Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Gleete sa,da go tura jas na macevi v frndzalata
Ka mos tova da iznosite muabetje oti nie berovci gi znaem prasanjata,abe svet brlivi smotani nie da gi znaehme nemase da si mcim.
A do gospodjata gore hiperaktivna,iskam da kaza samo oti v Berovo si ima ucen format na intelegentni svet,pa zatova sme sengash vov prvite 10.A produzete vie da si iznosite dezinformacii

Со среќа нека ни е на сите утре !
Влезете си кул, без стрес, страв, да не почните да припаѓате таму :)
Моја препорака до сите шо ќе полагаат а и јас ќе одам по тој принцип:
1. Почнете од најлесното (или од то шо знајте) јас прво би ги решавал последните текстови шо се даени, тие се ептен прости и само глуп можи да не ги одговори, таман на нив да се загрејме од старт :)
2. Есејот не го гибајте од почеток !!!
Есејот остајте си го за на крај последниот сат, сат и пол, тука ќе е и полабаво и имате шанса нешто да препишите (наравно доколку си напрајте ливчиња :D )

Тестаторите првиот час можи ќе бидат напнати малку, ќе досадват, ама после то ќе се препишва на живо мислам :D

Ka mos tova da iznosite muabetje oti nie berovci gi znaem prasanjata,abe svet brlivi smotani nie da gi znaehme nemase da si mcim.
A do gospodjata gore hiperaktivna,iskam da kaza samo oti v Berovo si ima ucen format na intelegentni svet,pa zatova sme sengash vov prvite 10.A produzete vie da si iznosite dezinformacii
Првин,контролирај се варварину.Ме знаеш мене,од порано си ми пишувал.Второ,употребувај македонски стандарден јазик,а не нестандарден.Трето,не сум госпоѓа,туку господин.Четврто,немате вие добар кадар професори шо ви попуштаат па секогаш сте меѓу првите места

Добро ке ми каже некој дали претресуваат ???? да не ноциме со нас нешто за препишување
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 23:24 ---
Добро ке ми каже некој дали претресуваат ???? да не ноциме со нас нешто за препишување

Може на Македонски..те молам.. ?

Може на Македонски..те молам.. ?
Уште да знаеше македонски и се ќе беше во ред.Нели гледаш дека прво нема култура,му велиш да ти преведе

--- надополнето: 7 јуни 2013 во 23:24 ---

Мислам дека зависи од тестатор, ама најверојатно ќе кажат само да оставеме телефони и сл. на страна и тоа е тоа мислам (ако планираш да препишуваш остај за последниот саат тоа)

Имав 5ка/4ка и на пример сеа кога прочитам знам ама вака без ич книга не фатено не ми текнува баш шо било како било в материјалот. Кај сеа ќе ме оценат мене реално? - "Утешение грешним" кај ќе ти текне тебе за "слово исказаное заради умирание"?

http://www.matura.gov.mk/data_files/state_graduate/mk/1212_Makedonski jazik-2012-JUNI.pdf

Мислам дека зависи од тестатор, ама најверојатно ќе кажат само да оставеме телефони и сл. на страна и тоа е тоа мислам (ако планираш да препишуваш остај за последниот саат тоа)
Фала многу :)

Првин,контролирај се варварину.Ме знаеш мене,од порано си ми пишувал.Второ,употребувај македонски стандарден јазик,а не нестандарден.Трето,не сум госпоѓа,туку господин.Четврто,немате вие добар кадар професори шо ви попуштаат па секогаш сте меѓу првите места
Leksilium ? Diazepam? B6 ? Nesto da smiri zivce ???

Neznam jas iskreno dali nekoj od Berovo gi ima testovite i da gi ima bas mi e galje.Se ukluciv samo da go smiram covekot Hiperaktiven btw simni go ovoj podnickname Sultan ne ti prilega gospodine.Ajde stom ti razbirash samo standardna pojava na mak.jazik,ke diskutirame vaka.A ova e samo po sebe dokaz oti ne go znaes jugoistocnoto govorno narecje.I sea ti se pogodi prasanje utre za jugoistocno narecje? Opp,sto sega.
Za kultura nemas pravo da zboruvas,demek vie ste cvekinja za mirishanje.

KAKVA DRZKOST!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom