Matrix - дали постои?

Дали теоријата на matrix можи да е вистинита

• Вкупно гласачи
    313

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Не постои бе тоа е само на филм како може да постои куршум не го фаќа.
Абе не е финтата за куршумот :pos: :pos:

Инаку стварно не знам дали постои... нема никакви докази. Само останува нашата фантазија

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Матрикс е само успешно реализиран филм кој ги долови нашите сфакања околу нештата.. ТОА Е САМО ФИЛМ

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Матрикс е можеби најдобриот филм снимен досега воопшто. Со мисли, реплики на ниво и неверојатни дијалози кои според мене се антологиски го прават филмот ремек дело. Мислам дека не ске далеку од реалноста и покрај жанрот(научна фантастика). А што ако навистина живееме внатре во матрицата? Што ако некој навистина сака да мислиме дека живееме во реален свет? Што ако се е матрица, а ние сме прикачени за неа? Многу прашања, малку одговори. Само создавачот го знае одговорот!

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Матрикс е само успешно реализиран филм кој ги долови нашите сфакања околу нештата.. ТОА Е САМО ФИЛМ
Се слагам. Само во контекст со муабетов, да би морал... побрзо би верувал во матрикс одколку во господ. :)

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Нема да се мачам многу да пишувам за ова зошто имам претчуство дека никогаш нема да дознаам. Искрено секогаш сакам да кажам да дека постои и ќе кажам да зошто повеќе верувам во тоа него како што рече член над мене кај и да беше не забележав во господ.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Филмот е добар и супер идеа но не верувам дека е така....

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Fabullous_178 напиша:
Можеби не во форма каква што е претставена во филмот,но Матриксот постои и тоа е факт.
Сите сме потсвесно контролирани од медиумите(на прво место),религиите,образованието,нациите...премногу има.
Прво,медиумите и религијата го обликуваат нашето мислење.Информациите што ни ги пласираат,ги земаме за точни,и воопшто не се сомневаме во нивната прецизност и непристрасност.Може слободно да го земеме примерот за Македонија и Грција.Луѓето во западните држави ќе го креираат своето мислење,според тоа што им е сервирано на CNN или BBC,и според тоа ќе се одлучат која нација би ја подржале.За наша среќа,имаме барем еден скоро комплетно слободен и нецензуриран медиум-Интернетот,кој може да ни донесе колку-толку реални информации.
Образованието-Зошто не мразат Грците?Бидејќи нивните деца,од мали нозе ги учат дека ние не постоиме како нација,и дека сме само екстремисти,создадени од Тито,нешто слично на косоварите кои сакаат Голема Албанија.
Нации-Најголемата манипулација на светско ниво што било кога му се случила на човештвото.Нормално,ако луѓето се поделени во повеќе единици,со посебна култура во која потајно се гае омраза спрема останатите култури,тогаш тие се многу полесни за контрола.Замислете да не постојат држави,туку луѓето од цел свет да бидат заедно.Дали тогаш нивниот глас ќе биде игориран како сега?Дали власта ќе биде толку моќна за да го стави на коленици секој оној што би се спротивставил?Не верувам.
Машината постои.И ние сме внатре во неа,но толку паметно вклопени што не го чувствуваме нејзиното влијание,и никогаш нема,се додека не не прогласи за бесполезни и не бидеме отфрлени.Тогаш доаѓа свеста,но доцна.
Izgleda John Lennon znael za matricata uste od odamna pa sakal da ne spasi... :)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Убава идеја но навистина премногу е отидено со вештачка интелигенција.
Не верувам.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
A sto mislite vestackata inteligencija li ke bide Sistemot. Ne be luge Sistemot postoi a toa e Politickiot Sistem vo svetot. Samo nie ne sme svesni uste sto se slucuva.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Просветли не на кратко.... те молам.
Epa ajde ke ti objasnam na kratko. Politickiot sistem vo svetot ni gi uskratuva pravata i nie sme samo nivni slugi i so toa sme zarobeni kako vo matrixot. Kako i da e koga ke staneme svesni deka sistemot ne kontrolira ke bide docna veke.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
А за темата не верувам дека сум у Матрикс , ама ич .
Ќе изчезе некој интересен филм и секогаш ќе се најдат фрикови кои ќе почнат да веруваат во тоа .. Жално , али вистинито ..:toe:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Znaes moze nekoi otkrile deka sme vo matrix(ne daj boze navistina da sme) i napravil film. Ama znaes ako e taka togas nie sme robovi na umot bidejki ne mozeme da go zabelezime toa sto se slucuva megu nas.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
ПОСЛЕДНА опомена за сите што го отупеа со Агора. Кај и да отворам низ форумов Мистерии, насекаде само оф-топик мислења за тоа дали neo_wmaster е Агора или не, па тој реплицира и тупи дека не е :nesvest:
TheBestTipster, тебе Мистичен те банираше и не ти дојде умот?
Можете да прекинете со тоа и да се сконцентрирате на темата на која одговарате? Бог да чува!

Кој спомне споредби или мислења за тоа кој е Агора, веднаш ќе биде баниран од темата без можност за тргање на банот. А ако продолжи по другите теми, ќе одмара од цел форум.
Навистина претеравте и доста ви е.

Продолжете со дискусија и држете се до темите.

Благодарам за разбирањето.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Mnogu dobar fil eden od moite omileni...gi znam site repliki od filmot...od kecot mislam! Baska kecot e i najdobar. No okolu veruvanjeto pa ne znam bash...ubavo razmisluvanje ama ne znam bash. Drzat i vasite postovi i komentari ama jas licno ne mozam da se potpram na Brakata Wachovski i da mi smenat mislenje okolu svetot.

Kajgana Shop

На врв Bottom