Здраво! Планирам да се запишам на машински факултет, па да прашам дали некој знае кој е подобар и поперспективен смер од мехатроника, моторни возила или индустриско инженерство, или пак ке ми препорача некој друг смер. Ви благодарам однапред!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво! Планирам да се запишам на машински факултет, па да прашам дали некој знае кој е подобар и поперспективен смер од мехатроника, моторни возила или индустриско инженерство, или пак ке ми препорача некој друг смер. Ви благодарам однапред!
Здраво на сите! Имам неколку прашања до членови што веќе завршиле или моментално студираат на Машински. Најпрво ме интересира дали е тешко да се влезе во државна квота на смерови како Енергетика и екологија, Моторни возила или Мехатроника? *имам 94,6 поени*. Исто така ме интересира дали испитите по Физика(и дргите слични предмети) се полагаат со задачи или есејски и колку е застапено диференцијално сметање во математиките? Инаку, Математика 1 и 2 најмногу ме плашат поради професорот, нели сите го опишуваат како прилично зафркнат. Би сакал да слушнам ваши искуства и мислења за него како професор.![]()
На ИИМ или на МВ,со колку бода најмалце има влезено некој во државна квота? Имам 79 бода![]()
Имам неколку прашања во врска со запишување...
Дали може ако се запишам прва година на машински на индустриски дизајн и после тоа да имам шанса да одам во странство (пример во Холандија) да продолжам на друг факулет ?
И дали со запишување на машински со сите документи вклучувајки и ако донесам мое портфолио ќе смени нешто ?
Дали го препорачувате индустриски дизајн смерот за артисти како мене ?
Лозјето не бара молитва туку мотика, според тоа можеш да заклучиш што сакам да кажам. Инаку статиката е еден од најелсните предмети на машински факултет, ако ја учиш со разбирање, а ако ја учиш на памет си се заебал .... Инаку целата статика се сведува на 3 формули и 3 правила за одредени статички системи...Азбука на машинството, а инаку Лазо Димов е приказна самиот за себе, толкава флегма немам видено земјата по него се влече...Испитот кај него може да ти биде и фобар и лош, зависи од тоа како ќе се вклопиш со неговите предавања и вежби...А за девојките, си го заебал факултетот...Zdravo , dali kje moze nekoj da mi kaze neshto povekje za predmetot statika ( shto se uchi dali e premnogu tezok ...) i matematika zashto za mnogumina bila najtezok predmet ( kako i za profesorot mislam deka kje bide nekoj lazo dimov) . A dali ovaa godina kje imam zensko drustvo na motorni vozila (neznam dali go odbrav vistinskiot no toa e
,dokolku me primat
).Blagodaram odnapret
user name i pass druze sto da napisamMf.ukim.mk