е ај прочитај де на 11та страна горе.. полнозначни збора еznaci procitav od kniga i proklitika e tocno eve procitaj http://issuu.com/e-ucebnici/docs/makedonski-jazik-7odd-k3 10-11 str
прв пат слушам дека некој продавал тестој...Момци знае ли некој информации од тие во тетово што ги продаваат тестовите?!?!?!
незнам и мене ова ме интересираДа прашам за англиски .. Кога почнуваме нов дел од есејот на пример кога преминуваме од воведот во главниот дел .. треба да се остава еден празен ред и пасус или само пасус без нов ред ? ??
ne treba da se ostava prazen red mislaДа прашам за англиски .. Кога почнуваме нов дел од есејот на пример кога преминуваме од воведот во главниот дел .. треба да се остава еден празен ред и пасус или само пасус без нов ред ? ??
А пари и време што се? именки се и двата збора!e pa ubavo si pisi akcentska celost so dva samostojni polnoznacni zbora.. kolku vreme e tamu primerot tuka kolku pari bese..
pa pocnuva od tamu idi na 12 -13 i ke go najdes istiot primerе ај прочитај де на 11та страна горе.. полнозначни збора е
Се остава еден празен ред.Да прашам за англиски .. Кога почнуваме нов дел од есејот на пример кога преминуваме од воведот во главниот дел .. треба да се остава еден празен ред и пасус или само пасус без нов ред ? ??
Luge dajte nekoj ako go ima testot angliski, barem temite ni trebaat tocni koj ke se?? a toa so zaokruzuvanje sami ke si resavame
i za angliskiiiiii zaginala sam
Шо пари давате?луѓе, ајде да ја најдеме официјалната тема за Англиски! тие што ќе ја најдат нека ја споделат тука во најкус можен рок