Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
зошто би те цитирал за да те изнервирам :) ?
ти ја кажувам вистината, вакво пишување немам сретнато досега.......велеф, одеф.......со ф на крај :icon_mrgr: мислим.........

добро јас пак ќе речам дека има повеќе начини на изразување така да како сакам ќе се изразувам тука. ти можиш да кажваш ШО сакаш. поздрав од битола

jas gi pisav vo prethodniot post, eve pak.. kolku se tocni velam ne znam..
1. gavranot
2. blaze koneski- teskoto
3. koco racin- kopacite
4. gilgames
5.radovan pavlovski- " Mladicot sto spie na pladne" ( rima, motiv, strofa)
6. da prepoznaes glagolska pridavka, glagolska imenka
7. Ima 2 recenici da prepoznaes vo koj stil: dali e naucen, publicisticki, literaturen i dr. (tocno e publicisticki)
8. Da znaes kako se vika delot pred dramata da pocne? (prolog)
9. Imas recenica so svrznikot "iako" i da kazes kakva e recenicata? (dopusna)
10.Od pesnata "Lenka" da prepoznaesh koja stilska figura e? ( gradacija)
11. Sto simbolizira naslovot "Beli mugri"? ( kje si najdes vo ucebnikot)
12. Na koe narecje se zasnova mak. lit. jazik? (zapadno)
13. Imas recenica: " Snezi". - Kakva e recenicata? (bezlicna)
14. Imas recenica, treba da napises priloska opredelba za cel?
15. Da poznaesh recenicata dali e apozicija, atribut i dr.
Pr. Skopje, glavniot grad na Makedonija e ubav ( apozicija)
16. Koga e izdaden privot recnik?
17. Prva kniska na naroden jazik? (Slovo iskazanoe zaradi umiranie. )

од каде ја доби информацијава?
ако е колку толку сигурна барем да се задржиме на ова што си го пишал.
некој нормален ти го кажа?

и зашто се вика бели мугри " бели мугри " ?

Ја означува блиската слобода.

Ај за Радован за песнава нека каже некој каква е? Во каква поезија спаѓа, интимна, рефлексивна, пејзажна.. ?

Дури и малце ми фали напињањево за матура и чувството коа ќе влезеш у училна и прочиташ дебилните прашања на коишто треба да си најголем дебил да добиеш помалце од 3 :D

и зашто се вика бели мугри " бели мугри " ?

Насловот на стихозбирката („Бели Мугри“) е симболичен - пејзаж кој е посакуван од работниците, аргатите и сите експлоатирани луѓе. Тоа е ново утро, нов почеток, нов живот во кој сите ќе бидат еднакви.

Ацо Русковчини,да не употребувам пејоративи,доколку ве има и доколку ова е вистина,помагајте беровчани барем познати сте по угостителството и дружбата да не речам ракијата,сега дајте и во образованието малце помогнете.Тестовите биле стигнати кај вас,ги знаат определени ученици.
леле луѓе не сте свесни колку смешно изгедаме од страна и колку паничиме :facepalm: како може да ги знаат тестовите бе? нема шанси. без паники. ќе биде лесно, бидете позитивни да го е*ам :icon_lol:
одајте легнувајте сеа и во 9.30 сите на школо да сте се нацртале со се лични карти.....

леле луѓе не сте свесни колку смешно изгедаме од страна и колку паничиме :facepalm: како може да ги знаат тестовите бе? нема шанси. без паники. ќе биде лесно, бидете позитивни да го е*ам :icon_lol:
одајте легнувајте сеа и во 9.30 сите на школо да сте се нацртале со се лични карти.....

со возачка ке одам за инает б, ц категорија :vozbud:

Ajde nekoj od Berovo da se javi , cekame :) da ne bideme sebicni ....
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 22:46 ---
Ajde nekoj od Berovo da se javi , cekame :) da ne bideme sebicni ....

Зашо нема шанси ?
На мене ми е пренесено дека асистентите стигнале таму тие од испитната комисија и тестовите ги доставиле до гимназијата.Е сега кој ги покажал или можеби го разбил системот за да ги види,незнам.

Зашо нема шанси ?
На мене ми е пренесено дека асистентите стигнале таму тие од испитната комисија и тестовите ги доставиле до гимназијата.Е сега кој ги покажал или можеби го разбил системот за да ги види,незнам.
е зошто баш во таа гимназија би ги доставиле? зошто баш во берово?
не знам, не верувам многу.... а и децата што учат таму сега да ги знаат нема да ги кажат. не се будали подобри резултати од нив некој да извади
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 22:52 ---
со возачка ке одам за инает б, ц категорија :vozbud:
па може и со возачка и со пасош или лична......така да нема да бидеш единствениот со возачка ако појдеш :свиркам:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom