Мамење на тестови?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте мамеле на тестови?

• Секогаш!

Гласови: 295 31,1%
  • Се случувало...

Гласови: 584 61,6%
  • Никогаш!

Гласови: 69 7,3%

• Вкупно гласачи
    948
Најважното го пишам на ворд,го принтам,го сечам на ситни делови и го ствам во ранец,ем мало не се гледа ем тешко се примеќа.И некад преку мобилен.

Во Јапан, најголем срам е да не се знае и да се препишува.Сте читале како се однесуваат јапонските ученици - припреми за приемни испити и сл.
Затоа Јапонците се јапонци а македонците - македонци!:vozbud::vozbud::vozbud:

Кој мами мами, навика ќе стане пречка или услов за напредок во животот.Во многу држави, сите кои мамат се избегнуваат од оние околу нив и остануваат само со имамниците.
Мамењето е лошо и за оние со кои се дружиме.Помислите како ќе ви биде на вас ако ве измамат.
Дали мамењето е на тестови или било што друго, оние кои не мамат се оштетените.Значи, почесните - потешко до признанија и се што следи со нив.:nenene::nenene::nenene::nenene:

Најчесто препишував на историја , македонски и француски.
Препишував со мобилен , пишував на подот , на другарот пред мене на врат итн.

Сега за сега не паметам да сум препишувал на тест..Така да си кажеме со некое другарче до мене да,ама листови никогаш не сум носел..:toe:

препишувам многу ретко,солиден ученик сум ама имам трема за препишување
најчесто препеишувам од кај некој соученик или од др. тест,:toe:

многу пати сум препишувал и е слично на ова што е веќе кажано...туку најитересно ми беше кога братучед ми положи со 10ка.......оди на факултет и професорот им дава ливчина со бројки од еден до десет, да заокружат колку прашања знаат, братучед ми од тие 10 само 3 знае ами си вели, дај да заокружам 10 па шо има врска 30 студенти сме нема сите 10 прашања да не праша, само по 2-3, белким ќе се погодат тие.....и така тој заокружува 10........и ги предаваат ливчината, чекаат 20-30 мин. и професорот вели, гледам сите сте биле искрени, речиси сите сте заокружиле по 6-7 прашања само двајца заокружиле 10......секој ќе ја добие таа оценка колку што заокружил прашања........и така на среќа братѕчед ми добива 10.........а на една познаничка моја, на факултет така препишувала со ливчина на внатрешната страна на суќната......и професоров ја видел, пошол кај неа и и вели " како маж немам право али како професор имам " и И ја превртел суќната, а таа " како студент немам право, ама како жена имам " и му врзала шамар.......таа не е казнета туку положува со 8ка......така да некогп треба снаодливост и среќа :D

многу пати сум препишувал и е слично на ова што е веќе кажано...туку најитересно ми беше кога братучед ми положи со 10ка.......оди на факултет и професорот им дава ливчина со бројки од еден до десет, да заокружат колку прашања знаат, братучед ми од тие 10 само 3 знае ами си вели, дај да заокружам 10 па шо има врска 30 студенти сме нема сите 10 прашања да не праша, само по 2-3, белким ќе се погодат тие.....и така тој заокружува 10........и ги предаваат ливчината, чекаат 20-30 мин. и професорот вели, гледам сите сте биле искрени, речиси сите сте заокружиле по 6-7 прашања само двајца заокружиле 10......секој ќе ја добие таа оценка колку што заокружил прашања........и така на среќа братѕчед ми добива 10.........а на една познаничка моја, на факултет така препишувала со ливчина на внатрешната страна на суќната......и професоров ја видел, пошол кај неа и и вели " како маж немам право али како професор имам " и И ја превртел суќната, а таа " како студент немам право, ама како жена имам " и му врзала шамар.......таа не е казнета туку положува со 8ка......така да некогп треба снаодливост и среќа :D
ahahahahahhaha mng jako :D nego ne se zamarajte so prepisuvanje zemete si bubica brcnete si ja vo uvce, i ko sovesta vi se javuva, ko na crtani....si gazite si prepisuvate go gledate u faca mu se smeete on vas vi se smee ( donkey ) i to je to... si gazite so 10ce :D

Јако е, нема што
:pos2::pos2:

Јако е, нема што
:pos2::pos2:

Сега за сега не паметам да сум препишувал на тест..Така да си кажеме со некое другарче до мене да,ама листови никогаш не сум носел..:toe:
Шо дете беше ти бе шо никогаш не си препишувал:)
Инаку има триста начини за мамење, ама едно ќе го памтам за цел живот.
лани на хемија со еде другар, он во последна, ја во прва клупа, се разбравме дека сме иста група ама неможевме ништо да си кажеме. И владата тогаш имаше еден генијална идеја компјутер и интернет за секое дете, па ние фино лепо си се уклучивме на мсн среде тест и на мсн заедно сите прашања ги решивме. Професоркава ме гледа со вклучен монитор ми вика шо праиш ти бе, ја и викам ништо професорке гледав колку е саатот уште колку имаме врем за да решаваме:)
А и сега со мониториве пред нас е многу поедноставно за препишување. Се метнуваш во последна или претпоследна клупа ливчето си го вадиш до тестот и нема шанси да те види:):)
Најдобар проект беше овоа со компјутериве во школите на Владата:):)

Шо дете беше ти бе шо никогаш не си препишувал:)
Инаку има триста начини за мамење, ама едно ќе го памтам за цел живот.
лани на хемија со еде другар, он во последна, ја во прва клупа, се разбравме дека сме иста група ама неможевме ништо да си кажеме. И владата тогаш имаше еден генијална идеја компјутер и интернет за секое дете, па ние фино лепо си се уклучивме на мсн среде тест и на мсн заедно сите прашања ги решивме. Професоркава ме гледа со вклучен монитор ми вика шо праиш ти бе, ја и викам ништо професорке гледав колку е саатот уште колку имаме врем за да решаваме:)
А и сега со мониториве пред нас е многу поедноставно за препишување. Се метнуваш во последна или претпоследна клупа ливчето си го вадиш до тестот и нема шанси да те види:):)
Најдобар проект беше овоа со компјутериве во школите на Владата:):)

епа слично и ја иам препишувано, само шо ја си отворив на wikipedia :)

ДА! препишувам и ке препишувам :helou: , сеа тие полесните и важните работи ги памтам, а она другото на ливче. Утре правам писмена по историја, и сега си правам ливче во ворд :tv:,еве како: ставам големина на фонт 4, правам 4-5 колони (зависи) обично колоната е 4-5 цм на 6-7 цм. и си пишувам :) после само ги штампам и готовоо. ( Можеш да си направиш бизнис од ова, направеш 10 ливчиња и ги продаваш по 30ден. а ако некој каже на наставничката.. после школо јаде песници )

Имам мамено на тестови имам спремено ливчиња со некој прашања или пак со формули по математика и физика ама дека прва клупа не успевам да препишам ама затоа имам јас друг начин ке ми каже тој што седидо мене ако го знае тоа секако нешто ке му кажам нешто тој на мене ке ми каже и сите задоволни иначе на 1 тест наставничјката ни даде исти тестови е тоа е најдобро за препишување или пак ако речат ранецот на клупа го ставам ранецот а во него книгата отворена на страната каде што најмалку знам па ако треба ке ѕирнам малку ама финтата е тоа што никогаш не даваат така туку ке ти лупнат 4 групи и нема препишување ама пак може да се снајдеш ако некој околу тебе знае.

кој не препишува :) еднаш со прирачник по математика од 500 страни:vozbud: ме фати проф и ми вика: јас овие работи не ги знам а не ти:toe:

Го пробав начинот, и ми успеа, си извадив петка по математика, има едни ефтини сокови од 10 денари со хартиена етикета, и дури не ми требаше посебна хартија, генијално!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom