Matrix - дали постои?

Дали теоријата на matrix можи да е вистинита

• Вкупно гласачи
    313
Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
не не НЕШТО а не НИШТО...нешто се вика кога е малце...а ова викам се 10 страни тоа не е НЕШТО ...тоа е нешто повеќе :D
Pogresno sum te razbral, ama nema vrska.

:toe: едноставно не верувам.мислам се е можно ама за мене тоа е само science fiction
Science fiction od science reality se razlikuva samo po vremeto vo koe se slucuva.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Тоа е глупост...Фантазија

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Po sto zakluci deka e fantazija. Druze daj nekoi fakti ova vaka ne odi.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
А бе Матрикс е еден од ретките научно-фантастични филмови за кои ви доаѓа да седнете и да се замислите"во каков свет живеете и дали се околу нас е реално". Искрено многу го почитувам Матрикс, верувам во него. Филмот и цела идеологија се засновани на будизмот и хиндуизмот и има доста вистина во него.
Но секој различно перцепираме, различно протумачуваме. А што ако вистина живееме во матрицата?

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
А бе Матрикс е еден од ретките научно-фантастични филмови за кои ви доаѓа да седнете и да се замислите"во каков свет живеете и дали се околу нас е реално". Искрено многу го почитувам Матрикс, верувам во него. Филмот и цела идеологија се засновани на будизмот и хиндуизмот и има доста вистина во него.
Но секој различно перцепираме, различно протумачуваме. А што ако вистина живееме во матрицата?
Ajde objasni go toa sto go kaza deka ima vrski so budizmot i hinzuizmot?

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Ajde objasni go toa sto go kaza deka ima vrski so budizmot i hinzuizmot?
Види сега, скоро сите позначајни дијалози кои се водат во филмот се извадени од будистичкото и хиндуистичкото учење. Тука нема ништо нереално. Матрикс не е обичен филм, тој е еден вид на религија. како што луѓето веруваат во Господ, јас верувам во МАТРИХ, многу ми е поблиска таа теорија за владеењето на законите во светот:toe:

Член од
6 септември 2008
Мислења
40
Поени од реакции
2
Da be jas sum neo ti triniti i tn.i ako vi dojdam tamo ima da ve dotepam so novata tehnologija-zolti stapovi gi ima samo na edno tainstveno mesto-trskata vo dojran:pos2::pos2::pos2::pos2:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Да бе, вистина е да избегнуваш куршуми да не те погодат :pos2::pos2::pos2::pos2:
NoWay !

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Верувам само во Кијану Ривс

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Да бе, вистина е да избегнуваш куршуми да не те погодат :pos2::pos2::pos2::pos2:
NoWay !
Чекај, чекај. Не се работи за филмот туку за идеата во филмот, дека секој може да биде Бог некому и дека ние сме контролирани од политичките системи на т.н. демократија.

Член од
26 јуни 2008
Мислења
30
Поени од реакции
5
Имам да ви препорачам книга, на овие што тргнале да веруваат дека системот не‘ контролира:
Author: George Orwell
Book title: 1984
Поздрав.

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
слушајте како шо е презентирано зш да не?!.. ние знајме дека СЕ шо осеќаме чувствуваме глеаме допираме итн итн итн .. се само ЕЛЕКТРОНСКИ ИМПУЛСИ:!!! крај.. епа кога некој би размислил, зошто да не... технологијата се развива.. и се друго. па зошто некој едноставно не не риклучи на компјутер, и ајт .. сите сетила се компјутерски хранети.. така да човекот не може да ја спознае реалноста од виртуелното.. тоа е матрикс..

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Имам да ви препорачам книга, на овие што тргнале да веруваат дека системот не‘ контролира:
Author: George Orwell
Book title: 1984
Поздрав.
Ja ima knigata na Makedonski?
слушајте како шо е презентирано зш да не?!.. ние знајме дека СЕ шо осеќаме чувствуваме глеаме допираме итн итн итн .. се само ЕЛЕКТРОНСКИ ИМПУЛСИ:!!! крај.. епа кога некој би размислил, зошто да не... технологијата се развива.. и се друго. па зошто некој едноставно не не риклучи на компјутер, и ајт .. сите сетила се компјутерски хранети.. така да човекот не може да ја спознае реалноста од виртуелното.. тоа е матрикс..
Pa toa i e kazano vo filmot. Sega zasega ima razvieno nekoi simulacii, no sepak ne se tolku usovrseni, za da ne mozeme da razlikuvame realnost od simulacija.

Kajgana Shop

На врв Bottom