Манчестер Јунајтед - Арсенал ( 13.12.2010 )

Кој ќе победи на ова дерби ?

• Вкупно гласачи
    155
натперваров ќе заврши со победа на манчестер бидејки ќе бркаат прво место......Видич,Бербатов,Андерсон,Нани се у страшна и опасна форма :))...Руни ќе се разигра на утакмицава ако не бар со Челзи ќе биде , и да бидејки Челзи им е следна утакмица тоа ќе биде поголема мотивација :je:

Ја типувам на нерешено или поточно 1-1 :smir:

Очекувам интересен натпревар каде повторно дрскоста и искуството што го содржат играчите на Манчестер посебно на ваквите натпревари да излези на виделина и да триумфираат на овој натпревар..Арсенал не се толку лоши колку што се во лоша форма во последно време..повредите во последните години го уназадија тимот но оваа година среќата повеќе ги прати, и Венгер нема дотолку проблеми со повредени играчи посебно оние најклучните.... играта на Арсенал во последните два натрпевари против Фулам и Партизан му беше за никаде..еден асолен пас (а камоли дупли или триаголник) неможеа да срвзат на средина и не ја покажуваа нивната препознатилва игра ''од нога до нога'' туку некако насила ги победија противниците..тоа дефинитивно не личи на Арсенал и со таква игра тешко дека ќе му се спротистават на искусната екипа како Манчестер на Олд Трафорд каде многу тешко губи бодови посебно на дерби натпревари..Манчестер оваа сезона не е таа страшна екипа како во времето на Роналдо и Тевез каде беа непобедливи, но сепак.сеуште го имаат старото магаре која си ја знае професијата најдобро и мислам дека тој и само тој е причината тоа што манчестер и со не многу атрактивни играчи повторно е на врвот во Англискиот фудбал а и богами меѓу подобрите во Европа..не сум информиран кој ќе игра а кој нема да игра во дербито за ѓаволите, но флечер секогаш беше клучниот играч на јунајтед за ваквите натпревари, ..како и да е очекувам јалова иницијатива на Манчестер и игра со повеќе шанси на двете страни..конечен тип според мене : 2-1 или 2-0...
Како и да е Манчестер мислам дека ќе победи!

Точно, повеќе среќа имаме оваа година со повредените, ама па не си во право за клучните играчи, зошто баш тие се повредија...

И уште еднаш точно дека ни беше мизерна играта, ама кога Челзи, Интер, Реал итн. (пример давам не се палете одма), победуваат со мизерна игра, тогаш сите викаат дека тоа е одлика на голема екипа...Сега во овој случај било одлика дека ќе сме изгубеле..Хах..

Кога ќе изгубите,да ве видам тогаш јуначиња мои колку ќе лафате :smir:

море во понеделник е натпреварот :pos2: и типувам победа на Манчестер со од прилика 3:0 а ништо чудно да им се деси дебакл

провери го распоредот убаво,не играте против Блекпул :)

не сум навивач ни на едните ни на другите ама според мене 0-0 или 1-1 ќе заврши...
ќе видиме што ќе биде :toe:

Мој тип е 3-2 се надевам на добар натпревар и голови па нека победи подобриот.

Гледам има многу оптимисти :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom