Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
И јас исто. :D Прво Рим па шкртнав и пишав Франција.

А тие глупостите со редување нешто што беа како ги одговоривте? Не се сеќавам ни на прашањата. Има на 6та или 7ма страна, граматика на одговарање што беа од 4 до 11 прашање.. Последните 2-3 беа збор да издвоиш од реченица дадена од нив. Кои зборови ги извадивте?

Едното беше каде р е самоглска=црвениот. За другото не ми текнува.

Другиот беше збор каде има обезвучување на крајот од зборот
Неможам точно да се сетам на зборот :D

И заборавив да кажам ми се падна една дебелак искомплексирана теткица којашто е разочарана од своето минато изгледа како ученичка и студентка па беше "оган во вода". Едно единствено прашање не остави да се припиши, штом гугни некој одма му затнуваше муцката....

Решив повеќе од очекуваното т.е се надевав на потешко.Како што рачунав сигурни би требало да имам 70 мислам иако се решив.Ќе видиме колку ме сакала среќата.И ми се падна професор што не дава да се препишува.Во другите класови се здробиле од препишување кај нас едва едвај 2-3 прашања.Башка и 2-3 бода ми извади прирачникот што некој го имаше ставено во вецето.И место небиднина да беше некоја друга 80 бода најмалце ќе имав.
И резултати кога?

Резултати за месец дена
Ни кај нас не дадоа препишување. Многу строг тестатор ни се падна :(

deminutiv nema nastavka godinka -nka snezec ec ,hipokorisnici se toa

Не знае никој за чртањето дали признаваат? Дека сигурно на 3-4 имам чкртнато :(

Во кој век се одвивало дејството во Дон Кихот? јас напишав 16ти, некој викат 17ти..

Јас пишав XV. Иначе да тие се зборовите. :D И тие хипокорисници ги заокрижив. xD

Ја прво пишав Римска Имеприја, па шкртнав и пишав Франција.

Иначе, директен предмет беше тоа. пошто предметот беше „некакви гласови“...тоа со собата беше прилошка определба за место.

А што ви кажаа, ако шкртаме кај тие со дополнување се признаваат или не?

Нема врска име презиме, и така си под шифра. Кога ќе прегледуваат оценувачите, не прегледуваат име и презиме туку шифра. :)
Предлошки беше предметот.Оти ако има предлошка опшределба за место во реченицата тогаш е предлошки.Оти секогаш е предлошкиот со НА + Место време итн....

Полабаво мислам дека не можеше да биде прелесен беше тестот ...
Нас ни беа од хемиско и птт што не чуваа и даваа онака да се препише не она апла ама можеше имаше по некоја опомена а 2 од училна беа избркани во 13:45 ....

Професорот шо не чуваше отвори на нет од телефон и ни кажа дека е напишана во 1602. година :icon_mrgr: добро е значи точно ми е :vozbud:

Прашањето беше кога се случува дејството во романот. Така да 16.век е :)

Реакција после полагање за коментарите на форумов во изминатите 24 часа.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::drk::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom