Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Таткото на човекот на портретот е син на мојот татко

уатф :toe:? кој син од каде?

ако сум јас на портретот би рекол
Таткото на човекот на портретот, е дедо на мојот син

ако е син ми
таткото на човекот од портретот, сум јас

така да уатф

John Doe напиша:
Таткото на човекот на портретот е син на мојот татко

уатф :toe:? кој син од каде?
Син на мојот татко=човек кој го гледа портретот. Татко на човек на портретот=човекот го гледа својот син. Сега јасно ти е? :)

BusHav напиша:
Ваљда од внукот негов(син на брат му?)

Пошто нема брат и сестра,во своето дете си гледа

Дајте други загатки бе ! Интересно ми стана :) Ali nikad nema da pogodam nekoe :):) :lol:

Eve vi drugo:

Eden covek trgnal na pazar i so sebe ponesol zelka,koza i volk.Koga dosol do rekata zatekol camec vo koj so sebe mozel da ja ponese samo zelkata ili samo kozata ili samo volkot.No vo negovo otsustvo kozata ke ja izede zelkata,a volkot ke ja izede kozata.
Kako mozel covekot na drugiot breg na rekata da gi prenese i zelkata i kozata i volkot?

1.Ја носи козата
2.Ја носи зелката,ја враќа козата назад
3.Ја остава козата,го носи волкот
4.Се враќа и си ја зема и козата

mystery girl напиша:
Eve vi drugo:

Eden covek trgnal na pazar i so sebe ponesol zelka,koza i volk.Koga dosol do rekata zatekol camec vo koj so sebe mozel da ja ponese samo zelkata ili samo kozata ili samo volkot.No vo negovo otsustvo kozata ke ja izede zelkata,a volkot ke ja izede kozata.
Kako mozel covekot na drugiot breg na rekata da gi prenese i zelkata i kozata i volkot?

Козата да ја изеде зелката, па волкот да ја изеде козата. :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

За типот со струјата и документот. Бил адвокат, носел доказ дека затвореникот шо го стаиле на егзекуција е невин. Снемало струја - типично кога ке пуштат 10000 волти низ човек. Aдвокатот не стигнал на време.

mystery girl напиша:
Eve vi drugo:

Секој посебно... Прво зелката, па после волкот да не ја изеде зелката, па на крајот козата...И така среќно и весело сите се на другата страна на реката :)

Абе што се деси со таа со човекот и струјата и документот?Точен е на Sephiroth одговорот?

дајте друго, таман се загреав :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom