Масажа

• Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување
Добро. Тоа што всушност сака да го каже Тореадор е:

"Девојки, слободен сум, имам слободно место и знам да масирам. Повелете! "

Пријавување на топиков. :wink:

:dudlac:

Acid напиша:
Добро. Тоа што всушност сака да го каже Тореадор е:

"Девојки, слободен сум, имам слободно место и знам да масирам. Повелете! "

Пријавување на топиков. :wink:

:mrgreen: Ноу комент :mrgreen:

:dudlac: <<<<<<<<<

imam do nekade uceno relaksaciona masaza, znaci pocnuvanje od stapala i zavrsuvanjeso masaza na lice, all body treatment, trae otprilika 1,5h do 2h, a se koristi ili masazno ulje od ruza, ili bademovo maslo a vo nego nekolku kapki essencijalno ulje od ruza ili lavanda,iako pretpocitam koga me masiraat,zatoa vo mkd vo bilo koj od salonite masaza eden saat e okolu 800den za 1,5h pa sekoj pat koga sum vo skopje idam skoro sekoj vtor-tret den.

_ZlObNiCa напиша:
znaci pocnuvanje od stapala i zavrsuvanjeso masaza na lice
Мене не ме учеле така :)
Според кинеска алтернативна медицина,низ човечкото тело поминуваат повеке енергетски меридијани со преавец на движење на енергијата од главата кон нозете.Ако некој од тие енергетски стримови е запушен или нема добар проток,искусуваме главоболки,укоченост во одредени делови од телото и сл.
Меридијаните можат да се отпушат со акупунктура(брцање на игли у нервни чворови) или акупресура(попозната ко масажа).
И секоја масажа треба да почнува од главата и да завршува на прстите на нозете т.е лошата енергија да се носи надолу и надвор од телото.
Кога масирам најчесто ми заспиваат :)

обожавам масажи најубаво масира шеф сале бугарска и релакс лелее:nesvest:

...а масажа..таман сеа една..како би ми пријала..немате појма..се ме боли..
..инаку сакам да знам да масирам..иако на пример кога некого масирам вели супер е..а па некои велат мн сум била груба..хмм епа незнам...затоа више не масирам никого....затоа мене никој не ме масира:nesvest:

Дали некој може да препорача студио за масажа.
Било какви информации прифаќам...

Студирам физиотерапија, така да добро сум упатена во масажите и масажните зафати хахаха :))) СИ треба добро развиена техника и пред се мноогу мноооогу искуство. Ај кога ќе почнам да масирам официјално ќе бидете известени :)

Знам да масирам и викаат дека сум била добра во тоа.:wink: Другарка ми кога ќе се нацрта кај мене ја масирам саат време најмалку со крема.Без крема не се соживувам,брзо ме заболуваат рацете ,а и некако нема ефект.Од пред некое време станав профи. И така...:pipi:

Масирам добро , "клиентите" се задоволни , сакам да масирам , сакам да ме марисат , одличен начин да се релаксираш . Посебно добро е за муслулите после силен тренинг .

vrat i glava mi se naj...nekako lesni za masaza i na mene isto i noze ama ne tolku.

:pos2:Кога за прв пат ја видов демонстрацијата на индиската масажа на глава, не можев да се сопрам од смеа.

Не знам нешто посебно да масирам. А многу сакам масажи. Одам на масер секогаш кога можам.
Поголемо уживање нема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom