Максимална брзина со која сте возеле моторно возило?

Останува нормално ама стрелката на брзинометарот не е 100 % точна да си знаеш,со радар или со мерна опрема треба да се провери тоа.

Останува нормално ама стрелката на брзинометарот не е 100 % точна да си знаеш,со радар или со мерна опрема треба да се провери тоа.
Нормално дека не е точна од све зависи дали ќе биде точна висина на гуми надворешна температура итн итн.
Иначе и радариве од полицијава не се баш најточни некои покажуваат 10-15 помалку :wink:

кај мене е прилично точна бега негде со 5-6km/h проверено на радар(грција на еден пат имаше радар што кажуваше со колку возиш па така видовме)

Ако брзинометарот покажува 10% повеќе на 200 км правиме муабет за 20 км/ч или баш за онаа разлика од 180 до 200 не сметајки на некоја надолнина која ги надополнува останатите 10 км/ч (нели автопатот не е никаде идеално рамен).

Абе ја ти викам за кај мене стрелката дека покажува 200, дали е точна незнам. Битно 200 покажува.

jas sto imam vozeno e 55 kmh so mojto skuterce a onaka so kola so me vozele nz ne sum primetel

Највеќе што имам возено ми е 190 релација Скопје-Велес со волво 460i, а истото на плин 160..

Лимит ми е крајот, колку иде толку го пробувам.. здравје :)

Со Голф 5 1.4 200km/h на автопат некој беше незнам. Ретко кој ми верува во ова.
А со моторот на татко ми,Suzuki GSX1400, секако дека не возев јас (:pos:) Гостивар-Тетовмо идевме, се враќавме од Охрид. Ни повеќе ни помалку него 260 километри на час. Филингот е невејоратен, кацигата ми се отвараше од брзината, па морав со визирот да се потпирам на грбот на татко ми :)
Ти ли го возеше Голфот со 200km/h?:)

Сопствениот рекорд го срушив вчера, со Голф 5 1.9 ТДИ возев 160 km/h. Останува да се подобрува рекордот :)

Не можам да се пофалам со некоја голема брзина , но тоа не е ни за фалење.

Јас кога сум возел:
Веспа: 70kmh
Кола: 80kmh

А како совозач на татко ми 150kmh со кола.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom