Мамење на тестови?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте мамеле на тестови?

• Секогаш!

Гласови: 295 31,1%
  • Се случувало...

Гласови: 584 61,6%
  • Никогаш!

Гласови: 69 7,3%

• Вкупно гласачи
    948
jas odam vo ger na skolo .. mislam odev .. najcesto prepisuvav po istorija germanski geografija .. tije predmeti ..
i sea fintata bese kaj mene na pocetok ne znaev germanski i smeev da koristam recnik makedonski-germanski .. ako ne razbiram nesto da vidam ..
i si pisav na celi listovi cela lekcija i si ja stavav vo recnik ali ja pisuvav na makedonski .. na primer na germanski e Wie heisst du ? . ja pisav Vi hajst du ? . taj stil ..
mnogu pati prasuvaa sto e toa .. se im vikam ... profesorke toa se obicni recenici koi mi trebaat sekoj den na primer polesno da se razbiram .. sekoj pat bev najodlicen vo skolo . se petki si vadev na testovi .. posle dve tri godini sumnjavo stana i ne prepisuvav veke .. :D

Хехе, тоа се стари начини :vozbud:, Сеа со компјутериве :je: се ставаш на МСН, Фејсбук си прашуеш другар, Ако нема никој онлајн фино си отвараш Кајгана и бараш некој начин.:kesa:, Среќа шо немаат Spyware компјутерите, па не можат да не глеаат шо работиме, Ама ќе има во план е. Препишувајте дур имате можност :icon_mrgr

Во основно,во 7мо многу ме мрзеше да учам и по цели денови или до надвор ваму таму и секој тест физика добивав 2ка и случајно ми текна дека на дигитронот има зачувување на текст и сите лекции ги препишав комплет и за 4-5лекции ми требаше едно 6-7саати пошо не се буквите ко на тастатура подредени али секој тест добивав 5ка и дури и на тие до мене и позади мене имав време да им го позајмам дигитронот веќе коа стана сумљиво не праев така и пошо еден другар сакаше да препишува му го дадов али професорката примети и му го зема тестот :Р

Никогаш не сум се оставил без некое ливче за препис. Ама се сеќавам еднаш во основно мислам дека бев седмо одделение, правевме писмена македонски. Си напишав една тема на лист и баш таа ми се погоди за писмена, го вадам листот го ставам под клупа, препишувам до крај некаде и таман да заврашам тап старата наставничка ме виде. Пошто знеше многу јако да тепа и тоа со прстен, стана прво ме изначука по главата ми ја направи како издуан балон, ми го зема листот па писмената ми стави кец и ме испади од час. Имам и уште една ваква случка на писмена по француски, втора година мислам беше, си напишав неколку темички на листиња и ја глупак ги оставив во ташна, кога ги извадив пошто беше отворен прозорецот дувна ветер и ми ги разлита, децата почнаа да се смеат и професорката ме виде, а седев во последна клупа, ми ги зема ливчињата но за среќа не писмената. Си напишав нешто од себе и си искарав тројче, послем нареден час одговарав :icon_lol:
Така да драги мои пријателчиња и кајганери внимавајте кога планирате да препишувате.

Порано редовно препишував од ливчиња и тоа успешно, но минатата година професорката по бизнис ме фати каде препишувам и ми рокна кец у дневник, од препишувам само по математика кога можам(пошо сум ептен тапа) другото си учам и со комшијата од клупата се договараме.

Јас сум препишувал у основно а и сега во средно така што лекциите/дефинициите ќе ги отпечатам на лист ама на германски јазик и го лепам на ѕид каде што сум најблиску и си препишувам...

Незнам дали некој од вас препишувал вака до сега али...си го сметам за мој изум и ми користи...лифче малецко си ставам на ногата..и патентот од фармерките го откопчувам...а иде професор/ка лифчето у гшти...и мирна глава:vozbud:

учебникот на клупа, ке си напишеш тестот и толку, барем кај професорката по македонски успева тоа, а кај другите професори ливчето под газот и немаш гајле, тестот 5ка ;)

На секој тест/писмена одам на препишување и шо енајважно ретко ме фаќаат. :) Е сега имам многу начини зависи од тоа каде седам.

во средно почнав да препишувам кај "тешко" подвижни професори/професорки шо ги мрзи да станат да прошетаат низ клупи за да видат дали некој препишува..

Најлесно и нај едноставно, си правиш ливче, и фино лепо си го редиш под тестот. И ако професорот дежура пак не може да те фати.. Или втор случај е меѓу нозе да си го ставиш ливчето, и ги шириш ги тесниш xD...
А за изпрашување ние во нашион клас си имаме посебен метод.. На пример ако јас денес сакам да станам за да поправам, кај тој пред мене шо седит на компијутер ќе напишам 2 лекции, и ко ќе станам фино лепо си ги читам.. Е сега ако професорот седит зад тебе или ако е малце писмен да ги заклучит компијутерине, што е редок случај ќе се снајдвиш некако..

Махер сум за препишување :)
Најчесто препишувам со лист под тест, под клупа, на столче или од мобилен :)
Ме имаат фатено само еднаш во 7-мо одд на математика, наставничката уште не ги подели тестовите на сите, а јас извадив листовите од под клупа :pos:
Ми ги зема само листовите, но не и тестот со тоа што се оправдав дека листовите не се мои, како и ракописот. И покажав да спореди, ништо не рече, ги зема листовите и рече почнете :)
Многу е тешко да се препише кај некои наставници, постојано шетаат таму-ваму по училницата, ама ете - експерт си е експерт :baeh:

Охо, се убив од препишување цело средно, 4та година па освен математика и англиски се` друго препишував, за еден тест не научив како што треба ама овие предмети немав потреба, ми одеа :)
Најчесто препишував со ливче залепено на патика доле, ако препишував кај построг професор што шета. Ќе ја кренам ногата демек ја потпирам и оп, scan :D Потоа се тетовирав со пенкало кај глуждовите со дефиниции ама скратени фала богу, со по 2-3 клучни збора пишани колку да се потсетам (воопшто не беше тешка 4та година). Плус имав една глупа стара професорка која додека правиш тест сакаше да и пишеш од збор до збор како што е во книга. Оставаше телефонот да ти е на маса додека правиш тест а ливче никако, мислеше препишуваш :pos: И така јас, го сликав материјалот пред да правам тест и за време на тестот само zoom zoom zoom :icon_lol:

баш секогаш си препишував и тоа кај најстрогите професори бар за тоа бев шампионче :baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom