Малолетни пушачи...

• Креатор на темата Креатор на темата Kiro Hametovski
  • Време на започнување Време на започнување
Боже, значи тука во Кочани оние на 7мо и 8мо одд. почнуваат да пушат /за цигари станува збор/ значи неможам да поверувам како не се грижат за себе. Јас не би пропушил никогаш.

Децава ги фаќа некој фазон дека се шема па почнуваат со цигари? Каде бе на 14 години со цигарата во една рака и флашата во друга? Државава треба да почне да води кампања за едукација друго решение не гледам а ги има страшно премногу.

Имам како многу мал пробано цигаран, значи земено дим. не се сеќавам но можеби беше 5-6 години(ако се важи, пошо бев малолетен).
Земав дим, ама пошо не знаев што после да праам се искашлав и од тогаш ниту имам пробано, ниту сакам да пробам.
За истите пари подобро сончоглед ќе грицкам секој ден.

Уште од стомак не излегле они со цигарата во уста.Пушат колку да бидат актуени во друштво и да не се двојат од нив а кога стануваат возрасни се каат,епа не е никој фраер ако си го труе здравјето...

Izlezeni nadvor pred ili zad uciliste demek se sema nesto so cigarata v race ne oti sakat tuku da se pokazat pred drugite-,,golemite fraeri,, vo prevod mockovci! A ako ne se ko drugite pak i ako nemat probano luzeri se.. brej, imajte malce svoe jas.

Малолетна сум и немам пробано цигара до сега...иако цело друштво ми пуши, такви желби и потреби јас немам. Најискрено многу ми сметаат цигари и ми се лоши од нив ама никогаш не се знае. :) Од кај да знам може ќе ми светне некоја сијалица во мојава отракана глава па ќе пропушам некогаш. :)
Инаку повеќето што ги знам од луѓево, пропушиле само ради тоа што мислат дека ако пушат ќе бидат некои си манги. :)

Малолетник сум, и тоа во 15-тата година, онака длабоко навлезен во 15-тата, летен распуст е, дружене со друштво, излагање... типично. Прво, самиот дим од цигарите ми е крајно одвратен, незнам зашто. Потоа, си имам мали проблеми со дишните патишта и белите дроови, и на планирам да ги трансформирам во големи проблеми со дишни патишта и бели дробови. Додатно на целово ова, не конзурам ни алкохол, имам навика да ги држам работите под моја контрола, а алкохолот некако не ми доаѓа во целата таа приказна.

Додека пишував, ЧНМ постирал во меѓу време и ме потцети на нешто. Од цело друштво само јас и уште еден дечко не пушиме цигари, а само јас не конзумирам алкохол.

Малолетник сум, и тоа во 15-тата година, онака длабоко навлезен во 15-тата, летен распуст е, дружене со друштво, излагање... типично. Прво, самиот дим од цигарите ми е крајно одвратен, незнам зашто. Потоа, си имам мали проблеми со дишните патишта и белите дроови, и на планирам да ги трансформирам во големи проблеми со дишни патишта и бели дробови. Додатно на целово ова, не конзурам ни алкохол, имам навика да ги држам работите под моја контрола, а алкохолот некако не ми доаѓа во целата таа приказна.

Додека пишував, ЧНМ постирал во меѓу време и ме потцети на нешто. Од цело друштво само јас и уште еден дечко не пушиме цигари, а само јас не конзумирам алкохол.

Мед :)
Држи ги работите под контрола :)
Кој прв ќе умре, тој губи!

Јас кога бев 3-одделение пробав цигара за прв пат. Сега имам 30 и некоја и не пушам воопшто. Што е подобро? Тајно да пушиш или пак да пробаш и да видиш дека не е добро?

До сега ниту еднаш немам пробано..а и нема да прабам. Најчесто тие што пушат почнуваат од 16-7 години..скоро сите што ги знам..вклучувајќи таткоми, чичкоми итн..сите почнале од 16-7 или некои додека биле на војска :D

На 13 години прв пат испушив цигара после тоа уште неколку онака колку да пробам. Една година немав пушено и пред 1 недела бев поднапиен и еден другар ми вика ајде запали и запалив една. Сепак јас сум непушач и не чувствувам никаква завист бидејќи знам да кажам НЕ :)

кога ќе ме понуди некој ќе земам а јас да давам пари за цигари не.

кога ќе ме понуди некој ќе земам а јас да давам пари за цигари не.
Тоа е гребаторство :) Кога ќе испушиш и после 1 недела не осеќаш дека имаш зависност. Тоа е карактер!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom