Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Bregallnica-Vardar 2 Ocekuvam realno i ova utakmica da bide namestena....
Може ќе биде смешно што ќе го поставам прашањево али искрено не пратам Македонска лига (а и фудбал уопште до пред извесно време кога почнав да следам) па ме интересира:
Што бидна со тимовите како Победа, Македонија Ѓорче Петров, Слога Југомагнат, Напредок, Милано? Знам дека овие беа стандардни во прва лига и знам дека имаше лани скандали со елиминирани тимови али што точно се деси (во кратки црти некој ако може да објасни) и постојат ли тимовите уште и ќе заиграат ли набргу пак во прва лига или целосно се избришани?
Напредок е во прва лига. Победа по местенката во квалификациите од лигата на шампионите доби казна од Уефа или Фифа не ми текнува точно,со што автоматски беше казнета и кај нас,и префрлена во 4та лига. Со забрана да игра неколку години во европа и воопшто во Македонија ( не ми текнува колку години беше )
Слога и Македонија Ѓорче Петров лани бојкотираа,не одиграа 2 утакмици и ФФМ ги прати во 4та лига.
Милано мислам дека не постои повеќе од кога им го уапсија газда Бајруш.
У кратко тоа е. xD
Работнички-Турново-1
Брегалница-Вардар-x2
Шкендија-Напредок-1
Металург-Ренова-1X
Силекс-Пелистер-1
Тетекс-Скопје-1X