Фактите ми се добро проверени а то со велиш дека се христијани е најголема лага шо ја имам слушнато, каква нереална измислица јудео масонството? Па најголемите коорпорации во Америка ти ги држат масони со еврејско потекло, на сите филмски студија во Холивуд имас директори евеи . Јас сум доволно информирана фала богу дома имам доволно документарни филмови за нив, ги имам тајните протоколи и тоа ми е повеке од доволно да ги знам нивните крајни цели. Давидовата ѕвезда содржи 6 триаголници+ 6 теминја + 6 отсеЧки =666 дали го содржи ли бројот 666?? Прочитај има и во библијата за цар Давид и данокот на покорените од 666 таланти злато и потоа сатаната го зема овој симбол како негов како данок на покорените кои не се од еврејско потекло. ова се проверени информации зошто мислис дака имам потреба измислени работи да пишувам. Пентаграмот и то како е поврзан со масоните во нивното очекување на антихристот пентаграмот е еден од симболите на Бафомет.
Бафомет
Са Википедије
Слика Елифаса Левија
1854.
Бафомет је идол или слика. Понекад се описује и као идол са људском лобањом, глава са два лица, идол у облику мачке глава са брадом.
Током гушења
Темпларског реда инквизиција је тврдила да витезови користе Бафомета током церемоније иницијације. Између осталог и због тога је тај ред проглашен јеретичким од стране католичке цркве.
Много познатији опис Бафомета је у форми хуманоидне козе са крилима са грудима и бакљом између рогова. Овај опис долази од слике Елифаса Левија
1854. (
Dogme et rituel de la haute magie) (на енглеском
Transcendental Magic). Левијев опис се не слаже у потпуности са историјским описом Темплара.
Бафомет је, као што се види из Левијевог описа, често коришћен као синоним за Сатану или демона.
Постоји много теорија о пореклу речи.