pokazuva tabelata...[DOUBLEPOST=1551581436][/DOUBLEPOST]
#1 Pa bas toa e poentata, tie sto se kvlaitetni ke se probijat seedno dali vo MKD ili stranstvo. Zosto mi nalozuvas da moram da potpisam dogovor so vtoroklasni mockovci koj NE ZASLUZUVAAT da igraat? Ne se ni vtoroklasni, vtoroklasnite begaat u razno razni osjeci, ofki i karabaci zasto tamu imalo pokvlaitetno prvenstvo i uslovi. Ako pandevci, pobeda itn mislat deka tie igraci treba da igraat neka igraat kaj niv, ne mi nalazuvaj u Vardar ili eve Renova (da mora da pravi izmena) da igra nekoj so sila. Preku glava mi e od federacija sto stiti igraci a postoi demek za klubovite... Vo ex ju imase pravilo kade fudbaler pod 25 nemozese da napravi transfer nadvor, daj toa pravilo da go vratime ke ima i kvalitetna liga i minutaza za tie sto zasluzuvaat. Ke ima i poveke uspeh vo evropa e sega jebi ga ke nema pari za odredeni paraziti menadzeri ama toa e ne tolku bitno. Toj sto go biva na 25 god moze da napravi transfer i pak da zaraboti dovolno, taka bese porano pa cela plejada eks ju igraci odea ko gotov produkt nadvor mesto da cmaat od deca na klupa.
#2 Zosto MORA? Ne mora, ako ne gi biva neka igraj nekoj sto go biva, seedno dali postar ili stranec. Jas sakam kvalitet a ne treto stepen "talent".
#3 Gledam eve ostatokot na evropa ne go praktikuva pa radi Makedonija i Island nemozat na red svetski prvaci da stanat edna francija, germanija, srbija i hjrvatska radi nas i vikinzite nemoze da se kvlaifikuva i da proade igraci, abe kutra evropa so prst vo ustana ostanaa, zal mi paga za niv, moze zatoa elmaz i red drugi tamu otidoa, da im pomognat, da im otvorat ocite deka e podobro neli nasi mladi deca na tie godini da forsiraat a ne nivni... Zaebi kvalietot, mladi se, toa e bitnoto.
#4 Tocno. Jas nemam nikakov problem so toa, denes nema, utre ke ima ili nema seedno. Mene mi e bitno Vardar da ima asalen prv tim i da ne mu se mesaat u vnatresnoto rabotenje. Tuka mu se mesaat.
#5 Pa toa ti go zboram de, zasto mu se nalozuva na klubot da igra nekoj takov? Sfati deka ne mora da igra, ni on ni bilo koj drug sto klubot ne go saka.
Posledniot paragraf za se slagame. Tuka FFM moze i treba da deluva a ne vo izborot na fudbaleri za prva ekipa. Nema im nalozi na klubovite da imaat asalni treneri, neka im nosi redovno gosti za seminiari, neka im organizira turniri za tie vozrasti, neka im go zbie kalendarot na tie generacii, neka im donira mini tereni za da ja podobrat tehnikata... Ima miljarda raboti sto moze i treba da gi pravat oni mi se zafatile so kreiranje sostav na seniori. Kreteni.[DOUBLEPOST=1551581677][/DOUBLEPOST]
Dali e oficijalen sostav na Island koj go odigral posledniot natprevar na Island? I toj od svetskoto i ovoj i bilo koj kvalitetot i igrata im e slicna, vidi sto ustvari diskutirame i zasto island e zemen za repren od strana na
@nsan . Da ne slucajno i ti mislis deka imaat oni tehnicar ko babunski ili deka nie ke imame generacija igraci koj ke trcaat po 10+ km ko od sala lol