Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Густо ќе биде на врвот а најверојатно Скопје и Вардар ќе си ги смена местата до крајот.

Еден предлог до сите членови кој постираат на оваа тема :smir:
Да не ја сипиме темата и да си играме прогонозери на истата туку да се пишува и постира исклучиво за првенството од типот на извештај местени трансвери и слично што ти знам мислења кој ќе биде шампион а кој 2 лига и такви работи а не само да се трупа со непотребни постови со годење на победникот

Апсолутно си во право пријателе. Ова е за жал една од поглупите теми на подфорумов поради содржината во постовите.

Фудбалот ни е лош, да, ама тоа не би требало да не спречува да оставиме некој конструктивен пост со фудбалска смисла и содржина.

Еве, до пред малку ја гледав Металург - Ренова. Слаб натпревар, со иницијатива на домашните, која се до 85. минута беше јалова. Тогаш искусниот Крстев со извонреден гол од слободен удар го доведе Металург во водство. Пет минути подоцна, Начевски по одличната акција на Ѓуриќ ги постави конечните 2:0.

По мене, најдобар играч на натпреварот беше Милан Ѓуриќ, кој играше како десно крило. Одлична контрола на топката, пас игра, секогаш ориентиран кон голот. Покрај него преодна оценка и за Крстев, кој сеуште игра на одлично ниво за наши услови.

Благојче Љамчевски. Интересен фудбалер, одлично ги изведува прекините, добро се ослободува од топката и иако сум го гледал и во многу подобри изданија, по мене еден од кандидатите за репрезентација од нашава лига.
Во многу лошо светло се покажаа искусните Драган Начевски и Игор Кралевски.

Ренова - тотален бункер, ништо конструктивно.

Еве ова нека биде пример како да постираме во темава, има доста луѓе кои се интересираат за нашава лига, а досега преку форумов не можеше да се дознае многу. Не ме сфаќајте погрешно.:smir:

za vo nedela:

Пелистер - Шкeндијa 2
Нaпредок - Тетекс 1
Скoпje - Брегалница 2008 1
Вардар - Рaботнички 1X
Хоризонт Турново - Металург1X
Ренова - Силекс 1X

za vo nedela:

Пелистер - Шкeндијa 2
Нaпредок - Тетекс 1
Скoпje - Брегалница 2008 1
Вардар - Рaботнички 1X
Хоризонт Турново - Металург1X
Ренова - Силекс 1X
за првиве две малу си се заебал,и двете ќе бида нерешени,а за другиве горе долу туе си!

Победа сега се вика Викторија и игра во трета лига, а годинава сигурно влегува во втора лига. Истото важи и за Македонија ЃП која ја наследи Треска Шишево во трета лига север :)
Милано истотака годинава ја почна во трета лига север но во другата група, али последниве кола не ги играа па најверокатно ќе се распаднат :)
Слога чека на проимени во ФФМ:)

Значи до година втора лига ќе е Лига на Шампиони :pos:

Значи до година втора лига ќе е Лига на Шампиони :pos:

Паааа, јасно е дека таму ќе бидат Викторија (екс Победа), Ѓорче и Пелистер. Дали и ние ќе се придружиме ќе видиме до крајот на сезонава, али се надевам дека нема. Идна година прва лига ќе биде срање во боја...

Паааа, јасно е дека таму ќе бидат Викторија (екс Победа), Ѓорче и Пелистер. Дали и ние ќе се придружиме ќе видиме до крајот на сезонава, али се надевам дека нема. Идна година прва лига ќе биде срање во боја...

Првата лига ни сега не е подобра нити 4-5 а може и повеќе сезони претходно. А и нема да ја биде се додека не се смени раководството на ФФМ и не дојдат посериозни спонзори во клубовите како и посериозни раководства.
А да и кога фудбалерите нема да се плашат дали ќе бидат истепани на 2-3 гостувања, без да именувам се знае за што станува збор.

Лелее бе каква катастрофа за очите беше натпреварот помеѓу Металург и Ренова.Мизерија...катастрофална игра од двете страни...едноставно досаден фудбал!

Metalurg Shkendija se glavni konkuretni na tretiot KRUG ZA SHAMPIONSKA TITULA !!!!

Rabotnicki i Renova ke se borat za 3 mesto no mislim pak deka Renova ke bide 3-ta !!

Skopje so Pelister od deneska mozat da kazat CAO NA PRVA LIGA

Teteks i Horizont 99% nema ni da vlezat vo balotazh za 2 liga.... !!

Vardar i Napredok ili Bregallnica ke igrat vo balotazh !

Metalurg Shkendija se glavni konkuretni na tretiot KRUG ZA SHAMPIONSKA TITULA !!!!

Rabotnicki i Renova ke se borat za 3 mesto no mislim pak deka Renova ke bide 3-ta !!

Бараж...

Eeej ovie Metalurg so mislat deka ke ne pominat haha :nenene:

Ova godina site ke padnat vo TETOVO , samo vo gosti ni trebaat pozitivni rezultati i toa :D

SHKENDIJA CHAMPIOOON

196216_138588686208862_138578362876561_216602_5691055_n.jpg

Овие се прогласија за шампиони браво браво... а не гледаат на табелата која фали само еден кикс на Шкендија и одма го стигаат.

:kesa::kesa::kesa:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom