Prime
Оптимус
- Член од
- 4 јули 2010
- Мислења
- 6.202
- Поени од реакции
- 8.234
прави сега и мтв напориНа Работнички-Напредок нема ни 20 гледачи
П.с. што дочекавме етничка Албанска телевизија да биде единствената која прави прегледи од првенството![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
прави сега и мтв напориНа Работнички-Напредок нема ни 20 гледачи
П.с. што дочекавме етничка Албанска телевизија да биде единствената која прави прегледи од првенството![]()
Колку што е добар со топка,толку е физички лош.Подоложен на повреди е,во Белгија повреди го сокапаа ептен,игра како свилена буба........од тоа што го видов после секој мал дуел или контакт бара фаул или паѓа како покосен.Плус не е некое тркачиште што ќе трча по 10-12 км на утакмица.Едноставно модерниот фудбал не прифаќа такви играчи.Mene ne mi e jasno kako Nedzipi ne uspeal vo stranstvo, so takov potencial i takva teknika. A "uspeale" sekakvi fudbaleri od nasata zemja. Posto ja igrac ko Nedzipi niti sum videl vo naseto prvenstvo ili reprezentacijata. Go ima toa cuvstvo za topka, sto ako saka on i 3-4 da go opkolat nema da mu ja odzemat topkata. Da ne me razbirate pogresno ne vikam deka e najdobriot, nego e vid na igrac sto e edinstven zasega
Кратко и јасно...(можеби не толку краткоКолку што е добар со топка,толку е физички лош.Подоложен на повреди е,во Белгија повреди го сокапаа ептен,игра како свилена буба........од тоа што го видов после секој мал дуел или контакт бара фаул или паѓа како покосен.Плус не е некое тркачиште што ќе трча по 10-12 км на утакмица.Едноставно модерниот фудбал не прифаќа такви играчи.
На Работнички-Напредок нема ни 20 гледачи
Да те потсетам дека Шкендија во вториот круг треба да им гостува на Вардар и Металург, па и против Работнички тешко проаѓа по традиција. Шкендија во Тетово е силна, ама надвор играат како мачиња. Ќе го видиме на дело тогаш толку фалениот среден ред.Mnogu sum zadovolen so nashata ekipa , gi pobedivme i Teteks , i Renova , i Vardar , i toa vo niza , site nashi rivali , i toa so podobra igra , nekoi se smeeja koga vikav deka ubedlivo imame podobar sreden red od Vardar , pa sea sami pravite statistiki i kje vidite kolku e casot![]()
Катанец кога беше селектор на новинарско прашање зошто не игра Неџипи(тогаш беше во добра форма во Работнички)рече дека неможе да повика играч кој трча само по 3,4 км на утакмица,студенти од некојси факултет му мереле на некоја утакмица(не ми текнува на која и како).Колку што е добар со топка,толку е физички лош.Подоложен на повреди е,во Белгија повреди го сокапаа ептен,игра како свилена буба........од тоа што го видов после секој мал дуел или контакт бара фаул или паѓа како покосен.Плус не е некое тркачиште што ќе трча по 10-12 км на утакмица.Едноставно модерниот фудбал не прифаќа такви играчи.
Катанец кога беше селектор на новинарско прашање зошто не игра Неџипи(тогаш беше во добра форма во Работнички)рече дека неможе да повика играч кој трча само по 3,4 км на утакмица,студенти од некојси факултет му мереле на некоја утакмица(не ми текнува на која и како).
koga si majstor ne treba mnogu da trcas,neznam kolku si ja gledal utakmicata od mesto driblase Nexhipi![]()
Гледав 60,70 мин од тоа што видов,видов само добри пасеви,и по некој добар шут..еве сеа на пример да речеме игра за Македонија против Хрватска,знаеш ли дека Вукојевич ќе му ги скрши нозете уште у 5 мин и притоа ќе добие само жолт картон за тоа,добар е за македонска лига али за надвор малку тешко.koga si majstor ne treba mnogu da trcas,neznam kolku si ja gledal utakmicata od mesto driblase Nexhipi![]()
Леле аман еј, го отупевте со Неџипи. Ако има квалитет и моторни способности да игра у репрезентација ќе биде повикан.
Која е поентата да викнеш играч кој после 20 мин игра ќе го влече јазикот по земја и ќе не може да потрча едно метро.
Ne rekov deka treba da igra za reprezentacijata ,ne go zemale koga trebase sega i da go viknat i toj ke razmisli dali ke ide ili ne.Majstor e takov igrac vo nasa liga momentalno nema.