ScaryGirl
Lurker
- Член од
- 19 јуни 2008
- Мислења
- 303
- Поени од реакции
- 4
едноставно не верувам.мислам се е можно ама за мене тоа е само science fictionEj kolku mudro mislenje. A moze imas i nekoj argument za da go potvrdis toa?
едноставно не верувам.мислам се е можно ама за мене тоа е само science fictionEj kolku mudro mislenje. A moze imas i nekoj argument za da go potvrdis toa?
Pogresno sum te razbral, ama nema vrska.не не НЕШТО а не НИШТО...нешто се вика кога е малце...а ова викам се 10 страни тоа не е НЕШТО ...тоа е нешто повеќе
Science fiction od science reality se razlikuva samo po vremeto vo koe se slucuva.едноставно не верувам.мислам се е можно ама за мене тоа е само science fiction
Ajde objasni go toa sto go kaza deka ima vrski so budizmot i hinzuizmot?А бе Матрикс е еден од ретките научно-фантастични филмови за кои ви доаѓа да седнете и да се замислите"во каков свет живеете и дали се околу нас е реално". Искрено многу го почитувам Матрикс, верувам во него. Филмот и цела идеологија се засновани на будизмот и хиндуизмот и има доста вистина во него.
Но секој различно перцепираме, различно протумачуваме. А што ако вистина живееме во матрицата?
Види сега, скоро сите позначајни дијалози кои се водат во филмот се извадени од будистичкото и хиндуистичкото учење. Тука нема ништо нереално. Матрикс не е обичен филм, тој е еден вид на религија. како што луѓето веруваат во Господ, јас верувам во МАТРИХ, многу ми е поблиска таа теорија за владеењето на законите во светотAjde objasni go toa sto go kaza deka ima vrski so budizmot i hinzuizmot?
Чекај, чекај. Не се работи за филмот туку за идеата во филмот, дека секој може да биде Бог некому и дека ние сме контролирани од политичките системи на т.н. демократија.Да бе, вистина е да избегнуваш куршуми да не те погодат :pos2::pos2::pos2::pos2:
NoWay !
Ja ima knigata na Makedonski?Имам да ви препорачам книга, на овие што тргнале да веруваат дека системот не‘ контролира:
Author: George Orwell
Book title: 1984
Поздрав.
Pa toa i e kazano vo filmot. Sega zasega ima razvieno nekoi simulacii, no sepak ne se tolku usovrseni, za da ne mozeme da razlikuvame realnost od simulacija.слушајте како шо е презентирано зш да не?!.. ние знајме дека СЕ шо осеќаме чувствуваме глеаме допираме итн итн итн .. се само ЕЛЕКТРОНСКИ ИМПУЛСИ:!!! крај.. епа кога некој би размислил, зошто да не... технологијата се развива.. и се друго. па зошто некој едноставно не не риклучи на компјутер, и ајт .. сите сетила се компјутерски хранети.. така да човекот не може да ја спознае реалноста од виртуелното.. тоа е матрикс..