MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Денес земав LCD ама без HD не е тоа тоа, многу е подобра сликата на обичен ТВ.

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
можеби некој пиша за ова претходно, но сепак ајде ќе прашам:
Дали може сниманата содржина од хард дискот на мах тв да се извади на PC, USB memory или слично...?

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Не може !
Барем така ми кажаа...наводно во некој посебен формат ги снима "ресиверот" .

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
можеби некој пиша за ова претходно, но сепак ајде ќе прашам:
Дали може сниманата содржина од хард дискот на мах тв да се извади на PC, USB memory или слично...?

Edinstveno da go izvadis HDD-to od receiver-ot i da go stavis na PC-to !

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Edinstveno da go izvadis HDD-to od receiver-ot i da go stavis na PC-to !
А и тогаш тешко, затоа што користи Microsoft компресија со Diggital RIght Managment.

Треба да најди некој крак за да ги префрли на компјутер.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Дали го има некој од 3Макс корисниците следниов проблем:
Кога симињам торенти (utorrent), даунлоад неќе над 400к/бајти со аплоуд лимитиран на 10к/бајти. Ако го зголемам аплоудот, да речеме неограничено, даунлоудот с намалува на едно 150-200. Зборот ми е дека никако не ја користи максималната брзина за даунлоуд и изгледа како да работи по некоја формула кога чепкаш сооднос, т.е. како рутерот да е ограничен на трансфер (вкупен).
Значи ова се јавува само кај торенти инаку нормален даунлоад си тегне прописно.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Јас го имав едно време тој проблем со претходниот кабелски оператор, ама мислам дека тој проблем не е врзан со операторот.

Најубаво ова прашање постави го тука.

Член од
26 јули 2007
Мислења
105
Поени од реакции
2
Слушнав дека од 1ви Април (не е шега) Call & Surf и 3Max пакетите ке бидат достапни со опција направи сам. Така да ке нема потреба да се чека долго како до сега :)

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
денес ми монтраа и сега за сега сум задолен

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Слушнав дека од 1ви Април (не е шега) Call & Surf и 3Max пакетите ке бидат достапни со опција направи сам. Така да ке нема потреба да се чека долго како до сега :)
Не верувам дека ќе бидат достапни со опција НАПРАВИ САМ поради тоа што за конфигурирање на рутерите е потребна администраторска лозинка, која т-хоме не ја даваат на корисниците од причина што со многу експериментирање може да дојде до разни дефекти, а рутерот е во нивна сопственост...

Член од
26 јули 2007
Мислења
105
Поени од реакции
2
Не верувам дека ќе бидат достапни со опција НАПРАВИ САМ поради тоа што за конфигурирање на рутерите е потребна администраторска лозинка, која т-хоме не ја даваат на корисниците од причина што со многу експериментирање може да дојде до разни дефекти, а рутерот е во нивна сопственост...
Рутерот ке со го добиеш конфигуриран и спремен за поврзување со сите податоци внесени во него, значи нема да ти треба администраторски пасворд за него, се ке си биде спремно за инсталирање ти само треба да си го поврзеш дома и толку.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
MaxTv vo Kavadarci e uzas poslednite 5 6 dena .Ah lelele secka i koce slikata .

Член од
24 март 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Resiverot na T-Home e mnogu glupav, ne moze da snima poveke od 1 cas, sabalje staviv da ja snimam formula 1 i snimalo samo od 8 do 9 a ne cela trka, imam zabelezano i na drugi programi taka da snima.
Kaj vas kako e

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Resiverot na T-Home e mnogu glupav, ne moze da snima poveke od 1 cas, sabalje staviv da ja snimam formula 1 i snimalo samo od 8 do 9 a ne cela trka, imam zabelezano i na drugi programi taka da snima.
Kaj vas kako e
Еднаш и мене ми се случи истово и тоа не на закажано снимање . Инаку имам снимано и цели фудбалски натпревари и без проблем целите ги снима .
А уште нешто сакам да додадам , нешто што вчера го приметив .
Имено, имав закажано снимање на еден канал а гледав друг канал . Во исто време беше пуштен и вториот телевизор , и во моментот кога почна снимањето , сликата на вториот телевизор се исклучи и ми пишуваше на екранот дека сите линии се искористени и дека ако сакам да продолжам да гледам ќе мора или да прекинам со снимање или првиот телевизор да го исклучам :nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom