Машински Факултет

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира дали со завршна матура може да се запишуват на машински, поточно за смерот Машински производствено ?

Не.
Планирам да се запишам на Машински,кои се моментално најбарани,надобри,најпопуларни студенски смерови на Машински ?!

1Индустриско инженерство и менаџмент
2Енергетика и екологија
3Производна информатика
4Индустриски дизајн

Уште не ја обновиле страната со новите насоки и студиски програми. :rolleyes:

Уште не ја обновиле страната со новите насоки и студиски програми. :rolleyes:

Да да едвај чекам програмата на менаџмент на води да им ја видам. Сега покрај ИИМ ќе има уште едни менаџери, па нема да сме само ние најомразените ! хахаха :vozbud:

Да да едвај чекам програмата на менаџмент на води да им ја видам. Сега покрај ИИМ ќе има уште едни менаџери, па нема да сме само ние најомразените ! хахаха :vozbud:
абе вие сте смерот за "директори"........Тодор Кралев се замислува кој знае што.....у оснпва вас не ви е местото на машински....многу директори самоколку фирми има :))

абе вие сте смерот за "директори"........Тодор Кралев се замислува кој знае што.....у оснпва вас не ви е местото на машински....многу директори самоколку фирми има :))

Тој веќе неколку години не е на машински :)
А најголемата иронија е што сите професори што се против овој смер, еве три години наназад, синовите и ќерките баш на овој смер си ги запишуваат. Во превод ни они не знаат што сакаат.
И за волја на вистината имаме многу повеќе технички предмети од некои други смерови, ама сепак, по наш грб секогаш се удира :)

Хидраулично инженерство и менаџмент на води не би требало да има ни м менаџмент. Нели е тоа поврзано со гасоводни и нафтоводни системи, прочистителни станици итн.

Мах, знам се...Ги измениле имињата да придобијат студенти плус. Тој смер си е АФИ :D

Хидраулично инженерство и менаџмент на води не би требало да има ни м менаџмент. Нели е тоа поврзано со гасоводни и нафтоводни системи, прочистителни станици итн.
по ново и магациоер се вика МАТЕРИЈАЛ МЕНАЏЕР.....врти сучи како сакаат нека го крстат, тој смер ќе биде ХПА!!!

по ново и магациоер се вика МАТЕРИЈАЛ МЕНАЏЕР.....врти сучи како сакаат нека го крстат, тој смер ќе биде ХПА!!!

хахахахахаахахахахахахахахахахах!!!!!

Планирам да се запишам на Машински,кои се моментално најбарани,надобри,најпопуларни студенски смерови на Машински ?!
1. Termicko inzenerstvo
2.Hidraulicno inzenerstvo i menadzment na vodi
3. Energetika i ekologia
4 Proizvodno inzenerstvo

Едно прашање. Имаат ли предност во однос на уписите оние кои полагаат математика напредно ниво наспроти оние кои полагале основно ниво/јазик?

Дечки колку се застапени физиката и математиката на Индустриски дизајн? Математика во средно учев само две години и само равенки и системи ми се останати во памтење, а физиката ја немав како предмет во средно.
Лесно, тешко, средно? Со 4ки бев од прва до четврта (додуша од прва до трета тешко фаќав просек, ама сега во 4та сум накај 5ка :cool:), матурата ќе биде најверојатно пак со 4ки. Ќе ме примат или ништо работа? :icon_lol:
Материјалот да не е многу за на памет учење?
Од предметите кои ги полагав немам ни математика, ни информатика, ништо.

Ме интересира и нешто за транспорт, механизација и логистика. Демек најлесен смер бил. Има женски таму или не? :icon_lol:

Дечки колку се застапени физиката и математиката на Индустриски дизајн? Математика во средно учев само две години и само равенки и системи ми се останати во памтење, а физиката ја немав како предмет во средно.
Лесно, тешко, средно? Со 4ки бев од прва до четврта (додуша од прва до трета тешко фаќав просек, ама сега во 4та сум накај 5ка :cool:), матурата ќе биде најверојатно пак со 4ки. Ќе ме примат или ништо работа? :icon_lol:
Материјалот да не е многу за на памет учење?
Од предметите кои ги полагав немам ни математика, ни информатика, ништо.

Ме интересира и нешто за транспорт, механизација и логистика. Демек најлесен смер бил. Има женски таму или не? :icon_lol:
Druze fizika i matematika imas na sekoj smer, Industriski dizajn bidejki e so 3 godini ke imas 2 matematiki namesto 3. A od fizika imash MEHANIKA i toa mnogu :D :D A mislam dena na industriski dizajn imas mnogu predmeti so crtanje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom