Максимално повторување

• Креатор на темата Креатор на темата Stef Bachatero
  • Време на започнување Време на започнување
На почетокот на кариерата секогаш се прават грешки.
Дојди сега да видиш дали не објаснувам подобро од претходно,си запнал еднаш си ме видел,кога бев аматер и сеуште сум но со повеќе искуство и темава не треба да биде за мене.
Темава е за максимално повторување,ако знаеш нешто за темава продолжи ако не модераторот да избрише оф топици.
Имате прашање за максимално повторување слободно.

Ти сеуште правиш грешки и на луѓето им даваш погрешни информации тврдејќи дека се точни. Правиш правописни грешки и грешки во превод кои не ги приметуваш и ако ти се посочи велиш не е битно ќе се поправам ама некој што те чита и ти поверува може да има штета.

На сите ни солиш памет дека си најдобар, настручен, нај нај нај, умрела циганката што те фалела?

Има милион клубови во Скопје и фитнес тренери ама ти си единствен што ми западнал во очи со претерано агресивна реклама а со минимум квалитет и резултати. Никој не ми солел памет дека не сум стручен ниту јас некому ќе му зборам, сите се респектираме едни со други. Немаш клуб, не си потврден како тренер ама си најдобар и сѐ знаеш, оксиморон.

Еднаш велиш имаш 3 клиенти, па 10, па 5, контрадикторни ти се бројките и наместо самиот да се фалиш колку си добар остави еднаш другите да те пофалат.

Воздржи се да ги подучуваш луѓето кои имаат 20 пати поголеми искуство од тебе посебно кога не си прашан за совет, нешто што редовно го правиш.

Ова најдобронамерно, највеќе е во твој интерес да се корегираш за споменатото.

На почетокот на кариерата секогаш се прават грешки.
Дојди сега да видиш дали не објаснувам подобро од претходно,си запнал еднаш си ме видел,кога бев аматер и сеуште сум но со повеќе искуство и темава не треба да биде за мене.
Темава е за максимално повторување,ако знаеш нешто за темава продолжи ако не модераторот да избрише оф топици.
Имате прашање за максимално повторување слободно.

Дечко, ти си кокакола а.к.а ѓубре пијалок со агресивна „кампања“ која овозможува профит.

Тогаш велиш дека си бил аматер. Добро. Што да каже дечкото што го „учеше“ тој период? Што да кажат тие сега што ги „учиш“, кога за 2 години ќе кажеш....па тогаш бев аматер.

Ужас.

П.С. Кариера:facepalm:

Стеф, најпријателски совет, на душа можеш да го земеш некого. Слушај што ти кажуваат.

Ок сите забелешки што ги имате отворете тема за тоа.
Темава е за максимално повторување не за моите грешки.
Ако знаете подобро направете така,не само солете памет.
--- надополнето: 11 јули 2013 во 16:39 ---
Kaiser јас не реков тука ништо за вас,вие се свртевте кон мене.
Јас секогаш кога некој тврди нешто му барам аргументи и факти.
А вие како си размислувате тоа е лично ваше,мое е да си го продолжам тоа што сум си го наумил.
Стеф, најпријателски совет, на душа можеш да го земеш некого. Слушај што ти кажуваат.

Не земам никој на душа знам што правам.

Ок сите забелешки што ги имате отворете тема за тоа.
Темава е за максимално повторување не за моите грешки.
Ако знаете подобро направете така,не само солете памет.
--- надополнето: 11 јули 2013 во 16:39 ---
Kaiser јас не реков тука ништо за вас,вие се свртевте кон мене.
Јас секогаш кога некој тврди нешто му барам аргументи и факти.
А вие како си размислувате тоа е лично ваше,мое е да си го продолжам тоа што сум си го наумил.

Не земам никој на душа знам што правам.

Немаат везе бе, не се нервирај. Нели глеаш дека те хејтаат од завист & љубомора. Џабе шо си професионалец (добро, ако не про, онда бар супермегатурбо полуаматер). Џабе шо имаш мускулатура као од анатомски атлас, џабе шо постираш све суви факти поткрепени со аргументи, а понекад и со докази, џабе шо енглески знаеш боље него македонски. Џабе брат, ќе те хејтаат, и тоа ти е. Ептен си супериорен, јасно е као ден, и таа болна вистина им смета.

А за студиото, л'жеш-сушиш. Си ме извадил од кондури. Ако те видам на кеј, ќе ти спукам една заушка, да не се чудиш после кој угасил светло.

он: максимално повторуев десетина вежби (во теретана и во гаражни услови) кои ти ги препорача за почетници. За жал, сèуште без посакуваните резултати. Дали има забрзан режим на билдање на мускулно ткиво каде би се избегнале непотребни чекања на посакуваните резултати и разочарувања од истите?

Јас не знам прашај ги експертите тука.
Бидејќи нели јас се сум во теорија ништо во пракса.
Земи совет од нив,затоа што они имаат сертификати и дипломи,па да видиме до кај ќе стигнеш...

Тапетарот Петар; - мислам дека занатските работи со кои се занимаваш те спречуваат да, преку максимално повторување, дојдеш до саканите резултати. Не дека сакам да те учам јас, ама можно е да ги лепиш тапетите на неефикасен и енергетски неодржлив начин.

Треба и да размислиш за примена на некој стимуланс, ако сакаш поголема ефикасност во тренингот.
Може некое протеинско-хормонско-стимулансно коктелче, ама ако си стара школа и лепак за тапети (не, не треба да се зема никако, самото движење во близина на отворена канта на правилен начин...) ќе заврши работа.
Туку, ај, да не се расприкажувам тука, може некој да ми ги превземе методите...

;)

Тапетарот Петар; - мислам дека занатските работи со кои се занимаваш те спречуваат да, преку максимално повторување, дојдеш до саканите резултати. Не дека сакам да те учам јас, ама можно е да ги лепиш тапетите на неефикасен и енергетски неодржлив начин.

Треба и да размислиш за примена на некој стимуланс, ако сакаш поголема ефикасност во тренингот.
Може некое протеинско-хормонско-стимулансно коктелче, ама ако си стара школа и лепак за тапети (не, не треба да се зема никако, самото движење во близина на отворена канта на правилен начин...) ќе заврши работа.
Туку, ај, да не се расприкажувам тука, може некој да ми ги превземе методите...

;)

Да, во право си, плус може и од лепаков да се имам надишено (несакајќи)... Stef Bachatero : Стеф, не заебаај, остај празни муабети. Следнава недела доаѓам кај тебе во студио да ми објасниш кај грешам.

Го пуштив thread-ов со надеж дека паднала добра дискусија за максимално повторување...

Максимално повторување а? Стеф/в види вака неможев со теретана никако и морав дома да одработам и сега дека немам бучици со големи тежини имам само 7.5 кг (две - тотал 15кг) и глеј шо направив:
- гради 3 пати по 100
- гради тесно 3 пати по 50
- гради развлекување 3 по 25
отидов после на трицепс
- значи со бучиците кон чело ти текиња ко со коса шипка 3 пти по 20
- со една бучица зад глава 3 пати по 25

После ова гледав филм некој и на 3 пати додека имаше реклами направив по 50 склека значи 150.

Шо викаш сум направил нешто или сум трошел време бадијала?
п.с. Ако е збунет Штеф може и тапетаров Петар да одговори гледам има искуство.

Кога ова ќе го видам како факт,
25.7 Steve Reeves (pre-steroids BB champ)
> 26 Steroid user и разликата која е потребна да се одреди корисник или не, не читам понатаму. Најди еден, дали преку нет или на улица и направи го како Стив Ривс. Тогаш ќе ми затнеш уста за секогаш. Прво и основно треба да знаеш како изгледа мускул создаден од стероиди (иако стероидите се само еден дел од целиот постоечки допинг во спортот) и како изгледа природа.
Дали гледаше трка на 200 метри со Усаин Болд пред некој ден? Сите во линија со него се под допинг и корисници на стероиди. А светслосни години се од Стив Ривс.
Сега во бодибилдингот има категорија Класик, знаеш ли зашто постои?

Основна грешка која ја направиле во оваа студија, е земање на Светски Шампиони во Бодибилдинг како мерило?!

http://republika.mk/?p=96967 чисто како потврда на кажаното од страна на Ѓороски пред одреден период, Штеф малце појасно ли е ?

Пред да пишеш нешто кажи ја целта.
Максималното повторување е раководец за колку килограми треба да ставиш на една вежба и со тоа да прогресираш со добивање мускулна маса.
Ако целта ти е топење масти,задржување мускулна маса,повеќе би се фокусирал на исхраната и би додал 8 повторувања со 3-6 максимални повторувања.
Во процес на топење масти можеш да добиеш и повеќе сила.
Но секогаш фокусирај се на калорискиот дефицит и макро соодносот затоа што тоа ти дава повеќе за помалку време.
А кога се работи за FFMI индексот тоа е индекс за кажување колку можеш природно без користење стероиди да добиеш мускулна маса во животот и кога некој ќе рече дека не се боцка,прашај го за килажата и телесни масти колку има и ќе го добиеш одговорот.

Останатите тројца никогаш/сеуште не ги откриле ;)

Не се тестирани сеуште. А оној кој ќе го одберат да биде број еден, тој нема шанса ни на тестирање да биде фатен. Само што откако ќе му заврши кариерата ина некој од оние главните кои ги имаат вистинските резултати ќе му се стемни некој ден, па ќе ги објави. На голем број Шампиони им се има случено истово.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom