MARKUS SCHULZ @ EXPO Center - 29.11.2013

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Видеата што ги пуштаа на лед панелите. :pos:

Со тие двајцата црнци во костуми, wannabe денсери :pos:

Дечкото на шанкот пред сцена, се изнаужива свака му чест :D

Журката беше супер, ама чекање за гардеробер ужас, ми требаа 15-20 минути за палто да оставам. Шанкот со убави зборови кажано, катастрофа, прво купуваш купони и со нив купуваш алкохол и имаш само 2-3 пијачки.
Да не го држи Expo Centar Ѕинго?

Топ журче, сетот на место, се на се добро беше.

Тоа со гардеробата стварно беше тупење, 20 мин да оставиш јакна и уште 20 мин да земеш. Можеше по уште некој човек да работи на гардероба.
Тоа со купоните исто така чудно, ај разбирам можда до негде што се точеше алкохол у пластика ама не мораше и купони да има.

И друга ствар, али тоа нормално не зависи од тие што организираат, абе многу деца, мислам дека 70 посто од народ беше испод 20 год :) Кај е народов од 24 години па нагоре...

Како и да е keep up со организација на журкиве...

toa e znak deka ne ni e mestoto za na zurki
se pod 20 godini deca po zurki :D

Па не би требало да е така, али за жал кај нас народов бар последниве неколку генерации се пензионираат за искачање од многу рано, напунат ли 23 - 4 искачањата им се кафиња и седење по дома, а на друга половина им се т фолк и се едно те исто на ковер бенд свирки, мал процент остануваат активни по журкање. Ја коа имав 23 - 4 на журките у Колосеум глеав или врсници или постари.

I'd like to introduce the star of the show, Mr. Smokey Jefferson :pos:
1463525_10151992801923260_379560151_n.jpg

И друга ствар, али тоа нормално не зависи од тие што организираат, абе многу деца, мислам дека 70 посто од народ беше испод 20 год :) Кај е народов од 24 години па нагоре...

Јас многу одев по журки на времето и да, постар сум од 24 поприлично....не е до тоа колку се стари луѓето. Музиката беше друга, ново беше и градот беше по-компактен, имаше повеќе забава, континуитет - викендот траеше од среда до недела. Глеав некои слики од журкава - кантина - стап до стап - женски лик гледаш на 25 мужи, а не беше така........ова денеска е обично трескање без памет.....не ми е мило што е така, ама така е.....у Менада идеме, шо да праиме :confused:

Тие што имаат среќа да се вработени се зафатени, останатите се надвор од Македонија

Ок де и да се вработени, петок , сабота може да се издвои да се искочи. И на запад се вработени па имаат топ журчиња.
--- надополнето: 3 декември 2013 во 11:17 ---
Јас многу одев по журки на времето и да, постар сум од 24 поприлично....не е до тоа колку се стари луѓето. Музиката беше друга, ново беше и градот беше по-компактен, имаше повеќе забава, континуитет - викендот траеше од среда до недела. Глеав некои слики од журкава - кантина - стап до стап - женски лик гледаш на 25 мужи, а не беше така........ова денеска е обично трескање без памет.....не ми е мило што е така, ама така е.....у Менада идеме, шо да праиме :confused:

Абе за град од 700 000 плус рачунај и студенти од другои градовио и тие од други градови што работат у Скопје, народ има не дека нема, само што помили им се други работи а и да бидеме реални како народов да заборави да се забавува. Од простотилок си патиме па така некои сметаат дека е дебилно да се игра у диско па седат умисирени на своите коњопои и сепариња, демек сите сме многу опасни фаци па нема ние што да играме. Ама тоа е за жал кај нас си патиме од малограѓанско размислување. Али тие истите си играат лудо на некој т фолк срања. Нормално има и исклучоци ама мал остана процентот.

Менада си е ок ама сеа збориме за народ по дискотеки , журки.... се надам не се сведе за луѓево од 24 - 30 год изборот само на две - три места у градов.

Спектакл нареден пат во Колосеум! Куку Леле :place: Ја па уште оптимист дека ке заредат журкиве :pos:

Спектакл нареден пат во Колосеум! Куку Леле :place: Ја па уште оптимист дека ке заредат журкиве :pos:

Може ќе има по една месечно, али факт е дека клуб како што беше порано Колосеум, кога скоро секоја недела имаше журка во Скопје нема. Тоа е тоа. До негде е можда Сектор ама и таму настрана резидент ДЈ журка со некој гостин се дешава еднаш у месец или два месеци, со исклучок на летниот период. А и стилот е малце поразличен.

За жал нема веќе пари кај DJ-ите,не даваат спонзори и полесно е некој шабан да дојде од Србија него нив да ги платат (n) се сменија времињата не е како порано o_O

Се изменија, тогаш ги плаќаа ДЏ-ите по 1000 евра, сега веројатно 20 пати повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom