Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.900
Поени од реакции
73.078
Си сака инциденти Кралевски. Прв меч што ми останал во сеќавање....
Некаде 1999 година ЈСП-Дрита. Дрита и Љуботен се бореа за втора лига, а ние игравме за нив. Кралевски дава гол за 1-0, Дрита израмнува и во 90-та минута, Кралевски носи победа на ЈСП. На трибини крцаше публика од кои поголемиот дел беа гостински фанови. И одма се засилија да го тепаат и решија да влезат во терен по што си попија илјада камења од нас :icon_mrgr

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.294
Поени од реакции
8.198
Резултати од 4. коло: Металург - Шкендија 1:1 (Костенцовски 79' - Емини 58'), Пелистер - Брегалница 2:0 (Илиев 23', 57'), Работнички - Тетекс 1:2 (Маневски 80' пе. - Глигоровски 25', Ристевски 38' пе.), Ренова - Скопје 1:1 (Мемеди 27' - Кировски 45' пе.), Силекс - Напредок 1:1 (Темелков 86' - Леков 42'). Хоризонт - Вардар се игра денеска.

ТАБЕЛА

1. Металург 4 3 1 0 7:2 10
2. Ренова 4 2 2 0 5:1 8
3. Тетекс 4 2 2 0 5:2 8
4. Хоризонт 3 2 1 0 7:0 7
5. Шкендија 4 1 2 1 5:3 5
6. Напредок 4 1 2 1 2:2 5
7. Скопје 4 1 1 2 3:6 4
8. Пелистер 4 1 1 2 3:6 4
9. Работнички 4 1 1 2 2:5 4
10. Силекс 4 1 1 2 3:7 4
11. Брегалница 4 1 0 3 2:6 3
12. Вардар 3 0 0 3 1:5 0

Идно коло (28.08.): Вардар - Пелистер, Скопје - Хоризонт, Напредок - Ренова, Шкендија - Силекс, Тетекс - Металург, Брегалница - Работнички.

Можеби е рано за да се дава конечната табела на ова првенство но полека се гледа што и како ќе биде и тоа за титила според мене главен конурент е
Метлург
после за излез во вропа ќе се борат трите тетовски екипи со работнички ако остани брацо како спонзор ако не средина табела не му бега
за опстанок скопје ми е главен кандидат со вардар а се разбира каде што се нашите пријатели од скопје мора да бидеме и ние па така за баражот ние силекс напредок и брегалница
1металург
2шкендија
3тетекс
4ренова
5работнички
6турново
7напредок
8брегалница
9пелистер
10силекс
11вардар
12скопје

Да не биди ваква конечната табела едно е сигурно дека оваа сезона е убедливо најслабата и најизедначена во историјата на макфудбалот :smir:

ps.До душа се надевам дека грешам и напредок ќе игра бараж или брегалница наместо ние но ќе видиме по некое коло ако не се сменат некој работи црно ни се пиши за жал:salut:

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Резултати од 4. коло: Металург - Шкендија 1:1 (Костенцовски 79' - Емини 58'), Пелистер - Брегалница 2:0 (Илиев 23', 57'), Работнички - Тетекс 1:2 (Маневски 80' пе. - Глигоровски 25', Ристевски 38' пе.), Ренова - Скопје 1:1 (Мемеди 27' - Кировски 45' пе.), Силекс - Напредок 1:1 (Темелков 86' - Леков 42'). Хоризонт - Вардар се игра денеска.

ТАБЕЛА

1. Металург 4 3 1 0 7:2 10
2. Ренова 4 2 2 0 5:1 8
3. Тетекс 4 2 2 0 5:2 8
4. Хоризонт 3 2 1 0 7:0 7
5. Шкендија 4 1 2 1 5:3 5
6. Напредок 4 1 2 1 2:2 5
7. Скопје 4 1 1 2 3:6 4
8. Пелистер 4 1 1 2 3:6 4
9. Работнички 4 1 1 2 2:5 4
10. Силекс 4 1 1 2 3:7 4
11. Брегалница 4 1 0 3 2:6 3
12. Вардар 3 0 0 3 1:5 0

Идно коло (28.08.): Вардар - Пелистер, Скопје - Хоризонт, Напредок - Ренова, Шкендија - Силекс, Тетекс - Металург, Брегалница - Работнички.

Можеби е рано за да се дава конечната табела на ова првенство но полека се гледа што и како ќе биде и тоа за титила според мене главен конурент е
Метлург
после за излез во вропа ќе се борат трите тетовски екипи со работнички ако остани брацо како спонзор ако не средина табела не му бега
за опстанок скопје ми е главен кандидат со вардар а се разбира каде што се нашите пријатели од скопје мора да бидеме и ние па така за баражот ние силекс напредок и брегалница
1металург
2шкендија
3тетекс
4ренова
5работнички
6турново
7напредок
8брегалница
9пелистер
10силекс
11вардар
12скопје

Да не биди ваква конечната табела едно е сигурно дека оваа сезона е убедливо најслабата и најизедначена во историјата на макфудбалот :smir:

ps.До душа се надевам дека грешам и напредок ќе игра бараж или брегалница наместо ние но ќе видиме по некое коло ако не се сменат некој работи црно ни се пиши за жал:salut:
Ja mislim deka Vardar nema da padne od liga....i za toa sum siguren a za shampion toa se znaese od pocetok deka Metalurg ke bide shampion....
Za 2 mesto mislim deka ke bide bitka po megu Shkendija i Renova zs so teteks igravme i ne vidovme nekoj dobar tim + sea od teteks sega ke izlaga i najdobriot igrac Genc Iseni...Za Shkendija mozem da vi kazam deka ova godina go imame naj dobriot tim sto sme go imale vo istorija....Ne cekat lesni natprevari protiv Sileks,H.Turnovo,Vardar i Renova .
Za toa koj ke padne od liga mislim deka Sileks zaedno so Skopje ke bidat vtoroligasi.A Pelister zaedno so Vardar ke idat vo baraz...

:smir:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ja mislim deka Vardar nema da padne od liga....i za toa sum siguren a za shampion toa se znaese od pocetok deka Metalurg ke bide shampion....
Za 2 mesto mislim deka ke bide bitka po megu Shkendija i Renova zs so teteks igravme i ne vidovme nekoj dobar tim + sea od teteks sega ke izlaga i najdobriot igrac Genc Iseni...Za Shkendija mozem da vi kazam deka ova godina go imame naj dobriot tim sto sme go imale vo istorija....Ne cekat lesni natprevari protiv Sileks,H.Turnovo,Vardar i Renova .
Za toa koj ke padne od liga mislim deka Sileks zaedno so Skopje ke bidat vtoroligasi.A Pelister zaedno so Vardar ke idat vo baraz...

:smir:
А од шкендија видовме...абе што да ти зборим. Просто запрепастени бевме како игравте :)

Присети се на последната победа на шкендија над Тетекс...мада ја искрено не се сеќавам кога последен пат сте не тепале :)

B

Beck's

Гостин
А од шкендија видовме...абе што да ти зборим. Просто запрепастени бевме како игравте :)

Присети се на последната победа на шкендија над Тетекс...мада ја искрено не се сеќавам кога последен пат сте не тепале :)
ne vikam ni deka ste poslabi ni deka sme pojaki,vremeto ke pokaze.Ali za mecot poveke od siguren sum deka bese namesten da zavrsi nereseno,za da se izbegnat pogolemi incidenti.Znaci ova e moja teorija,ne mora da znaci deka e tocno.A za ponatamu kazav ke ostavime vremeto da pokaze koj kolku jak e

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
ne vikam ni deka ste poslabi ni deka sme pojaki,vremeto ke pokaze.Ali za mecot poveke od siguren sum deka bese namesten da zavrsi nereseno,za da se izbegnat pogolemi incidenti.Znaci ova e moja teorija,ne mora da znaci deka e tocno.A za ponatamu kazav ke ostavime vremeto da pokaze koj kolku jak e
Па он така го кажа, демек не видовме ништо. Нема врска, ќе биде интересна сезонава барем за нас :)

B

Beck's

Гостин
Shkendija-Sileks 1
Skopje-Horizont Turnovo X
Teteks-Metalurg 1
Bregalnica-Rabotnicki X
Vardar-Pelister X
Napredok-Renova 1

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
ПРВА МФЛ 5 КОЛО 28 / 08 / 2010 година (сабота) 17.00 час

ВАРДАР – ПЕЛИСТЕР

СКОПЈЕ, НАЦ.АРЕНА ФИЛИП ВТОРИ 20.00 ч

Главен судија Шулески Стевче - Охрид
1 асистент Неделкоски Драге - Охрид
2 асистент Тодоровски Жарко - Охрид
КОНТРОЛОР Ангелов Сашко – Кочани

4 судија Неделкоски Дејан - Скопје

СКОПЈЕ – ХОРИЗОНТ

СКОПЈЕ, АВТОКОМАНДА

Главен судија Бошков Зоран - Неготино
1 асистент Стефанов Зоран - Кавадарци
2 асистент Недев Гоце - Кавадарци
КОНТРОЛОР Петрушевски Мирослав – Тетово

4 судија Мантев Петар - Неготино

НАПРЕДОК – РЕНОВА

КИЧЕВО

Главен судија Мечкаровски Димитар - Скопје
1 асистент Милошески Душко - Скопје
2 асистент Ширилов Игор - Скопје
КОНТРОЛОР Мојсоски Љупчо – Струга

4 судија Стојчевски Дарко - Скопје

ШКЕНДИЈА – СИЛЕКС

ТЕТОВО - 29/08/2010 (НЕДЕЛА) 17.00

Главен судија Ецкоски Марјан – Охрид
1 асистент Чакарески Лазе – Струга
2 асистент Мацески Ацо – Струга
КОНТРОЛОР Митревски Живко – Битола

4 судија Бартон Јосип - Тетово

ТЕТЕКС – МЕТАЛУРГ

ТЕТОВО

Главен судија Велјановски Петар - Битола
1 асистент Лозаноски Злате - Битола
2 асистент Клочовски Васко - Битола
КОНТРОЛОР Баута Беким – Струга

4 судија Блажевски Тоде - Битола

БРЕГАЛНИЦА – РАБОТНИЧКИ

ШТИП

Главен судија Петковски Зоран - Велес
1 асистент Манасиев Горан - Велес
2 асистент Новачев Петар - Велес
КОНТРОЛОР Јанески Коста – Прилеп

4 судија Стојанов Стојанче - Штип

--- надополнето ---

Вардар - Пелистер 2

Скопје - Хоризонт 1

Напредок - Ренова X

Шкендија - Силекс 1

Тетекс - Металург 2

Брегалница - Работнички 1

П

Паспарту

Гостин
Вардар - Пелистер 1

Скопје - Хоризонт 1

Напредок - Ренова 1

Шкендија - Силекс 1

Тетекс - Металург Х

Брегалница - Работнички 2

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Вардар - Пелистер X

Скопје - Хоризонт 2

Напредок - Ренова X

Шкендија - Силекс 1

Тетекс - Металург 1

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Вардар - Пелистер 1

Скопје - Хоризонт 1

Напредок - Ренова 2

Шкендија - Силекс 1

Тетекс - Металург 1

Брегалница - Работнички X

=))

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Вардар - Пелистер 1

Скопје - Хоризонт Х

Напредок - Ренова Х

Шкендија - Силекс 1

Тетекс - Металург 1 (не е навивачки, стварно мислим дека можеме да ги тепаме)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ете нешто од мечот Металург-Шкендија :

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.294
Поени од реакции
8.198
Вардар - Пелистер 2

Скопје - Хоризонт 1

Напредок - Ренова 1

Шкендија - Силекс 1

Тетекс - Металург 2

Брегалница - Работнички 1

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.121
Поени од реакции
3.980
Не сум ја некој експерт за нашиве тимови али ај да видам баш колку ќе погодам :Р

Вардар - Пелистер X

Скопје - Хоризонт X

Напредок - Ренова 2

Шкендија - Силекс 1

Тетекс - Металург 2

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom