и за секоја промоција, дебиливе од т-хоум имаат некаква си промоција а информација тешко да се најде на сајтот.

Дали некој знае детали за промоцијата со 2 филма бесплатно***?

***доколку ???????????????????????????????????????????????????????

S

Sheldon Cooper

Гостин
Немаат многу информации за промоцијата. Изгледа важи за новите корисници. Него сакав нешто друго да кажам. На претходните постови имав напишано дека ме одбија за 3мах поради линијата (а аплицирав можеби и прв уште денот кога излезе). Е сега, ми се јавија во саботата и дојдоа кај мене дома да ми ја мерат линијата, покажа 8,5 Мб значи добро е. Е сега во понеделникот се јавија за да потпишам договор, и денеска замислете дојдоа и ми наместија ресиверот. Значи се се` реши за 4 дена! А техничарите ништо не ми рекоа за тие 2 филма, леј ќе ги гњавам сега цел ден :zlo:

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Денеска склучив договор за 3 Макс Комфорт + :vozbud:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Немаат многу информации за промоцијата. Изгледа важи за новите корисници. Него сакав нешто друго да кажам. На претходните постови имав напишано дека ме одбија за 3мах поради линијата (а аплицирав можеби и прв уште денот кога излезе). Е сега, ми се јавија во саботата и дојдоа кај мене дома да ми ја мерат линијата, покажа 8,5 Мб значи добро е. Е сега во понеделникот се јавија за да потпишам договор, и денеска замислете дојдоа и ми наместија ресиверот. Значи се се` реши за 4 дена! А техничарите ништо не ми рекоа за тие 2 филма, леј ќе ги гњавам сега цел ден :zlo:

Мислам дека не е многу добра таа брзина, пошо со новите покачувања ке немаш брзина до 10 мбпс

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Има ли некои најави за промени на каналите, спортските се многу тапа, а би сакал да стават и ОBN, а може и NOVA.

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
Премиер е е добра спортска порграма.!

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Не мора Премиере, нека ја стават СпортКлуб српската.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Абе кога-тогаш ќе стават нови јаки канали. И во Хрватска кога излезе во 2006 или 2007 имаа грди канали, и денес гледате и сами што нудат. Ќе имаме и НВО некад. хехе

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
HBO не е кузнае што, стави сателитска и ќе го фатиш без проблем, да нудат scimovies или глобал или скај спортс па да разберам, вака со овие канали што ги имаат што фајде истите ги имаш на кабловкска а повеќето што сите и кабловските и они ги нудат се фрее на сателити.

S

Sheldon Cooper

Гостин
да, ама сликата на кабловска е 0 во споредба со сликата на макств

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
HBO не е кузнае што, стави сателитска и ќе го фатиш без проблем, да нудат scimovies или глобал или скај спортс па да разберам, вака со овие канали што ги имаат што фајде истите ги имаш на кабловкска а повеќето што сите и кабловските и они ги нудат се фрее на сателити.

HBO на сателитска колку што знам не е free :nenene:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
533
Сакам да искористам 1 месец ш’о е гратис тестирање. Дали треба нешто плус да се доплаќа, некој скриени услови да не има, како шо знат да напрат, и пример дали ако сега после користењето го откажам 3макс пакетот, после некое време да сакам да го активирам пак, дали така ќе можи, и дали се е бесплатно за тој тест периодот, вклучувајќи го и ресиверот, како ш’о е во нивната „неверојатна“ понуда????
Ако можи некој да ми кажи :tv: баш сакам да видам ш’о чудо ќе биди ова

и дали е вистина дека од телеком ќе нуделе пакет „направи сам“?

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Сакам да искористам 1 месец ш’о е гратис тестирање. Дали треба нешто плус да се доплаќа, некој скриени услови да не има, како шо знат да напрат, и пример дали ако сега после користењето го откажам 3макс пакетот, после некое време да сакам да го активирам пак, дали така ќе можи, и дали се е бесплатно за тој тест периодот, вклучувајќи го и ресиверот, како ш’о е во нивната „неверојатна“ понуда????
Ако можи некој да ми кажи :tv: баш сакам да видам ш’о чудо ќе биди ова

и дали е вистина дека од телеком ќе нуделе пакет „направи сам“?
Не верувам дека некој на форумов може да ти одговори на сите овие прашања, најдобро да се јавиш во Т-Хоум и на нив да им ги поставиш.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Денес дојдоа дома и ми наместија. Али пред малце татко ми примети дека ни го "украдоа" HDMI кабелот што оди заедно со рисиверот. Утре ќе појдеме да го бараме назад :nenene::nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom