Малолетни пушачи...

• Креатор на темата Креатор на темата Kiro Hametovski
  • Време на започнување Време на започнување
Имам 19 години и немам ставено цигара во уста а ниту пак сум имала желба да пробам.(y) Секојдневно околу мене има чад од цигари и едноставно не можам да го поднесам мирисот! :sick:Ми имаат нудено да пробам ама не сум сеуште пробала ниту пак сакам да пробам.:pipi: А за тие малите што пушат нема да ми биде чудно доколку на 30 години ке имаат којзнае какви болести на дишните патишта.:tapp: (n)

Имам 19 години и немам ставено цигара во уста а ниту пак сум имала желба да пробам.(y) Секојдневно околу мене има чад од цигари и едноставно не можам да го поднесам мирисот! :sick:Ми имаат нудено да пробам ама не сум сеуште пробала ниту пак сакам да пробам.:pipi: А за тие малите што пушат нема да ми биде чудно доколку на 30 години ке имаат којзнае какви болести на дишните патишта.:tapp: (n)

кој како има луѓе пушат на 90 и немаат гајле.

Срцуш, ќе пробаш кога погрешно ќе се заљубиш.... Тогаш страствено ќе ја засакаш цигарата... Нема ни да се сеќаваш на овие денови. Поздрав.

кој како има луѓе пушат на 90 и немаат гајле.

Да ама тие луѓе што пушат на 90 се веке созреани, а тие малите што се прават главни со цигара во уста уште на 10 години почнуваат да се оформуваат и да созреваат и тогаш е најбитно да бидат здрави без вакви глупости. Поздрав ;)
--- надополнето: Jul 11, 2011 9:54 PM ---
Срцуш, ќе пробаш кога погрешно ќе се заљубиш.... Тогаш страствено ќе ја засакаш цигарата... Нема ни да се сеќаваш на овие денови. Поздрав.

Хахах се надевам дека тој ден никогаш нема да го дочекам а и да дојде не би рекла дека ке запалам ама... Не знам... :rolleyes:

Јас си пушам од втора година средно и не планирам скоро да се откажам зош некако ме смирува никотинот, инаку сум против пушење кој не почнал ич нека не почнува а тие што пушат нека се откажат кога ќе осетат дека им смета (често кашлање, густо шлајмче одма откажување). Инаку цигарите штета прават зависно од организмот кај секој различно еве дедоми почнал да пуши од 15-16години пушел активно до кај 60години значи околу 45 години пушач и се откажал сам зош осетил дека почнало страшно да му смета, умре на 92години на доктор 2-3пати бил ни болест ни лекови ни ништо стрикно природни лекови домашна ракиичка на сабајле пред ручек и пред спиење :D
Сепак се зависи од организмот.

Ај малце да образложиме..Јас со моите 17 години загрижен сум и планирам да престанам да пушам.. На пакетата пиши дека пушењето убива, на нет читаме дека пушењето убива, нашите дома не не пуштаат да пушиме пошо пушењето убива, матичниот лекар не советува дека пушењето убива, губиме наши блиски, а за се тоа криво е пушењето.. И после се ова продолжуваме да пушиме цигари ? Неможам ни јас да се сфатам, ни другите. Два дена каде што немам запалено и планирам никогаш повеќе да не запалам..

Јас си пушам од втора година средно и не планирам скоро да се откажам зош некако ме смирува никотинот, инаку сум против пушење кој не почнал ич нека не почнува а тие што пушат нека се откажат кога ќе осетат дека им смета (често кашлање, густо шлајмче одма откажување). Инаку цигарите штета прават зависно од организмот кај секој различно еве дедоми почнал да пуши од 15-16години пушел активно до кај 60години значи околу 45 години пушач и се откажал сам зош осетил дека почнало страшно да му смета, умре на 92години на доктор 2-3пати бил ни болест ни лекови ни ништо стрикно природни лекови домашна ракиичка на сабајле пред ручек и пред спиење :D
Сепак се зависи од организмот.
Дали се сеќаваш какви цигари пушел дедо ти? Купечки или домашни? Или пак тутунот со помош на луле го пушел?

Дефинирај какво пушење?И дали и за пушачки се важит темава?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom