Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Е да, и ја на тоа рефлексивна заокружив. За што означува ставив спознание. А за тоа каква е строфата: строфична/астрофична/хетерострофична?

Астрофична
Бидејќи немаше строфи. Стиховите беа еден под друг како во една строфа :)

Овој дел беше даден за стилската фигура.
Ипак мислам дека е анафора :)
Погледај во овие раце —
два огна,
две реки
темно чекање.
Погледај во овие дланки —
две полиња,
две суши
глуво лелекање.

За стилската фигура во Небиднина одговорив анафора
Имаше повторување на зборови во почетокот на стиховите

Абе епифора имаше понудено. Ти под Г да не заокружи? :D

Астрофична
Бидејќи немаше строфи. Стиховите беа еден под друг како во една строфа :)

Овој дел беше даден за стилската фигура.
Ипак мислам дека е анафора :)

aлегорија мисла мдека ставив, а ако имало метафора мош и метафора :D

Ме замисливте сега... :unsure:
Подобро да не ја отварам темава додека да добијам резултати :D

Да им ебам мамката ставиле снежец и годинка и сега што е деминутив или хипокористица. Па тоа ви е исто бе сероњи, во прирачникот само деминутиви имаше, од што е исто.
Мамката да им ја ебам и за Небиднина. Видов од другарка дека пишала зачеток и ја тоа пишав, прв пат го слушам зборот. А песната ебате сфатливата што беше.
И тоа за Дон Кихот имаше нешто што мислел Сервантес или како беше. Да му ебам матер што мислел.
XVI век бар сум погодил, а ова за Прличев и јас Глигор го пишав.
Па и тоа со строфата беше срање, како алегорија, метафора или епифора. Епифора отпаѓа уште од почеток, ама сега метафора е некоја споредба без зборовите ко и како, а алегориа е продолжена метафора која се користела у басните. Да им ебем матер ако е алегорија еј.

Смешно ќе е да искарам добра оценка, затоа што КНИГА апсолутно КНИГА немам фатено, за разлика од цела генерација шо цела недела живи не ги видов..

Да им ебам мамката ставиле снежец и годинка и сега што е деминутив или хипокористица. Па тоа ви е исто бе сероњи, во прирачникот само деминутиви имаше, од што е исто.
Мамката да им ја ебам и за Небиднина. Видов од другарка дека пишала зачеток и ја тоа пишав, прв пат го слушам зборот. А песната ебате сфатливата што беше.
И тоа за Дон Кихот имаше нешто што мислел Сервантес или како беше. Да му ебам матер што мислел.
XVI век бар сум погодил, а ова за Прличев и јас Глигор го пишав.
Па и тоа со строфата беше срање, како алегорија, метафора или епифора. Епифора отпаѓа уште од почеток, ама сега метафора е некоја споредба без зборовите ко и како, а алегориа е продолжена метафора која се користела у басните. Да им ебем матер ако е алегорија еј.

не мора да значи дека само во басните е. Во воведната песна од Пеколот ја има.

:pos::pos::pos: ова и есејот ако ми го бодуваат ќе испадне 4ка несекејчи да имам :LOL:

Со другар ми имаме исти одговори на прашањата со заокружување и исти ни се тие боенките:). Седевме еден до друг, типацот од позади не гледал и ги препишал и тој така.... Може ли нешто да се случи со оглед на тоа дека не се сите точни, забележителни ќе бидат истите грешки? Од лани искуство некој?

Добро е пројде и тоа.Го сликав целиот тест и сега си проверувам,сум згрешил само на 5 места шо се на заокружување плус незнам есејот колку ќе ми го оценат напишав 380 збора.Колку оценка би било тоа? :/

Тоа со Небиднина,беше ептен зафркнато! Од чиста резонанса пишував и баш таму сум згрешил 3 прашања.
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 14:38 ---

Јас народен напишав,а овие демунитативи се.Барем така напишаа цел клас

aj prati mi ja slikata od testot :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom