Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
да не се лажиме, има тука доста луѓе шо ни е мило дека не му се дава титула на вардар![]()
Вас тоа и ви останува, 30 години без титула во првенството.да не се лажиме, има тука доста луѓе шо ни е мило дека не му се дава титула на вардар![]()
Се убаво, ама не пратиш ВМФЛ Исток каде 2/3 од клубовите гласаа за престанок на провенството и прогласување на Беласица за прва и да влезе во прва лига, против одлуката беа Брегалница Штип, Кит ГО Пехчево (двата клуба со ист газда, преседан) и Кожуф (кој доби пари од штипјани) но и сами потоа цвиелеа дека немат услови да заврши сезоната.Vo vtora liga ako ne se lazam se odigrani 16 kola a vo prva 23. Ne e odigran ni eden krug doma gosti a bodovnata razlika e 4 boda zapad i 3 boda istok. Prva liga posle prviot krug doma gosti razlikata bese 6 a sega e 10 boda. Ostaj toa, ama nasite najbliski konkurenti imaat seriozni problemi da sostavat ekipa, sileks ima mnogu stranci sto ne se vo MKD a iskra 2ca koronisani plus koj znae kolku ke bidat narednava nedela (pretpostavka imale kontakt so tie 2ca na trening i slicno). Zgora na toa ni edniot ni drugiot konkurent ne e vo sostojba da trenira. Za da gi imalo tie famozni 70% na sto se vadi FFM nas ni fali EDNO kolo, koe i da ne se odigra (slobodno neka im gi dadat sluzbeni 3te boda na nasiot nareden protivnik) pak sme PRVI so +7. Taka da ova ke bide samo use edna od mnogute NEPRAVDI naneseni kon Vardar i potvrda na vazilskiot odnos na nekoj klubovi kon sip+arskata metrica.
Realno glupavo e da se prosiruva ligata so ogled na totalniot nekvalitet i budzetite na 90% od klubovite taka da mora da ima nacin kako da ima ispaganje i vlez. So ogled na okolnosite vo prva liga moze i ke se resi toa, ete neka izigraat uste edno kolo i neka ja priznaat tablata kakva sto e, ama vtora liga tesko neka ke moze da se doigra do zadovolitelno nivo i ke treba da ima solomonsko resenie. Mene mi e seedno kako toa ke se resi, ama treba da se resi, vo FFM se plateni da najdat resenie a ne da teraat politika. Plej of so momentalno prvite e fer, ete im se priznava trudot pa neka se dokazat so soodvetnite prvoligasi. Skopje i Bregalnica bi bile zagrozeni vo takva situacija moze i oni treba da se uklucat vo nekakov plej of ali deka treba da ima ispaganje apsolutno treba.
Не ми го вреѓај Ливерпул! Тие имаат и титули во ЛШ, УЕФА и во домашно првенство, а годинава си газат. Пелистер играше со Влазрими, Кадино и Дрита и нема титула во македонското првенство (башка испаднаа неколку пати). Има разлика.Вас тоа и ви останува, 30 години без титула во првенството.
Како Ливерпул сте![]()
Abe za titulata ushte ne e resheno..ako ve pushtat prva liga togash Vardar mora da e shampion! A ako ne bide togash nema i za vas prva liga ! E sega i da vlezete prva liga sekako ke se vratite po kratka postapka vo vtora !Bidejki 4 ekipi ke ispadnat sledna sezona!site protiv vardar od sekogash ne ebele ama nie sme se vozdignuvale, resen uvek navival za nas !!
цел развој на настаните само опишува дека никакво лоби немате, на раб на постоење сте, лиценца за европа немате не се знае што ќе биде утре, кано да го читаш ќе мислиш кој знај каква управа оштетена е и колку пари му е скратено, абе брендиште све се плаши од него. Мене не ми е мило што е така, ама сурово е да се признај, тешки да имаа функционални управи клубовите и да беа моќни да направат нешто.
Титулата шо не ви ја бројат е уба причина да има за шо да се дупиме, демек мене ме вреѓа ако ми речи кано албански слуги дека сме и има во то некаква вистина ххх
site protiv vardar od sekogash ne ebele ama nie sme se vozdignuvale, resen uvek navival za nas !!
цел развој на настаните само опишува дека никакво лоби немате, на раб на постоење сте, лиценца за европа немате не се знае што ќе биде утре, кано да го читаш ќе мислиш кој знај каква управа оштетена е и колку пари му е скратено, абе брендиште све се плаши од него. Мене не ми е мило што е така, ама сурово е да се признај, тешки да имаа функционални управи клубовите и да беа моќни да направат нешто.
Титулата шо не ви ја бројат е уба причина да има за шо да се дупиме, демек мене ме вреѓа ако ми речи кано албански слуги дека сме и има во то некаква вистина ххх
abe mnogu od niv bi mozele da zaminat nadvor, prasanjeto e koj moze da napravi prilicno dobar transfer i tuka veke nema mnogu kandidati.https://www.gol.mk/fudbal/preodniot...mfl-ne-e-taka-neinteresna-za-fudbalska-evropa shto mislite koj bi mozel realno da zamine nadvor ?
Bojan Miovski vo ungarski MTKhttps://www.gol.mk/fudbal/preodniot...mfl-ne-e-taka-neinteresna-za-fudbalska-evropa shto mislite koj bi mozel realno da zamine nadvor ?
Од каде ова инфо?Bojan Miovski vo ungarski MTK