MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Resiverot na T-Home e mnogu glupav, ne moze da snima poveke od 1 cas, sabalje staviv da ja snimam formula 1 i snimalo samo od 8 do 9 a ne cela trka, imam zabelezano i na drugi programi taka da snima.
Kaj vas kako e

Проблемот е во неажурираноста на EPG-то и тоа најчесто со македонските ТВ станици. Кај повеќето странски тој проблем го нема бидејки се' започнува (и уште поважно) трае согласно програмската шема на ТВ програмата/станицата.

За да немаш такви проблеми најдобро е да закажеш снимање со опција +30 минути (или уште подолго) за да се осигураш дека се' ќе си се сними.

Се надавам дека ти помогнав бидејки јас токму така направив со формулата вчера и кога станав цела си ја изгледав.

:tv:

Како и за секоја промоција, дебиливе од т-хоум имаат некаква си промоција а информација тешко да се најде на сајтот.

Дали некој знае детали за промоцијата со 2 филма бесплатно***?

***доколку ???????????????????????????????????????????????????????

Немаат многу информации за промоцијата. Изгледа важи за новите корисници. Него сакав нешто друго да кажам. На претходните постови имав напишано дека ме одбија за 3мах поради линијата (а аплицирав можеби и прв уште денот кога излезе). Е сега, ми се јавија во саботата и дојдоа кај мене дома да ми ја мерат линијата, покажа 8,5 Мб значи добро е. Е сега во понеделникот се јавија за да потпишам договор, и денеска замислете дојдоа и ми наместија ресиверот. Значи се се` реши за 4 дена! А техничарите ништо не ми рекоа за тие 2 филма, леј ќе ги гњавам сега цел ден :zlo:

Денеска склучив договор за 3 Макс Комфорт + :vozbud:

Немаат многу информации за промоцијата. Изгледа важи за новите корисници. Него сакав нешто друго да кажам. На претходните постови имав напишано дека ме одбија за 3мах поради линијата (а аплицирав можеби и прв уште денот кога излезе). Е сега, ми се јавија во саботата и дојдоа кај мене дома да ми ја мерат линијата, покажа 8,5 Мб значи добро е. Е сега во понеделникот се јавија за да потпишам договор, и денеска замислете дојдоа и ми наместија ресиверот. Значи се се` реши за 4 дена! А техничарите ништо не ми рекоа за тие 2 филма, леј ќе ги гњавам сега цел ден :zlo:

Мислам дека не е многу добра таа брзина, пошо со новите покачувања ке немаш брзина до 10 мбпс

Има ли некои најави за промени на каналите, спортските се многу тапа, а би сакал да стават и ОBN, а може и NOVA.

Премиер е е добра спортска порграма.!

Не мора Премиере, нека ја стават СпортКлуб српската.

Абе кога-тогаш ќе стават нови јаки канали. И во Хрватска кога излезе во 2006 или 2007 имаа грди канали, и денес гледате и сами што нудат. Ќе имаме и НВО некад. хехе

HBO не е кузнае што, стави сателитска и ќе го фатиш без проблем, да нудат scimovies или глобал или скај спортс па да разберам, вака со овие канали што ги имаат што фајде истите ги имаш на кабловкска а повеќето што сите и кабловските и они ги нудат се фрее на сателити.

да, ама сликата на кабловска е 0 во споредба со сликата на макств

HBO не е кузнае што, стави сателитска и ќе го фатиш без проблем, да нудат scimovies или глобал или скај спортс па да разберам, вака со овие канали што ги имаат што фајде истите ги имаш на кабловкска а повеќето што сите и кабловските и они ги нудат се фрее на сателити.

HBO на сателитска колку што знам не е free :nenene:

Сакам да искористам 1 месец ш’о е гратис тестирање. Дали треба нешто плус да се доплаќа, некој скриени услови да не има, како шо знат да напрат, и пример дали ако сега после користењето го откажам 3макс пакетот, после некое време да сакам да го активирам пак, дали така ќе можи, и дали се е бесплатно за тој тест периодот, вклучувајќи го и ресиверот, како ш’о е во нивната „неверојатна“ понуда????
Ако можи некој да ми кажи :tv: баш сакам да видам ш’о чудо ќе биди ова

и дали е вистина дека од телеком ќе нуделе пакет „направи сам“?

Сакам да искористам 1 месец ш’о е гратис тестирање. Дали треба нешто плус да се доплаќа, некој скриени услови да не има, како шо знат да напрат, и пример дали ако сега после користењето го откажам 3макс пакетот, после некое време да сакам да го активирам пак, дали така ќе можи, и дали се е бесплатно за тој тест периодот, вклучувајќи го и ресиверот, како ш’о е во нивната „неверојатна“ понуда????
Ако можи некој да ми кажи :tv: баш сакам да видам ш’о чудо ќе биди ова

и дали е вистина дека од телеком ќе нуделе пакет „направи сам“?

Не верувам дека некој на форумов може да ти одговори на сите овие прашања, најдобро да се јавиш во Т-Хоум и на нив да им ги поставиш.

Денес дојдоа дома и ми наместија. Али пред малце татко ми примети дека ни го "украдоа" HDMI кабелот што оди заедно со рисиверот. Утре ќе појдеме да го бараме назад :nenene::nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom