Чичко Кумплунг
деца на транзицијата
- Член од
- 3 декември 2011
- Мислења
- 4.194
- Поени од реакции
- 4.400
Дека е дерби,дерби е,ама дека е најголемото дерби во Македонија,мало морген.
После Вардар-пелистер батице..Teteks - Pelister 2 : 0 B. Bozinovski strelec na dvata gola za Teteks !!! Vozot trgna na red e gradskoto derbi t.e najgolemoto derbi vo Makedonija !
Za mene taka ,za tebe po tvoe...U najnovo vreme taka e...Kako i da e bez somnez tie se dvete golemi derbi meceviПосле Вардар-пелистер батице..
Аман бе, Тетекс-Шкендија е се само не дерби.Za mene taka ,za tebe po tvoe...U najnovo vreme taka e...Kako i da e bez somnez tie se dvete golemi derbi mecevi
dojdi prisustvuvaj ! da ne e pogolemo renova - bregalnica slucajno ?Дека е дерби,дерби е,ама дека е најголемото дерби во Македонија,мало морген.
Se e kazano ovde^ А што треба за еден натпревар да биде дерби? Ја од ка памтим оваја утакмица има публика, без разлика дали едниот е последен а другиот прв, или обратно. Исто и у втора лига. Свекој што ги сака шкендија и Тетекс живи за оваја утакмица. Што друго треба според вас за утакмицава да биде дерби?
За некого е Вардар-Пелистер, за мене е ова затоа што другите не ме интересираа.
Прво и основно Тетекс и Шкендија до пред 5 години имаат изиграно 20 утакмици севкупно (карикирам) еден против друг. Тоа што у последно време се нашле у иста лига, нивните средби не ги праат дербија......
A po tvoja logika na mecot Pelister-Vardar igracite ostavaat srce na teren, a na drugoto samo navivacite se borat megusebe. Shkendija-Teteks ima nesta sto gi nema na drugite derbinja taka da ostanuva br 1По твоја логика, нека не излегуваат играчите на терен битно навијачите се на трибина. Они нека се извикаат, истакнат пароли, димни и остали асортиман, утакмица не мора да има.
Eве ова ја реков:Ти рече дека Тетекс - Шкендија не било дерби.
Да речеме градско дерби дека е, нишо поише.
Многу нормално и мене јасно ми е тоа. Исто што на smokey_the_kid дерби му е коа Тиквеш ќе игра против НеготиноИ нормално си застанав у одбрана на моето, зошто за мене нема и нема ни да има поголемо дерби од утакмицата на мојот клуб со другиот тетовски клуб кој ми е најомразен.
По моја и по сечија реална логика и играчите и навивачите на Пелистер-Вардар оставаат и срца и се остало.A po tvoja logika na mecot Pelister-Vardar igracite ostavaat srce na teren, a na drugoto samo navivacite se borat megusebe. Shkendija-Teteks ima nesta sto gi nema na drugite derbinja taka da ostanuva br 1
Да бе, забораив како се викаше
Вардар да те ебам.