?
..........
Гостин
Не беше до интернетот, ја средив... После 3 пати бришење и 6 саати инсталирање, проработе.
Како ја среди, повторно ја инсталираше?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не беше до интернетот, ја средив... После 3 пати бришење и 6 саати инсталирање, проработе.
Првиот пат го направив апдејтот по грешка, и ми заглави на активација. Вториот пат ми извади Blue Screen, на 99%, и третиот пат помина без компликации.Како ја среди, повторно ја инсталираше?
Првиот пат го направив апдејтот по грешка, и ми заглави на активација. Вториот пат ми извади Blue Screen, на 99%, и третиот пат помина без компликации.![]()
Нема некоја посебна постапка, сам опробав 3 пати, и от 3-та ми успеа...Може да ми го кажеш редоследот на последната воедно и успешна инсталација, малку подетално бидејки и јас сум заглавен со истиот проблем..
И немам веќе трпение да ја преинсталирам по неколку пати, штом ти велиш на i7 си ја инсталирал саат ипол, замисли јас на semptron 140![]()
Иначе, јас сум до 7ми чаптер и сум преимпресиониран од играва. Све си мислев дека попрво Valve ќе почне да прави игри за конзоли отколку Rockstar да направи асална игра за РС. Али ете, се деси и тоа. Ако го користат истиов енџин и за GTA V може конечно ќе видиме и асална GTA. Ко ќе ја завршам играва ќе напишам едно ревју во подфорумот за ревјуа.
По редослед: енџинот (тука спаѓа и оптимизацијата), графиката, атмосферата, приказната, гејмплејот. Значи комплетна, перфектна РС игра. Знам дека годинава треба да излезат и Far Cry 3 и Hitman Absolution од кои се очекува многу (па и новата Tomb Raider), ама мислам дека уште од сега оваа е игра на годината за мене.Ај те молам додека чекаме рецензија, пиши специфично што толку те импресионираше во играва?
Зашто на многу форуми и рецензии се пишуваат овие зборови, ама никогаш не се специфицира нешто подетално. Јас можам само едно нешто да тврдам, а тоа е дека си хард-кор пц гејмер и не си играл TPS ексклузиви на конзола.![]()
По редослед: енџинот (тука спаѓа и оптимизацијата), графиката, атмосферата, приказната, гејмплејот. Значи комплетна, перфектна РС игра. Знам дека годинава треба да излезат и Far Cry 3 и Hitman Absolution од кои се очекува многу (па и новата Tomb Raider), ама мислам дека уште од сега оваа е игра на годината за мене.
Btw не пишав во претходниот пост, играва со мојот хардвер (E8400 @ 4.2 GHz, 4GB RAM, HD6850 @ 950/1000) ја играм на овие сетинзи со 60 фрејма во просек (а негде околу 40 минимални).
Пак ми кажуваш апстрактни работи, освен за оптимизацијата...
Што со гејмплејот, што е толку импресивно?
Приказната до 7ми чаптер што е толку добра?
Атмосферата ај, можда ти се погодила.![]()
Конкретно за гејмплејот, играва има премногу варијабилност. Можеш да ги тепаш непријателите во типичен Max Payne shoot-dodge & bullet-time ефект (кој е бајаги подобрен), но исто така можеш и да ги тепаш од cover, притоа пукајќи на слепо (прв пат да го видам ова вклучено во игра), или па да им правиш supressing fire кога сакаат да те flank-аат, за после да можеш да ја промениш позицијата со roll, па можеш и да легнеш и да ги пукаш....
Значи премногу опции имаш за напад. Интелигенцијата на непријателите е нешто најдобро што сум го видел досега и уште повеќе придонесува борбите да бидат интересни. За разлика од првите 2 игри овде можеш да носиш само 3 оружја и не можеш толку многу да се опуштиш со пукање, али тоа бајаги придонесува на реалноста.
Приказната ми е на 4то место, и не е толку посебна како првите 2, ама конкретно во оваа игра апла многу му влегуваш на Max во кожа и се ставаш на негово место. А и 5тиот чаптер кога играш во Њу Јорк![]()
Мислам дека нагласив уште во претходниот пост дека приказната и гејмплејот ми се на 4то и 5то местоПукање на слепо имаш веќе години со ред во Uncharted, а би ти предложил истава да ја играш (2ката и 3ката) па тек тогаш ќе збориме за филмскиот филинг на Max Payne.
Едноставно, во сите аспекти е послаба од многу епски игри, само тоа што е оптимизирана ја вади. Ама добро, сфаќам дека на PC не искочиле многу вакви игри и затоа си импресиониран.
Еве конкретно споредена со GTA IV, освен slow-mo се друго е вадена од таму, само што овде е линеарно, нема целосен град и возила. Атмосферата, приказната и се друго може да се мери директ со GTA - затоа не сфаќам што е толку импресивно во играва.![]()