I
[In]kognito
Гостин
decki vi teknuva sho bea prashanjata za nebidnina? I koe stilsko izrazno sredstvo beshe za tazhenjeto na Neda vo serdarot. I ona prashanjeto na koj jazik pishuvale makedonskite avtori vo nz koj vek?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
decki vi teknuva sho bea prashanjata za nebidnina? I koe stilsko izrazno sredstvo beshe za tazhenjeto na Neda vo serdarot. I ona prashanjeto na koj jazik pishuvale makedonskite avtori vo nz koj vek?
Зашо мислам дека дејството е у 12 век?
рефлексивна
а она со небиднина мислам беше поврзано заокружив дека означува зачеток ???
Во кој век се одвивало дејството во Дон Кихот? јас напишав 16ти, некој викат 17ти..
Таа па со читањето ебатти темата.Јас пишував за егзистенцијализам. 387 збора доста им се.
E да, таа за небиднина беше најзаебана вежба. Како ги одговоривтљубовна или рее 5.2 и 5.6? Рефлексивна или љубовна за 5.2?
Ако на заокружување си чкртал ондак мислам дека не ти ги важат тие.
Професорот шо не чуваше отвори на нет од телефон и ни кажа дека е напишана во 1602. годинадобро е значи точно ми е
![]()
Компрарација беше за „Сердарот“ стилското средство.
За Небиднина ми текнува дека последното беше во кој период е Ацо Шопов, претпоследното беше која стилска фигура ја имаше во делчето тоа (алегорија мислам дека беше, освен ако не е метафора). Првото прашање беше каков вид е песната: лирска/поема/балада (изгледа е лирска). Другите не ми текнува сега...
Иначе тоа со македонски автори беше: се залагале за пишување на __________ јазик. Јас одев со тоа дека тие веќе пишуваат на народен јазик, па се залагаат за литературен јазик и затоа тоа го пишав.
Hiperaktiv не сум баш сигурен дека е предлошки. Реченица беше: „.... некакви гласови од соседната соба“ (мислам дека прирокот беше „се слушаа“). Предмет е „некакви гласови“. На прашањето што? Се одговара со некакви гласови.
Па Дон Кихот можда мислел дека е во 12. век, ама дејството е во 16.![]()
За Небиднина ми текнува дека последното беше во кој период е Ацо Шопов, претпоследното беше која стилска фигура ја имаше во делчето тоа (алегорија мислам дека беше, освен ако не е метафора). Првото прашање беше каков вид е песната: лирска/поема/балада (изгледа е лирска). Другите не ми текнува сега...
Иначе тоа со македонски автори беше: се залагале за пишување на __________ јазик. Јас одев со тоа дека тие веќе пишуваат на народен јазик, па се залагаат за литературен јазик и затоа тоа го пишав.
Hiperaktiv не сум баш сигурен дека е предлошки. Реченица беше: „.... некакви гласови од соседната соба“ (мислам дека прирокот беше „се слушаа“). Предмет е „некакви гласови“. На прашањето што? Се одговара со некакви гласови.
Па Дон Кихот можда мислел дека е во 12. век, ама дејството е во 16.![]()
За стилската фигура во Небиднина одговорив анафора
Имаше повторување на зборови во почетокот на стиховите
За стилската фигура во Небиднина одговорив анафора
Имаше повторување на зборови во почетокот на стиховите
Јас па метафора... изгледа сите различно![]()
да ама имаше спомнувано како ги споредува некои работи со вода и таму нз што беше ???
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 16:31 ---
и јас имам метафора пишано![]()