Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
ПЕЛИСТЕР освои бод од пресметката со Дрита, која поведе во 27. минута преку Нухију, а израмни Рутевски од пенал во 74 минута. ..
Ова е од дневник. Значи колку се аматери нашиве новинари. Каков пенал бе од слободен удар го даде Рутевски голот.

ПЕЛИСТЕР освои бод од пресметката со Дрита, која поведе во 27. минута преку Нухију, а израмни Рутевски од пенал во 74 минута. ..
Ова е од дневник. Значи колку се аматери нашиве новинари. Каков пенал бе од слободен удар го даде Рутевски голот.

lele :eek:Sega koga ke citame eden gledac od tribina postignal fatasticen gol :tapp:

index.php

Ене сум горе, и на вашата трибина дури :)
Слабо си гледал, бар 5-6 пати си имал можност да ме видиш ;)
ne bidi kucka sega, you know what i mean :)

od vcera e slikava ? lol

Неџипи кога можеше да успее...барем да игра во Бундеслигата или Сериа А, сега нема шо веќе да очекува, тоа е

Неџипи може да пројде само во нашава полуаматерска лига! Го знаеме колку реално може каде што се игра сериозен фудбал. Па уште читам во репрезентација требало да го викнат?! Дечкото на повисоко ниво од 2ра Белгиска Лига нема заиграно во кариерата, а веќе се наближува кон 30та. Не се палете без врска!
Shkendija podobro igrase od Vardar,Ne gledav nekoja seriozna sansa od Vardar,celta na Vardar bese da zema 1 bod :)
А два пати што Петров излезе сам пред гол не е сериозна шанса за тебе?!

a po koj ucinok Georgiev e podobar o Nedjipi?? Pa igra za reprezentacijata!

a po koj ucinok Georgiev e podobar o Nedjipi?? Pa igra za reprezentacijata!
како прво не играат на иста позиција, втора работа Георгиев е млад 21 година има и е со простор за напредок.
Реално и двајцата се репрезентативен матријал.

Ама Неџипи на времето не го зимаа кога газеше во Работнички, па камоли сега откако 2-3 години фудбал немаше допрено. Тогаш го зимаа Положани, а Неџипи никој не го викаше :unsure:

Mene ne mi e jasno kako Nedzipi ne uspeal vo stranstvo, so takov potencial i takva teknika. A "uspeale" sekakvi fudbaleri od nasata zemja. Posto ja igrac ko Nedzipi niti sum videl vo naseto prvenstvo ili reprezentacijata. Go ima toa cuvstvo za topka, sto ako saka on i 3-4 da go opkolat nema da mu ja odzemat topkata. Da ne me razbirate pogresno ne vikam deka e najdobriot, nego e vid na igrac sto e edinstven zasega

како прво не играат на иста позиција, втора работа Георгиев е млад 21 година има и е со простор за напредок.

Ама Неџипи на времето не го зимаа кога газеше во Работнички, па камоли сега откако 2-3 години фудбал немаше допрено. Тогаш го зимаа Положани, а Неџипи никој не го викаше :unsure:
kako prvo ne zborime za nadezi,tie imat posebna kategoria na natprevaruvanje...kako vtoro za reprezentacija se zema toa sto vo momentot e najkvalitetno,toa e relativna rabotna pa zatoa zboram za momentot..a zasega,vo ovoj mesec najkvaliteten(od izigranite utakmici,i posebno od ucinokot)od Nedjipi vo mak.liga nema...a i na makedonija mu fali takov igrac..i voopsto i spored godinite ne e star...sega zborime realno,bez predrasudi so obostrana pridobivka..

kako prvo ne zborime za nadezi,tie imat posebna kategoria na natprevaruvanje...kako vtoro za reprezentacija se zema toa sto vo momentot e najkvalitetno,toa e relativna rabotna pa zatoa zboram za momentot..a zasega,vo ovoj mesec najkvaliteten(od izigranite utakmici,i posebno od ucinokot)od Nedjipi vo mak.liga nema...a i na makedonija mu fali takov igrac..i voopsto i spored godinite ne e star...sega zborime realno,bez predrasudi so obostrana pridobivka..
Може да се земе де, ама што го споредуваш со Георгиев не ми е јасно...
И двајцата може да се пробат во моментов.
Со Георгиев треба уште многу да се работи, зелен е во тоа шупељката...
Неџипи е веќе изграден играч, може да го пробаат во репрезентација, само изгледа не им се уклапа во шемите... Таму веќе имаме неколку играчи, мешу кои и Пандев така да нема шанси да заигра Неџипи.
Едино ако го вратат малце поназад да биде баш во средината, таму и така сме најтенки, можат да го пробаат...

Inace trenerot na Vardar odbil da dade izjava posle mecot. Nema sto sportski poteg od trenerot na momentalniot sampion(n)

Може да се земе де, ама што го споредуваш со Георгиев не ми е јасно...
И двајцата може да се пробат во моментов.
Со Георгиев треба уште многу да се работи, зелен е во тоа шупељката...
Неџипи е веќе изграден играч, може да го пробаат во репрезентација, само изгледа не им се уклапа во шемите... Таму веќе имаме неколку играчи, мешу кои и Пандев така да нема шанси да заигра Неџипи.
Едино ако го вратат малце поназад да биде баш во средината, таму и така сме најтенки, можат да го пробаат...
Sporedbite pocna prethodno,indirektno,ne gi zapocnav jas...
Ne cinel covekot za reprez. bidejki igra vo mak.ligata(a pritoa ne gledat deka ne bil edinstveniot)...
a vo momentot ni e najdobriot vo ligata...toa mi bese poentata,bez da sakam da navlezam vo provokativni debati...
Moze da igra i levo stranicno popovlecen, a isto i kako PLAY..kolku dosega go imam videno..

Можеби затоа што темпото на игра му е ко пред 50 години што се играл фудбалот. Да не се лажеме, Неџипи ќе биде прегазен како воз во овој модерен фудбал. Он несомнено е технички поткован, ама со таа количина на трчање не проаѓа денеска нигде, освен во нашава лига. Па не може сите селектори да не го сакаат Неџипи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom