Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
demotivacija.mk_FIRESTARTER-Im-the-trouble-starter-fuckin-instigator_130446895058.jpg

А имињата нека останат тајна (y)
Шо збориш бее?
Не се зеејбавај, живи глупости ти се ова. Коце ќе се замара, ќе бара поедини играчи да го бојкотираат Џиџи, а уствари он може со еден ебан повик да мгопрати у Узбекистан...

Грешно си информиран :)

Шо збориш бее?
Не се зеејбавај, живи глупости ти се ова. Коце ќе се замара, ќе бара поедини играчи да го бојкотираат Џиџи, а уствари он може со еден ебан повик да мгопрати у Узбекистан...

Грешно си информиран :)

Го видовме тој ебан повик уште одамна (y) Нема везе незнаеш како стојат работите околу Џиџи и предлагам да не ја труеме темава повеќе.

Го видовме тој ебан повик уште одамна (y) Нема везе незнаеш како стојат работите околу Џиџи и предлагам да не ја труеме темава повеќе.
Извини, ама ти изгледа незнаеш како стојат работите околу Џиџи :)
Дали знаеш дека управата сакала да го задржи Џиџи, уште за утакмиците со Шкендија и со Дрита? Сакале да му дадат уште една шанса, и ти викаш дека градоначалникот наредувал за да го бојкотираат, па ако е така, Џиџи уште при првата укажана прилика ќе леташе, а таа беше уште во Фебруари, после утакмицата со ОФК...
Затоа нема логика ова што ми го кажуваш ;)

И какво труење на темава? Дискутираме во врска со екипа од нашево првенство, кој не му се чита, има опција игнор и ајт со здравје...

Извини, ама ти изгледа незнаеш како стојат работите околу Џиџи :)
Дали знаеш дека управата сакала да го задржи Џиџи, уште за утакмиците со Шкендија и со Дрита? Сакале да му дадат уште една шанса, и ти викаш дека градоначалникот наредувал за да го бојкотираат, па ако е така, Џиџи уште при првата укажана прилика ќе леташе, а таа беше уште во Фебруари, после утакмицата со ОФК...
Затоа нема логика ова што ми го кажуваш ;)

И какво труење на темава? Дискутираме во врска со екипа од нашево првенство, кој не му се чита, има опција игнор и ајт со здравје...

Па добро знаеме кој све е во управата на ФК Вардар.Нема потреба да се спомнуваат тие луѓе.Зошто да летал после утакмицата со ОФК Београд??Ете и сам пиша дека управата сакала да му даде втора шанса т.е не ни сакала да го избркаат.Имаше бојкот на одредени играчи тоа е факт.Па која будала изведува "голмански" потези во шеснаестерец :cautious:

Shkendija-Vardar 0:0

Sto da se kazhe...nikakva igra na dvete ekipi vo 1 pol. se na se borbeno , 0 kvalitet , Vardar kako shampionska ekipa sto e , i sto e najdobrata ekipa vo naseto prvenstvo ne uspea da napravi nisto deneska . Ne e mozhno kako mozhe vakva ekipa da bide na prvite pozicii , nemaat ideja kako da igrat , samo eden shut kon golot vo 90+i toa rizicno beshe , samo ovaa nisto drugo , samo lezhea po teren . Istoto vazhi i za Shkendija vo 1 pol, no vo 2 pol. Shkendija imashe edna super stativa so mladiot Murati koj shutirashe od 30-metri , isto taka i edna druga shansa sto trebashe da vleze vo gol no nisto... Se na se slab natprevar .

Shkendija-Vardar 0:0

Sto da se kazhe...nikakva igra na dvete ekipi vo 1 pol. se na se borbeno , 0 kvalitet , Vardar kako shampionska ekipa sto e , i sto e najdobrata ekipa vo naseto prvenstvo ne uspea da napravi nisto deneska . Ne e mozhno kako mozhe vakva ekipa da bide na prvite pozicii , nemaat ideja kako da igrat , samo eden shut kon golot vo 90+i toa rizicno beshe , samo ovaa nisto drugo , samo lezhea po teren . Istoto vazhi i za Shkendija vo 1 pol, no vo 2 pol. Shkendija imashe edna super stativa so mladiot Murati koj shutirashe od 30-metri , isto taka i edna druga shansa sto trebashe da vleze vo gol no nisto... Se na se slab natprevar .
Тактички бе, пријателе. Зошто да се оди по секоја цена на победа кога се знае дека Шкендија со овој тим нема теорија да ни се спротистави во Скопје, а Вардар башка има многу битен натпревар веќе за 3 дена на тешкиот терен во Боговиње. Мора да се чуваат силите.

Па добро знаеме кој све е во управата на ФК Вардар.Нема потреба да се спомнуваат тие луѓе.Зошто да летал после утакмицата со ОФК Београд??Ете и сам пиша дека управата сакала да му даде втора шанса т.е не ни сакала да го избркаат.Имаше бојкот на одредени играчи тоа е факт.Па која будала изведува "голмански" потези во шеснаестерец :cautious:
Темелков мислам дека беше фаулиран кога го направи енацот... Башка тоа педерчето што ни судеше тоа чекаше, за да иде контра нас, башка што не ни досуди и на нас чист пенал врз Јове... Ама да не се навраќаме на тоа, еден вид на услуга ни направија и битолчаните а и судијата...
Само сакам да ти кажам дека не е како што викаш.
Пред утакмицата со Металург, Коце дошол на состанок со управата наша, и со играчите и кажал: Џиџи не е донесен за македонско првенство, донесен е за во Европа, така да не му се секирајте многу. Е тоа били зборовите на градоначалникот, и он после ми викаш дека го бојкотирал преку одредени играчи :pos:
Немој да се навредиш, ама од што ми е глупа ова твојава теорија, дури и смешна ми е :)

Уфф... Само да пројдат Вардар и Тетекс во финале што ќе биде :vozbud::vozbud::vozbud:
Фешти за братското финале :D Ќе гори Скопје :icon_mrgr:

Денеска сватив зошто Вардар падна на 3то место, кава бедна игра човече. Мислим ваква бедна Шкендија да ти ствара 3 посериозни шанси за гол а од друга страна Вардар единствениот посериозен шут го имаа дури у 92мин. Аке не беше местена таа од првенството еве на.
Нејсе, од Вардар би го издвоил Вајс кој одигра сосема солидно. Цикарски одигра добро во одбрана, додека Стојков тиња.
Кај Шкендија се виде дека многу работи не штимаат но така вака собраа сили и морам да бидам искрен и да кажам дека сепак резултатот е успех со оглед на ситуацијата во клубот.
Мевлан Мурати МВМ, да имаше бар малце среќа место дирекот ке реализираше еврогол од некде 30м и воедно ќе ја крунисаше одличната игра. Не му дозволи на Стојков да дише.
Шансите за финале ни се минимални секако, но се надевам дека моменталната управа и луѓето околу клубот а и луѓе не се, лингурите подобро кажано да идат од клубот и да дојдат сериозни структури.

Денеска Шкендија ја имаше иницијативата, Вардар одеше на нерешено не се отворија ниту еднаш. А проблемите што ги имаме внатре во клубот се виде дека имаат влијание врз играчите.
Положани и тренерот на голманите Елези продаваа карти, парите од картите одат за играчите. Секоја чест и за двајцата, така се сака клубот!

Иначе морам да спомнам, Мурати вреди злато! Денеска буквално го стави во џеб Ацо Стојков, не го пројде ниту еднаш, а момчето има 19 години! Можам слободно да кажам играч на натпреварот, освен тоа играше повреден, до вчера земаше инјекции!
Иначе и Усеини играше повреден и се виде тоа последните 15 минути не можеше да оди.
Нас ни фали еден плејмекер, немаме кој да ја изнесе топката напред.

Вардар има цврста одбрана, ама во средниот ред не ме импресионираа нешто освен Стјепановиќ. Костовски кое магаре е човече, само се кара, се турка едноставно игра на сила. Нека најдат соодветен напаѓач за европските натпревари.

90% Вардар е пласиран во финалето, сега ни останува да се сконцентрираме на лигата и да се обидеме да стигнеме до 4-то место ама и тоа тешко!
На крајот на сезоната сигурно ќе се најде спонзор.

Стојков и јас ќе го ставам во џеб, или н му се игра во лигава, или стварно заборавил да игра.

Tоni џабе и да дојдат спонзори со моменталните структури во клубот, кога ќе ги снема некои што се сега тогаш ќе верувам дека ке дојдат подобри денови

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom