Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам баш,така одговорија сите дека народен треба и демунитиви па и ја зоакружив

tocno e ova mislam.......

daj neka kaze nekoj ne broev tocno na esejot na pocetokot, ama sigurno imam 300 + nesto ako imam ispusteno..... dali ce bide cist promasaj 0 poeni ? :D

Стварно во таа реченицата за предметот....само прилошка определба имаше.
Јас предлошки заокружив на еци-пеци-пец :pos:
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 14:52 ---
Ја ги пишав ко пејоративи, најубо ми звучеше, појма немам сите три решенија што значат. А за Небиднина пишавте дека се однесува на својство или?

Деминутиви беа. Пејоративите се со ироничен и исмејувачки контекст.

tocno e ova mislam.......

daj neka kaze nekoj ne broev tocno na esejot na pocetokot, ama sigurno imam 300 + nesto ako imam ispusteno..... dali ce bide cist promasaj 0 poeni ? :D
Мислам дека ако имаш испод 340, нула поени. :confused:

Иначе HoT IcE ја пишав првото, спознание...барем така ми кажаа. Само за едно или две сум сигурен кај Ацо Шопов, за другото ништо. :(

Иначе, не се пејоративи сигурно. Негде хипокористиците ги ставаат заедно со деминутивите.

Искрено прашањата се ретардирани али за некој што си учел редовно од 1-4 година :D

А ова прашањата со Небиднина поврзани што беа..... ох шит :pos:

патем некој да не знае резултати кога и каде ?

Искрено прашањата се ретардирани али за некој што си учел редовно од 1-4 година :D

А ова прашањата со Небиднина поврзани што беа..... ох шит :pos:

патем некој да не знае резултати кога и каде ?

Резултати околу 15-20 јули. :D

Нека не даваат резултати пред да одам на одмор.
Да не се нервирам, убаво да си поминам:pos:

Изгубив 2-ена од живот.Буквално не се мрднав од столицава, останав дури до 23 часот.Повеќе обрнав внимание на Литературава, имаше само за Прличев "Сердарот" одговорив нешто тука.Прашањата беа прелесни, тоа за риба,мода, како настанале брендовите и тоа витамини и омега за риби.Прелесно беше.

За есејот напишав околу 360 зборови, е сега ќе видиме како ќе оценат или што ќе направат оценувачите.

Сега иде она вистинското - англиски (n)

Мислам дека ако имаш испод 340, нула поени. :confused:

Иначе HoT IcE ја пишав првото, спознание...барем така ми кажаа. Само за едно или две сум сигурен кај Ацо Шопов, за другото ништо. :(

Иначе, не се пејоративи сигурно. Негде хипокористиците ги ставаат заедно со деминутивите.
Спознание е да...вака и ја одговорив

оваа од скопје инспекторка или што беше (ептен млада) по кул беше од оваа друга што не чуваше. :facepalm:

благословен да е неограничениот интернет на телефонот :icon_lol:

оваа од скопје инспекторка или што беше (ептен млада) по кул беше од оваа друга што не чуваше. :facepalm:

благословен да е неограничениот интернет на телефонот :icon_lol:

Нас телефоните ни ги собраа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom