Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
ahhahahaha abe pisete tocno i sigurno ako znaj nekoj , ne samo da si nagajdzate :))) ako ima nekoj epten od sigurni izvori koj che bida temite togas neka pisi , a ne od drugarkami drugarka , pa neze od drugarka e :P

od 3 razlicni izvori gi dobiv istite temi...
My last summer holiday-esej
I get a better message-neformalno pismo
100% se tie

Се остава еден празен ред.
А кога пишуваш argumentative essay, треба есејот да ти е поделен на 4 дела, не на 3.
--- надополнето: Jun 15, 2011 12:26 PM ---

:)

Како милиш на 4 ? како се составува есеј читав јас на англиски ама не разбрав добро ??

epa znaci ako e "i get a better message" ke treba da pisame kako povratno pismo kao demek nie imame podobra informacija, podobri vesti i sl. iako e malko glupo...

Јас колку што имам слушано од на часови есејот треба да е содржан од 3 дела, воведен ,главен и заклучок.
Секој од деловите се започнува 2 -3 прсти повнатре. Е сеа ако е есејот for and against ,во главниот треба по 2 аргументи за ,2 аргументи против и во завршниот да напишеш со тоа што се сложвиш дали за ,дали против.(гледам дека можиш главниот на 2 да се подели ако е for and against).

А ова со "I(A) get for a better message" ако падне ,искрено врска си неам шо можит да се пишит.
И добро мајке ми некој се регистрирал специјално на форумов за матурава ...свашта . Сте се уплашиле како војна да доаѓа...

od 3 razlicni izvori gi dobiv istite temi...
My last summer holiday-esej
I get a better message-neformalno pismo
100% se tie

по тоа што се случи со мак матурата сега сите пишувате и англиски темите и на кој да веруваме? ќе земам и јас ќе си измислам, па верувајте ми....

Како милиш на 4 ? како се составува есеј читав јас на англиски ама не разбрав добро ??
Вака отприлика треба да изгледа argumentative essay:

ВОВЕД

ГЛАВЕН ДЕЛ - ПОЗИТИВНИ СТРАНИ

ГЛАВЕН ДЕЛ - НЕГАТИВНИ СТРАНИ

ЗАКЛУЧОК

добри сте и вие шо полагате англиски....неможе да биде бе I GET BETTER MESSAGE....кај може тука да стое I или пак A.....-.-.....леле бе....вие ќе положите англиски ја со математика ќе се заебавам :/

Neformalnoto e "get better message" t.e. ako nekoj e bolen da mu posakate da ozdravi pobrgu.

Некој случајно да не ги има темите по француски? I'd be very grateful. Фала однапред :)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom