Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
Za mene taka ,za tebe po tvoe...U najnovo vreme taka e...Kako i da e bez somnez tie se dvete golemi derbi mecevi :)
Аман бе, Тетекс-Шкендија е се само не дерби.
Се знае што е дерби, ова што последниве 3-4 сезони се среќаваат Тетекс и Шкендија у иста лига не значи дека е дерби.
Да речеме градско дерби дека е, нишо поише.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ А што треба за еден натпревар да биде дерби? Ја од ка памтим оваја утакмица има публика, без разлика дали едниот е последен а другиот прв, или обратно. Исто и у втора лига. Свекој што ги сака шкендија и Тетекс живи за оваја утакмица. Што друго треба според вас за утакмицава да биде дерби?
За некого е Вардар-Пелистер, за мене е ова затоа што другите не ме интересираа.

B

Beck's

Гостин
^ А што треба за еден натпревар да биде дерби? Ја од ка памтим оваја утакмица има публика, без разлика дали едниот е последен а другиот прв, или обратно. Исто и у втора лига. Свекој што ги сака шкендија и Тетекс живи за оваја утакмица. Што друго треба според вас за утакмицава да биде дерби?
За некого е Вардар-Пелистер, за мене е ова затоа што другите не ме интересираа.
Se e kazano ovde(y)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
Прво и основно Тетекс и Шкендија до пред 5 години имаат изиграно 20 утакмици севкупно (карикирам) еден против друг. Тоа што у последно време се нашле у иста лига, нивните средби не ги праат дербија.
Реков, можда е градско дерби. Иако мене на пример посентиментално значење ми има коа Тетекс игра против Љуботен.
За некого дерби е Охрид-Караорман, за некого Неготино-Тиквеш. Ама се тоа се локални дербија.

За да биде дерби треба да има традиција, нешто што ќе го заинтригира секого без разлика на кој дел од републикава се наоѓа. А Вардар и Пелистер имаат здрав ривалитет како на терен така и на трибини кој постои отсекогаш и секоаш ќе отскокнува од останатите утакмици.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ако живимо у минато, да уште свите ги интересира Вардар-Пелистер и едвај ја чекам утакмицата.
Било што било, сега единствениот ривалитет е помеѓу навивачки групи. Истото е и кај тетовсково дерби, затоа и не гледам некоја разлика.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
По твоја логика, нека не излегуваат играчите на терен битно навијачите се на трибина. Они нека се извикаат, истакнат пароли, димни и остали асортиман, утакмица не мора да има.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ Ја не реков дека Вардар - Пелистер не е дерби утакмица. Ти рече дека Тетекс - Шкендија не било дерби.
И нормално си застанав у одбрана на моето, зошто за мене нема и нема ни да има поголемо дерби од утакмицата на мојот клуб со другиот тетовски клуб кој ми е најомразен.
За тоа какво дерби била утакмицата Вардар - Пелистер ми е многу познато, и уште еднаш ќе речем дека ја не негирав дека таја утакмица е дерби.
Ама океј, свекој си има свое мислење.

B

Beck's

Гостин
По твоја логика, нека не излегуваат играчите на терен битно навијачите се на трибина. Они нека се извикаат, истакнат пароли, димни и остали асортиман, утакмица не мора да има.
A po tvoja logika na mecot Pelister-Vardar igracite ostavaat srce na teren, a na drugoto samo navivacite se borat megusebe. Shkendija-Teteks ima nesta sto gi nema na drugite derbinja taka da ostanuva br 1

Член од
14 март 2010
Мислења
16.918
Поени од реакции
16.188
Едните имале порано, другите сеа..
Ама како Вардар - Пелистер тешко дека ќе има толкав ривалитет во Македонија.

B

Beck's

Гостин
Inaku derbito vnedela kako stojat rabotite ke se igra bes prisustvo na navivackite grupi Ballisti i Vojvodi. Pred se mislam vaka posto na Ballistite nema da im bide dozvolen vlez vo stadionot, so toa uste pomalce na Vojvodi iako prvite mozda na sila ke vlezat na glavna

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
Ти рече дека Тетекс - Шкендија не било дерби.
Eве ова ја реков:
Да речеме градско дерби дека е, нишо поише.

И нормално си застанав у одбрана на моето, зошто за мене нема и нема ни да има поголемо дерби од утакмицата на мојот клуб со другиот тетовски клуб кој ми е најомразен.
Многу нормално и мене јасно ми е тоа. Исто што на smokey_the_kid дерби му е коа Тиквеш ќе игра против Неготино :)

A po tvoja logika na mecot Pelister-Vardar igracite ostavaat srce na teren, a na drugoto samo navivacite se borat megusebe. Shkendija-Teteks ima nesta sto gi nema na drugite derbinja taka da ostanuva br 1
По моја и по сечија реална логика и играчите и навивачите на Пелистер-Вардар оставаат и срца и се остало.
И ова е крај на муабетот, нема шо поише да кажувам. Кој ме сфати океј, кој не, здравје.

:D
Вардар да те ебам.
Да бе, забораив како се викаше :D
Еве, на Види Фотос померак му е коа ќе играат Вадар Неготино и Тиквеш наместо Шкендија-Тетекс :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom