Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Што ќе се случи ако составот има 360 збора ?

Па добро е де. Границата е од 350-500. Ако имаш добра композиција и јазична структура со погодена тема, сигурно ќе имаш 8-9 поени, ако не и повеќе. Највеќе се крати на содржина мислам.

Дечки кој ќе ме потсети за слободната тема со читањето ?? иначе ПРЕЈАКА ТЕМА ! ми легна мора да признаам :D

Енклитика беше или клитика тоа на матурата прашањето?

ne se glupirajte so slikanje maturi i postiranja po forumi i fb-ci, da ne ispadne deka e kaznivo i se pokrene postapka protiv vas.

Енклитика 100%..
Инаку true blue, сигурно е ова директен? Не е можно да не можам грешка да си најдам досега од прашањава. :D

Добро дечки го поминавме ова.. Ајмо сега англиски да дискутираме малце .. Сакам да прашам дали вас си имаат кажано дали се бројат сврзници и предлози in, so, of, at, and ...?

Не се потпишав на та тетратката на почетокот, ама на крајот во она кај професорот со имиња и презимиња, се потпишав кај број 3 пошто тој број бев.. ќе знат дека моја е или одново ќе треба да полагам? иначе професорот беше топ, сам ни рече да си извадиме ливчиња и есејот да го препишиме. Зеде на нет бараше од кој век е Дон Кихот.. хаха ѕвер :vozbud:

имам едно прашање . Дали го земаат за точен одговорот ако претходно имаш чкртнато ( во полината за потполнување се разбира) и дали исто така се валидни одговорите како овај на пример , со кого е споредуван Григор Прличен и да одговориш само - Со Хомер а не да пишуваш поетот е споредуван со Хомер .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom