Вака синко, чичко Гордон да ти каже...
Супер е тоа што не пушиш, seriously, sarcasm free.
Само не се јачај многу ко останативе смртници на темава.
Не си ни прво ни единствено пиче што не пробало цигара и што кенка како димот од цигара му смрди и неможе да го поднесе, а небањат дише спреј за комарци навечер дур спие.
Nothing cool about that.
Не држиш ништо под контрола со тоа што не пушиш ил пиеш.
Не си ни за ронка подобар човек од некој што пуши и пие и ужива во тоа.
Мене тој кејф што цигарата ми го пружа после секс, јадење, џоинт, или уз мали количини добар алкохолен пијалок е бесценет.
Ситните работи како пороците го прават животот по убав.
А убав и среќен живот е здрав живот.
Муабетот дека живот без пороци е здрав живот е муабет измислен од реднеци како твоите дома на кои никако да им стане јасно како луѓето успеваат да најдат време за уживање во ситниците кога тие имат "Оооо, толку многу проблеми.". Безкичмењаци на кои им сметал димот од цигара ил фиљан, ама немаат забришано прашина на биро две недели.
Ме разбираш?

Лицемерно е

Смешно е

Те разбирам сеа дека прибрани пичиња ти се ложат на истрајноста и твојот цврст, карактер. И дека ти е јако, оу, колку си јак што не пушиш.
Да ти каже чичко Гордон, ни од прибрани пичиња нема фајде.
Коа ќе потпораснеш, евентуално ќе имаш момент на инстант созревање коа ќе сфатиш дека нема фајде од живот без пороци. Прашање е само кои пороци ќе ги избереш. Дали тие што краткотрајно ти го праат кејфот до даска, ама после цел живот отплаќаш кредити, или пак тие што долго време ти го праат кејфот и често не ти ни зимаат лихва, или пак лихвата е неспоредлива со задоволството шо ти го пружаат.
Од искуство ти кажувам дека нај убави пороци ти се трева, кафе, грицкање нокти, пушење, пиење и пимпање, пропратени со зборот "умерено" пред нив.
Се што сакам да ти кажам е дека негирањето на своите животински инстинкти како би проектирал некоја квази убава слика од своето его врз добро закоренетите морални норми кои се in ze first place посадени од општеството as we know it, не само што е Богохулие, туку и те прави еден од нив.
Колку сакаш да бидеш еден од нив?