Чичко Кумплунг
деца на транзицијата
Дека е дерби,дерби е,ама дека е најголемото дерби во Македонија,мало морген.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Teteks - Pelister 2 : 0 B. Bozinovski strelec na dvata gola za Teteks !!! Vozot trgna na red e gradskoto derbi t.e najgolemoto derbi vo Makedonija !
Za mene taka ,za tebe po tvoe...U najnovo vreme taka e...Kako i da e bez somnez tie se dvete golemi derbi meceviПосле Вардар-пелистер батице..![]()
Za mene taka ,za tebe po tvoe...U najnovo vreme taka e...Kako i da e bez somnez tie se dvete golemi derbi mecevi![]()
dojdi prisustvuvaj ! da ne e pogolemo renova - bregalnica slucajno ?Дека е дерби,дерби е,ама дека е најголемото дерби во Македонија,мало морген.
^ А што треба за еден натпревар да биде дерби? Ја од ка памтим оваја утакмица има публика, без разлика дали едниот е последен а другиот прв, или обратно. Исто и у втора лига. Свекој што ги сака шкендија и Тетекс живи за оваја утакмица. Што друго треба според вас за утакмицава да биде дерби?
За некого е Вардар-Пелистер, за мене е ова затоа што другите не ме интересираа.
.....
По твоја логика, нека не излегуваат играчите на терен битно навијачите се на трибина. Они нека се извикаат, истакнат пароли, димни и остали асортиман, утакмица не мора да има.
Eве ова ја реков:Ти рече дека Тетекс - Шкендија не било дерби.
Да речеме градско дерби дека е, нишо поише.
И нормално си застанав у одбрана на моето, зошто за мене нема и нема ни да има поголемо дерби од утакмицата на мојот клуб со другиот тетовски клуб кој ми е најомразен.
A po tvoja logika na mecot Pelister-Vardar igracite ostavaat srce na teren, a na drugoto samo navivacite se borat megusebe. Shkendija-Teteks ima nesta sto gi nema na drugite derbinja taka da ostanuva br 1
Да бе, забораив како се викаше
Вардар да те ебам.