Dani
1 + 1 = 10
- Член од
- 22 јуни 2010
- Мислења
- 24.969
- Поени од реакции
- 60.857
Ете на кој му оди математика
Хаха, признавам

Навистина мене ми се допаѓа ова. Се надевам дека ќе ги натера децата малку повеќе да се посветат на математиката.
Тоа што на некој "не му оди" математиката, за мене не е оправдување.
Учев јас гимназија, и знам добро што се учи математика 4 години.
Со малку повеќе посветеност може секој да научи.
Туку така се научени децава. Наместо да седнат да размислуваат малку логички, да почнат да вежбаат... тие бараат оправдување, "не им одело" математика.
...епа нема да им оди, кога книга немаат отворено.

за проектот бидејќи ќе ги натера сите малце повеќе да се стегнат и да научат математика... ама од друга страна гледано... проектот ја губи смислата. Тестовите што се даваат на матура, сите, вклучувајќи го и тестот по математика се наменети за гимназиско образование. И тоа е крајно нефер кон оние што не учат гимназија. Пример јас сум во економско и ние имам 3 часа македонски неделно за разлика од гимназијалците кои имаат по 4... и на крај на матура сите ние добиваме исти тест, секако оној потешкиот, наменет за гимназијалци.
 за проектот бидејќи ќе ги натера сите малце повеќе да се стегнат и да научат математика... ама од друга страна гледано... проектот ја губи смислата. Тестовите што се даваат на матура, сите, вклучувајќи го и тестот по математика се наменети за гимназиско образование. И тоа е крајно нефер кон оние што не учат гимназија. Пример јас сум во економско и ние имам 3 часа македонски неделно за разлика од гимназијалците кои имаат по 4... и на крај на матура сите ние добиваме исти тест, секако оној потешкиот, наменет за гимназијалци.