Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Пред скоро 45 мин. завршив со решавање на тестот, само што пристигнав дома. Тестот беше прилично лесен од кој што беше само читање на текстови и решавање на зададените прашања околу текстовите. Од страна на граматика не знам ни дали имаше 10% од целиот тест... :icon_mrgr:

За есеј-от избрав... за Читањето што беше не ми текнува како беше темата, напишав околу 360 зборови. :cool:

Јас се решив али на есеј ја усрав работата,ми се здосади и не го ни завршив како што треба ,али добро е конечно пројде матурава,за англиски и за други предмети немам гајле :D

можам да кажам оти се што пишевме претходно е булшиттттт тотален, прелесно испадна се препишваше малце, со заокружвање и дополнување имам се само есеј не :) се надевам на 3че ке видиме :D

Jaс само ќе кажам не беше хумано тоа со ,,Небиднина'' - не сме ја обработувале.
Единствено што знам од Небиднината се Молитвите на моето тело. Друго ништо не сме обработиле.... тоа беше на еци-пеци-пец.

Колкави се шансите за 3ка ако ги немам решено оние со дополнување (решив само неколку) :D

Мене тројка ми е сигурна,а се надевам дека има и за четворка :D

Мамицата на Ацо Шопов! Т.е. повеќе на овие од ДИЦ. Сфе по список! Три пати ја читам песната, ич не ја сфаќам. :D

Иначе, другото, горе доле лесно. :) Снежец и годинка какви зборови се? Деминутиви или тие вторите? И оноа прашањето кај што требаше да пишеш каков јазик, што пишавте? Литературен македонски или народен македонски? (второто кај јазик)

Бтв, некој да не пресмета колку вкупно бодови има? 90 мислам дека се.

Добро е пројде и тоа.Го сликав целиот тест и сега си проверувам,сум згрешил само на 5 места шо се на заокружување плус незнам есејот колку ќе ми го оценат напишав 380 збора.Колку оценка би било тоа? :/

Тоа со Небиднина,беше ептен зафркнато! Од чиста резонанса пишував и баш таму сум згрешил 3 прашања.
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 14:38 ---
Мамицата на Ацо Шопов! Т.е. повеќе на овие од ДИЦ. Сфе по список! Три пати ја читам песната, ич не ја сфаќам. :D

Иначе, другото, горе доле лесно. :) Снежец и годинка какви зборови се? Деминутиви или тие вторите? И оноа прашањето кај што требаше да пишеш каков јазик, што пишавте? Литературен македонски или народен македонски? (второто кај јазик)

Јас народен напишав,а овие демунитативи се.Барем така напишаа цел клас

Ама усрани прашања, дефинитивно некои ретардирани го праеле овај тестот.
Особено тие прашањата за твитер и глупостите, ќе се убијам :facepalm:
и не велам сега ЗА ЏАБЕ БЕШЕ ТРАШТАЊЕТО оти не беше за џабе, стварно има прашања да ти се крени косата, граматиката не беше нешто многу лесна а и некои од прашањата од песните не беа од чиста култура како што се очекуваше.
И дали сум единствена што си се расприкажана на слободната, дури на крајо и кратев оти имав поќе од 600 збора. То ти е филозоф чоек... :гик:
на крајо едно ќе кажам, НЕМОЖЕ НАМ НИКО НИШТА. Ќе поминеме сите, без гајле.. ;)

Предметот директен или предлошки беше?

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Добро е пројде и тоа.Го сликав целиот тест и сега си проверувам,сум згрешил само на 5 места шо се на заокружување плус незнам есејот колку ќе ми го оценат напишав 380 збора.Колку оценка би било тоа? :/

Тоа со Небиднина,беше ептен зафркнато! Од чиста резонанса пишував и баш таму сум згрешил 3 прашања.
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 14:38 ---

Јас народен напишав,а овие демунитативи се.Барем така напишаа цел клас

Јас литературен. Иначе, некои викаат дека се тие вторите, хипокористици.

Иначе, можно е да имаш и 5ка, зависи колку бода ќе имаш кај есејот. Ако имаш изгубено максимум 8-9 (негде максимум 10% од вкупниот број на бодови), можда и 5ка ќе имаш. Зависи од тоа што направиле другите матуранти во државава. :)

Прличев личел на Хомер а? Ја пишав Хемингвеј. Да очекувам пола бод? :pos:

Блиску си. :D

Предметот директен или предлошки беше?

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

И јас прво заокружив предлошки али после другарка ми кажа дека директен е. Тоа на крајот беше прилошка определба за место, не беше предмет.

Прличев личел на Хомер а? Ја пишав Хемингвеј. Да очекувам пола бод? :pos:

Јас литературен. Иначе, некои викаат дека се тие вторите, хипокористици.

Иначе, можно е да имаш и 5ка, зависи колку бода ќе имаш кај есејот. Ако имаш изгубено максимум 8-9 (негде максимум 10% од вкупниот број на бодови), можда и 5ка ќе имаш. Зависи од тоа што направиле другите матуранти во државава. :)

Блиску си. :D
Незнам баш,така одговорија сите дека народен треба и демунитиви па и ја зоакружив.Инаку,онаа контролорката шо ни беше т.е тестаторката,ебате ѓубрето скапано све ми зеде и телефони и прирачник и ушите ги прегледуваше

Ја ги пишав ко пејоративи, најубо ми звучеше, појма немам сите три решенија што значат. А за Небиднина пишавте дека се однесува на својство или?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom