Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Си сака инциденти Кралевски. Прв меч што ми останал во сеќавање....
Некаде 1999 година ЈСП-Дрита. Дрита и Љуботен се бореа за втора лига, а ние игравме за нив. Кралевски дава гол за 1-0, Дрита израмнува и во 90-та минута, Кралевски носи победа на ЈСП. На трибини крцаше публика од кои поголемиот дел беа гостински фанови. И одма се засилија да го тепаат и решија да влезат во терен по што си попија илјада камења од нас :icon_mrgr

Резултати од 4. коло: Металург - Шкендија 1:1 (Костенцовски 79' - Емини 58'), Пелистер - Брегалница 2:0 (Илиев 23', 57'), Работнички - Тетекс 1:2 (Маневски 80' пе. - Глигоровски 25', Ристевски 38' пе.), Ренова - Скопје 1:1 (Мемеди 27' - Кировски 45' пе.), Силекс - Напредок 1:1 (Темелков 86' - Леков 42'). Хоризонт - Вардар се игра денеска.

ТАБЕЛА

1. Металург 4 3 1 0 7:2 10
2. Ренова 4 2 2 0 5:1 8
3. Тетекс 4 2 2 0 5:2 8
4. Хоризонт 3 2 1 0 7:0 7
5. Шкендија 4 1 2 1 5:3 5
6. Напредок 4 1 2 1 2:2 5
7. Скопје 4 1 1 2 3:6 4
8. Пелистер 4 1 1 2 3:6 4
9. Работнички 4 1 1 2 2:5 4
10. Силекс 4 1 1 2 3:7 4
11. Брегалница 4 1 0 3 2:6 3
12. Вардар 3 0 0 3 1:5 0

Идно коло (28.08.): Вардар - Пелистер, Скопје - Хоризонт, Напредок - Ренова, Шкендија - Силекс, Тетекс - Металург, Брегалница - Работнички.

Можеби е рано за да се дава конечната табела на ова првенство но полека се гледа што и како ќе биде и тоа за титила според мене главен конурент е
Метлург
после за излез во вропа ќе се борат трите тетовски екипи со работнички ако остани брацо како спонзор ако не средина табела не му бега
за опстанок скопје ми е главен кандидат со вардар а се разбира каде што се нашите пријатели од скопје мора да бидеме и ние па така за баражот ние силекс напредок и брегалница
1металург
2шкендија
3тетекс
4ренова
5работнички
6турново
7напредок
8брегалница
9пелистер
10силекс
11вардар
12скопје

Да не биди ваква конечната табела едно е сигурно дека оваа сезона е убедливо најслабата и најизедначена во историјата на макфудбалот :smir:

ps.До душа се надевам дека грешам и напредок ќе игра бараж или брегалница наместо ние но ќе видиме по некое коло ако не се сменат некој работи црно ни се пиши за жал:salut:

Резултати од 4. коло: Металург - Шкендија 1:1 (Костенцовски 79' - Емини 58'), Пелистер - Брегалница 2:0 (Илиев 23', 57'), Работнички - Тетекс 1:2 (Маневски 80' пе. - Глигоровски 25', Ристевски 38' пе.), Ренова - Скопје 1:1 (Мемеди 27' - Кировски 45' пе.), Силекс - Напредок 1:1 (Темелков 86' - Леков 42'). Хоризонт - Вардар се игра денеска.

ТАБЕЛА

1. Металург 4 3 1 0 7:2 10
2. Ренова 4 2 2 0 5:1 8
3. Тетекс 4 2 2 0 5:2 8
4. Хоризонт 3 2 1 0 7:0 7
5. Шкендија 4 1 2 1 5:3 5
6. Напредок 4 1 2 1 2:2 5
7. Скопје 4 1 1 2 3:6 4
8. Пелистер 4 1 1 2 3:6 4
9. Работнички 4 1 1 2 2:5 4
10. Силекс 4 1 1 2 3:7 4
11. Брегалница 4 1 0 3 2:6 3
12. Вардар 3 0 0 3 1:5 0

Идно коло (28.08.): Вардар - Пелистер, Скопје - Хоризонт, Напредок - Ренова, Шкендија - Силекс, Тетекс - Металург, Брегалница - Работнички.

Можеби е рано за да се дава конечната табела на ова првенство но полека се гледа што и како ќе биде и тоа за титила според мене главен конурент е
Метлург
после за излез во вропа ќе се борат трите тетовски екипи со работнички ако остани брацо како спонзор ако не средина табела не му бега
за опстанок скопје ми е главен кандидат со вардар а се разбира каде што се нашите пријатели од скопје мора да бидеме и ние па така за баражот ние силекс напредок и брегалница
1металург
2шкендија
3тетекс
4ренова
5работнички
6турново
7напредок
8брегалница
9пелистер
10силекс
11вардар
12скопје

Да не биди ваква конечната табела едно е сигурно дека оваа сезона е убедливо најслабата и најизедначена во историјата на макфудбалот :smir:

ps.До душа се надевам дека грешам и напредок ќе игра бараж или брегалница наместо ние но ќе видиме по некое коло ако не се сменат некој работи црно ни се пиши за жал:salut:

Ja mislim deka Vardar nema da padne od liga....i za toa sum siguren a za shampion toa se znaese od pocetok deka Metalurg ke bide shampion....
Za 2 mesto mislim deka ke bide bitka po megu Shkendija i Renova zs so teteks igravme i ne vidovme nekoj dobar tim + sea od teteks sega ke izlaga i najdobriot igrac Genc Iseni...Za Shkendija mozem da vi kazam deka ova godina go imame naj dobriot tim sto sme go imale vo istorija....Ne cekat lesni natprevari protiv Sileks,H.Turnovo,Vardar i Renova .
Za toa koj ke padne od liga mislim deka Sileks zaedno so Skopje ke bidat vtoroligasi.A Pelister zaedno so Vardar ke idat vo baraz...

:smir:

Ja mislim deka Vardar nema da padne od liga....i za toa sum siguren a za shampion toa se znaese od pocetok deka Metalurg ke bide shampion....
Za 2 mesto mislim deka ke bide bitka po megu Shkendija i Renova zs so teteks igravme i ne vidovme nekoj dobar tim + sea od teteks sega ke izlaga i najdobriot igrac Genc Iseni...Za Shkendija mozem da vi kazam deka ova godina go imame naj dobriot tim sto sme go imale vo istorija....Ne cekat lesni natprevari protiv Sileks,H.Turnovo,Vardar i Renova .
Za toa koj ke padne od liga mislim deka Sileks zaedno so Skopje ke bidat vtoroligasi.A Pelister zaedno so Vardar ke idat vo baraz...

:smir:

А од шкендија видовме...абе што да ти зборим. Просто запрепастени бевме како игравте :)

Присети се на последната победа на шкендија над Тетекс...мада ја искрено не се сеќавам кога последен пат сте не тепале :)

А од шкендија видовме...абе што да ти зборим. Просто запрепастени бевме како игравте :)

Присети се на последната победа на шкендија над Тетекс...мада ја искрено не се сеќавам кога последен пат сте не тепале :)

ne vikam ni deka ste poslabi ni deka sme pojaki,vremeto ke pokaze.Ali za mecot poveke od siguren sum deka bese namesten da zavrsi nereseno,za da se izbegnat pogolemi incidenti.Znaci ova e moja teorija,ne mora da znaci deka e tocno.A za ponatamu kazav ke ostavime vremeto da pokaze koj kolku jak e

ne vikam ni deka ste poslabi ni deka sme pojaki,vremeto ke pokaze.Ali za mecot poveke od siguren sum deka bese namesten da zavrsi nereseno,za da se izbegnat pogolemi incidenti.Znaci ova e moja teorija,ne mora da znaci deka e tocno.A za ponatamu kazav ke ostavime vremeto da pokaze koj kolku jak e

Па он така го кажа, демек не видовме ништо. Нема врска, ќе биде интересна сезонава барем за нас :)

Shkendija-Sileks 1
Skopje-Horizont Turnovo X
Teteks-Metalurg 1
Bregalnica-Rabotnicki X
Vardar-Pelister X
Napredok-Renova 1

ПРВА МФЛ 5 КОЛО 28 / 08 / 2010 година (сабота) 17.00 час

1-va_mfl_logo_.png

ВАРДАР – ПЕЛИСТЕР

СКОПЈЕ, НАЦ.АРЕНА ФИЛИП ВТОРИ 20.00 ч

Главен судија Шулески Стевче - Охрид
1 асистент Неделкоски Драге - Охрид
2 асистент Тодоровски Жарко - Охрид
КОНТРОЛОР Ангелов Сашко – Кочани

4 судија Неделкоски Дејан - Скопје

СКОПЈЕ – ХОРИЗОНТ

СКОПЈЕ, АВТОКОМАНДА

Главен судија Бошков Зоран - Неготино
1 асистент Стефанов Зоран - Кавадарци
2 асистент Недев Гоце - Кавадарци
КОНТРОЛОР Петрушевски Мирослав – Тетово

4 судија Мантев Петар - Неготино

НАПРЕДОК – РЕНОВА

КИЧЕВО

Главен судија Мечкаровски Димитар - Скопје
1 асистент Милошески Душко - Скопје
2 асистент Ширилов Игор - Скопје
КОНТРОЛОР Мојсоски Љупчо – Струга

4 судија Стојчевски Дарко - Скопје

ШКЕНДИЈА – СИЛЕКС

ТЕТОВО - 29/08/2010 (НЕДЕЛА) 17.00

Главен судија Ецкоски Марјан – Охрид
1 асистент Чакарески Лазе – Струга
2 асистент Мацески Ацо – Струга
КОНТРОЛОР Митревски Живко – Битола

4 судија Бартон Јосип - Тетово

ТЕТЕКС – МЕТАЛУРГ

ТЕТОВО

Главен судија Велјановски Петар - Битола
1 асистент Лозаноски Злате - Битола
2 асистент Клочовски Васко - Битола
КОНТРОЛОР Баута Беким – Струга

4 судија Блажевски Тоде - Битола

БРЕГАЛНИЦА – РАБОТНИЧКИ

ШТИП

Главен судија Петковски Зоран - Велес
1 асистент Манасиев Горан - Велес
2 асистент Новачев Петар - Велес
КОНТРОЛОР Јанески Коста – Прилеп

4 судија Стојанов Стојанче - Штип

--- надополнето ---

Вардар - Пелистер 2

Скопје - Хоризонт 1

Напредок - Ренова X

Шкендија - Силекс 1

Тетекс - Металург 2

Брегалница - Работнички 1

Вардар - Пелистер 1

Скопје - Хоризонт 1

Напредок - Ренова 1

Шкендија - Силекс 1

Тетекс - Металург Х

Брегалница - Работнички 2

Вардар - Пелистер X

Скопје - Хоризонт 2

Напредок - Ренова X

Шкендија - Силекс 1

Тетекс - Металург 1

Вардар - Пелистер 1

Скопје - Хоризонт 1

Напредок - Ренова 2

Шкендија - Силекс 1

Тетекс - Металург 1

Брегалница - Работнички X

=))

Вардар - Пелистер 1

Скопје - Хоризонт Х

Напредок - Ренова Х

Шкендија - Силекс 1

Тетекс - Металург 1 (не е навивачки, стварно мислим дека можеме да ги тепаме)

Ете нешто од мечот Металург-Шкендија :

Вардар - Пелистер 2

Скопје - Хоризонт 1

Напредок - Ренова 1

Шкендија - Силекс 1

Тетекс - Металург 2

Брегалница - Работнички 1

Не сум ја некој експерт за нашиве тимови али ај да видам баш колку ќе погодам :Р

Вардар - Пелистер X

Скопје - Хоризонт X

Напредок - Ренова 2

Шкендија - Силекс 1

Тетекс - Металург 2

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom