Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Работнички-Турново-1
Брегалница-Вардар-1X
Шкендија-Напредок-1
Металург-Ренова-X
Силекс-Пелистер-1
Тетекс-Скопје-1

Работнички-Турново- 1 Cist 1 ..
.
Брегалница-Вардар- 0-2 GOLA . Ke bide neizvesen natprevar , mislam deka nema da padnat mnogu golovi .

Шкендија-Напредок- 1 Napredok nema so da bara u Tetovo , i ke se vrati vo Kicevo mislam so 3-4 komadi ..

Металург-Ренова- 2-3 GOLA .. Metalurg vleze vo forma , ke bide dobar natprevar .

Силекс-Пелистер- 1 Cist 1 .. Sea drugive ekipi ke cekaat da igraat so Pelister zasto znaat deka ke gi dobijat sigurno bodovite .

Тетекс-Скопје- 0-2 GOLA . Teteks nema dobra realizacija no i ne prima mnogu golovi . Skopje ke se brani , i mislam UNDER 2.5 ke vleze .

Rabotnicki-Turnovo 1X Rabotnicki ne e uste vo forma Turnovo ke ide da zema bod !!!

Bregallnica-Vardar 2 Ocekuvam realno i ova utakmica da bide namestena....

Shkendija-Napredok 1 Napredok nema sto da bara vo Tetovo osven da ne bdiat deklasirani

teteks-Skopje X2 tesk natprevar za prognoziranje no Skopje ima solidna ekipa so dobrar napad !!

Metalurg-Renova 1 (kako navivac na shkendija posakuvam X) no fakt e deka Metalurg e glaven favorit i so ova utakmica ke se reshava koj ke bide konkurent za shampionska titula !

Sileks-Pelister 1 Osven pobeda na sileks se moze da bide senzacija !

Еден предлог до сите членови кој постираат на оваа тема :smir:
Да не ја сипиме темата и да си играме прогонозери на истата туку да се пишува и постира исклучиво за првенството од типот на извештај местени трансвери и слично што ти знам мислења кој ќе биде шампион а кој 2 лига и такви работи а не само да се трупа со непотребни постови со годење на победникот

Bregallnica-Vardar 2 Ocekuvam realno i ova utakmica da bide namestena....

Е како не ќе биде....
Истото се збореше и пред натпреварот со нив на градски па го изгубивме иако имавме водство....

Многу тешко дека Вардар ќе победи во Штип.Брегалница дома играат добро и најмногу што може да извлече Вардар е еден бод.

Работнички-Турново-1
Брегалница-Вардар-x2
Шкендија-Напредок-1
Металург-Ренова-1X
Силекс-Пелистер-1
Тетекс-Скопје-1X

Може ќе биде смешно што ќе го поставам прашањево али искрено не пратам Македонска лига (а и фудбал уопште до пред извесно време кога почнав да следам) па ме интересира:

Што бидна со тимовите како Победа, Македонија Ѓорче Петров, Слога Југомагнат, Напредок, Милано? Знам дека овие беа стандардни во прва лига и знам дека имаше лани скандали со елиминирани тимови али што точно се деси (во кратки црти некој ако може да објасни) и постојат ли тимовите уште и ќе заиграат ли набргу пак во прва лига или целосно се избришани?

Може ќе биде смешно што ќе го поставам прашањево али искрено не пратам Македонска лига (а и фудбал уопште до пред извесно време кога почнав да следам) па ме интересира:

Што бидна со тимовите како Победа, Македонија Ѓорче Петров, Слога Југомагнат, Напредок, Милано? Знам дека овие беа стандардни во прва лига и знам дека имаше лани скандали со елиминирани тимови али што точно се деси (во кратки црти некој ако може да објасни) и постојат ли тимовите уште и ќе заиграат ли набргу пак во прва лига или целосно се избришани?

Напредок е во прва лига. Победа по местенката во квалификациите од лигата на шампионите доби казна од Уефа или Фифа не ми текнува точно,со што автоматски беше казнета и кај нас,и префрлена во 4та лига. Со забрана да игра неколку години во европа и воопшто во Македонија ( не ми текнува колку години беше )
Слога и Македонија Ѓорче Петров лани бојкотираа,не одиграа 2 утакмици и ФФМ ги прати во 4та лига.
Милано мислам дека не постои повеќе од кога им го уапсија газда Бајруш.
У кратко тоа е. xD

Напредок е во прва лига. Победа по местенката во квалификациите од лигата на шампионите доби казна од Уефа или Фифа не ми текнува точно,со што автоматски беше казнета и кај нас,и префрлена во 4та лига. Со забрана да игра неколку години во европа и воопшто во Македонија ( не ми текнува колку години беше )
Слога и Македонија Ѓорче Петров лани бојкотираа,не одиграа 2 утакмици и ФФМ ги прати во 4та лига.
Милано мислам дека не постои повеќе од кога им го уапсија газда Бајруш.
У кратко тоа е. xD

Победа сега се вика Викторија и игра во трета лига, а годинава сигурно влегува во втора лига. Истото важи и за Македонија ЃП која ја наследи Треска Шишево во трета лига север :)
Милано истотака годинава ја почна во трета лига север но во другата група, али последниве кола не ги играа па најверокатно ќе се распаднат :)
Слога чека на проимени во ФФМ:)

Работнички - Турново 1
Брегалница - Вардар 1X
Шкендија - Напредок 1
Металург - Ренова 1
Силекс - Пелистер 1
Тетекс - Скопје 1

Работнички - Турново 1
Брегалница - Вардар 1
Шкендија - Напредок 1
Металург - Ренова 1
Силекс - Пелистер 1
Тетекс - Скопје X

--- надополнето ---

inaku 3 krug vaka ke izgleda:

Shkendija-7 mesto
8 mesto-Shkendija
Shkendija-9 mesto
10 mesto-Shkendija
Shkendija-11 mesto
12 mesto-Shkendija
Shkendija-6 mesto
5 mesto-Shkendija
Shkendija-4 mesto
3 mesto-Shkendija
Shkendija-2 mesto

--- надополнето ---

ako Renova zavrsi 3 a Teteks kako 8 ,togas ke bideme vo pol pozicija t.e ke igrame 8 meca u gradskiot stadion na Tetovo

Работнички 2-1 Турново

Брегалница 0-0 Вардар

Металург 2-0 Ренова

Силекс 2-1 Пелистер

Тетекс 2-1 Скопје

Шкендија-Напредок во среда

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom